Czy choremu na nowotwór jelita grubego ( po usunięciu guza bez stomii) można podawać w trakcie chemioterapii (a konkretnie już w domu po tym kilkudniowym okresie przyjmowania chemii w szpitalu ale de facto cały czas w trakcie chemioterapii jak rozumiem) pastę dr Budwig, to pasta która składa się z chudego sera białego i sześciu łyzek oleju lnianego (zawiera dużo kawsów Omega-3, specjalnie tłoczonego na zimno). Chory czuje się ogólnie dobrze, nie ma nudności, a ma za to apetyt, wszelkie inne dodatkowe tłuszcze wtedy są już ograniczone.
Yoka
Mój Tata wcina olej lniany nieoczyszczony dr Budwig, może nie tyle co zalecają, ale dwie łyżki dziennie. Pytałam dr - powiedział, że może jeść, podobnie jak inne "pyszności" z omega (ecomer, Biomarine).
a ja czytałam o tej diecie i aktualnie tłumaczę sobie jakiś tam artykulik na jej temat, i z tego co pamiętam dieta ta nie jest zalecana przy chemii ze względu na to, że bardzo oczyszcza i chyba osłabia leki, ale muszę to jeszcze dokładnie sprawdzić. Z drugiej strony w tej diecie charakterystyczny jest pewien rygoryzm, bo jeśli spożywa się pewne produkty, których nie wolno to dieta po prostu nie działa, bo organizm nafaszerowany jest omega 6 i wypiera omega 3 z oleju. To tyle póki co
A czy ktoś ze stosujących wie może jak ten olej jest stabilizowany (konserwowany) bo z tego co ja wiem to olej lniany nadaje się do spożycia 2,3 doby po wyciśnięciu.
Witajcie dziewczyny
byłam na tej diecie , sprawdziłam to na własnej skórze nie powiem działa ale trzeba przestrzegać reguł to jest konieczne , nie wolno stosować podczas chemioterapii i radioterapii ponieważ dieta ta jest silnie oczyszczająca organizm z toksyn , podczas chemii i naświetlań i diety organizm bardzo osłabnie to by było niebezpieczne , przy tej diecie nie wolno spożywać tłuszczów zwierzęcych dlatego że kwasy omega 3 i 6 będą się odkładały w organiźmie i będzie się tyło , próbujcie , powodzenia
[ Dodano: 2010-12-29, 21:12 ]
zapomniałam olej lniany nieoczyszczany kupować w sklepach zielarskich w których są lodówki , olej musi być przechowywany w lodówce w ciemnej butelce to jest bardzo ważne termin do spożycia od daty produkcji 2 miesiące najlepszy z firmy Oleofarm
Ja w przeciwieństwie do Soni natrafiłem w Internecie na wpisy, że z tą dietą to tak nie do końca. Więc z pieśniami pochwalnymi poczekajmy.
[ Dodano: 2010-12-30, 09:12 ]
Dodam tylko, że jesteśmy tutaj ludźmi dorosłymi więc nic zakazać i nakazać nie można więc jeśli, ktoś będzie miał ochotę wejść do ołowianego pojemnika z radioaktywnym pierwiastkiem żeby zabić wszelkie komórki rakowe to proszę bardzo.
Dokadnie to samo pytanie mi się nasunęło. Nie działa chyba (miejmy nadzieję, biorąc pod uwagę komu się ją tu poleca) odchudzająco, nie da się w żaden sposób sprawdzić jej działania w profilaktyce nowotworów, bo potrzebna by była duża grupa żyjących na tej diecie przez bardzo długi czas (a i tak jest za duża liczba innych czynników, które należy brać pod uwagę). Niby da się przeprowadzić u siebie jakieś badania na zawartość toksyn i po zastosowaniu diety sprawdzić, czy się zmniejszyły, ale będzie to dotyczyło jakichś pojedynczych substancji (których poziom może i spadnie), nie będzie reprezentatywne dla ogólnego stanu organizmu.
A to, że ktoś, kto ją zastosował poczuł się subiektywnie lepiej, to oczywiście fajnie, ale zasadniczo każdy, który je niezdrowo (zwłaszcza: nieregularnie, w pośpiechu, bez śniadania) i za dużo, poczuje się lepiej na jakiejkolwiek diecie o odpowiedniej ilości kalorii i przede wszystkim o stałych porach posiłków.
Witajcie
pisząc , że działa nie miałam na myśli że to dieta cud i wyleczy nas wszystkich z chorób nowotworowych , sory jeżeli tak to zrozumiałyście ja po naświetlaniach czułam się bardzo źle , wyregulował mi się układ pokarmowy , wróciłam do swojej wagi , bo podczas naświetlań jadłam jak smok ( przytyłam 9 kg. ) obecnie ważę 68 kg.Po tamoxifenie podnosi mi się poziom cholesterolu , więc co jakiś czas stosuję tą dietę , doszłam do wniosku , że lepszy biały serek z olejem niż tabletki na cholesterol , które rujnują wątrobę to sprawdziłam na sobie naprawdę działa . Czytałam dużo o tej diecie ale że zabija komórki nowotworowe to nie wierzę w to , bo od opracowania tej diety nie ubyło chorych i onkologów lecz wręcz przeciwnie , może nie jasno napisałam o co mi chodzi w poprzednim poście . DSS napisała kiedyś że lekarze leczą raka i to jest święta prawda a dieta no cóż na pewno nie zaszkodzi oczywiście zdrowa dieta
pozdrawiam cieplutko.
jak wyzdrowieję...(za jakiś czas) to jej spróbuję, nie zaszkodzi, a może chociaż problemy z brzuszkiem wyeliminuje. Zawsze chciałam zdrowiej jeść, ale widać trzeba było chłoniaka, żebym zaczęła
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum