Posłuchaj... podczas samobadania możesz stwierdzić co najwyżej anginę ropną. I takie są rokowania w 99%. Przeżywalność tego rodzaju choroby sięga 99,9999999%, więc nie powinno być najgorzej. Odpowiednie leki przepisze Ci lekarz pierwszego kontaktu. Jeśli nie poskutkują - po dwóch tygodniach poproś o skierowanie do laryngologa.
_________________ Każdy ma swoje walety i zady
THINK BEFORE YOU SAY SOMETHING STUPID
99 % to rokowanie raka migdałka i jak wygląda wrzodziejąca zmiana na migdałku????
jest on z tyłu taki chropowaty trochę teraz czuje go bo "macam" tam sobie co chwila
[ Dodano: 2011-10-16, 01:01 ]
a i węzły chłonne na szyi mam ok bo miałem usg tarczycy parę dni temu
Jesteś lekarzem? Chyba znakomitym, bo potrafisz rozpoznać zmiany nowotworowe "na oko"... Skoro tak, to raczej my powinniśmy Ciebie prosić o fachową konsultację...
Rozumiem. Czemu jednak zakładasz wątek "rak migdałka"? Poza tym... przestań histeryzować. Ja miałem/mam raka gardła środkowego T3N3 i nie byłem w stanie stwierdzić "na oko", że mój migdał wygląda jakoś inaczej, a naciek szedł od migdała aż do podstawy języka... Więc ogarnij się chłopie, załóż właściwy wątek i opisz wszelkie objawy. Jeśli widzisz coś niepokojącego na migdale - zgłoś onkologowi. I przede wszystkim - uspokój się i przestań wymyślać...
Wszyscy mamy dokładnie takie sam zdanie. Zacytuj wynik swojego rozpoznania, a nasze dobre dusze - moderatorzy, sami stworzą z tego odpowiedni, merytoryczny wątek.
w biopsji jest napisane nieliczne terycoś tam..... typu caricoma papillare
należy dokonać dalszej diagnostyki
wątpie żeby był to przerzut lekarz powiedział ze to odkryty rak bardzo wcześnie, a pzoa tym ten typ raka jest najłagodniejszy przerzty są abrdzo rzadko już w zaawanspowanym stanie,
będe miałw w grudni zabieg więc wtedy się przekoanmy na 100 co to jest a bipsję i tak weryfikją w gliwicach jeszcze. guzek ma wymairy ok 9mm na 12mm torbielowaty
co do tarczycy ma tylko biopsje oepracje mamw grdniu ale ten tym raka rzadko daje przerzuty a mój w dodatu jest wcześnie odkryty dokąłdniej w osobnym wątku opisałem to
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum