Witam wszystkich, na podstawie rentgenu powstało podejrzenie raka płuc, ze względu na moje wcześniejsze problemy zdrowotne bronchoskopia była ryzykownym badaniem dlatego zostało zrobione badanie PET. Wyszło na nim iż w płucu znajduje się mały guz o SUV 1.6, mój pulmonolog uspokoił mnie i stwierdził że narazie będziemy go kontrolować co jakiś czas tomografią i jeśli nie będzie róśł to zostawimy go w spokoju.
Natomiast Pet pokazał także dość duży obszar o SUV 3,2 w kręgosłupie l4/l5 (mam od wielu lat dość silne bóle w tym miejscu które pogorszyły się jakieś pół roku temu, ale zrzcałam winę na wiek i dawne złamanie kości ogonowej), niestety mój lekarz nie podjął się diagnozy, dlatego chciałabym się poradzić was co to może być i do kogo najlepiej się zgłosić ( ortopeda, neurolog )?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum