1. Link do strony z możliwością wsparcia forum:
https://pomagam.pl/forumdss_2020_22
2. Konta nowych użytkowników są aktywowane przez Administrację
(linki aktywacyjne nie działają) - zwykle w ciągu ok. 24 ÷ 48 h.
|
|
Autor |
Wiadomość |
Temat: Rak jajnika, liczne guzy |
Agnieszka00
Odpowiedzi: 440
Wyświetleń: 290788
|
Dział: Nowotwory piersi i ginekologiczne Wysłany: 2012-12-22, 23:41 Temat: Rak jajnika, liczne guzy |
Pozwolę się jeszcze odnieść do porad wyżej. Antybiotyki i chemioterapeutyki różnią się metodą pozyskiwania, ale obie grupy substancji działają przeciwdrobnoustrojowo, także kwestia KTÓRY zażyć to odpowiedź na pytanie "Co wyszło w antybiogramie?". Mnie konkretnie po 2 latach wyleczyła długa terapia Nolicinem, także jeśli tylko Twoja konkretna bakteria jest na niego wrażliwa to dobrze.
Stanowczo odradzam irygacje. Po takim zabiegu przez minimum 3 doby nie ma żadnej ochrony przed drobnoustrojami w pochwie i możemy tylko pogorszyć sytuację. Na przeczekanie do wizyty u ginekologa można się poratować podmywaniem Tantum Rosa, ale nie należy się łudzić, że to wyleczy. Warto też zrezygnować z kąpieli i każdego, proszę wybaczyć, moczenia pupy przy problemach tego typu.
Doraźnie No-spa. |
Agnieszka00
|
Dział: Nowotwory piersi i ginekologiczne Wysłany: 2012-12-22, 20:25 Temat: Rak jajnika, liczne guzy |
Fraszka, bo to trzeba ogarnąć kompleksowo. Ideał wyglądałby tak, że musiałabyś zrobić posiew moczu i wymaz z pochwy. W pochwie to może być zarówno ta sama bakteria, co w pęcherzu, jak i grzyb (po antybiotykach lub po chemii), który od globulek antybakteryjnych tylko się pogarsza. Nie wiem czy miałaś RTH tej okolicy? Jeśli tak, to też może być po RTH. Mądry lekarz rodzinny i ginekolog powinni to ogarnąć. Podpowiedz im ten Furagin zażywany przez długi czas w małych dawkach. W interpretacji USG nie pomogę, ale E.coli w wyniku badania pokazuje, że tam problem jest więc na wyrost nie ma co go szukać gdzie indziej.
Gorąco pozdrawiam i przesyłam ozdrowieńcze fluidy! |
Agnieszka00
|
Dział: Nowotwory piersi i ginekologiczne Wysłany: 2012-12-21, 23:49 Temat: Rak jajnika, liczne guzy |
Fraszka, jeśli sprawy onkologiczne w okolicach pęcherza zostały wykluczone, to nie ma co się dziwić, że Twoje dolegliwości infekcyjne nawracają. Infekcje układu moczowego to często nawracające świństwo. Chorowałam na chroniczne zapalenie pęcherza ponad 2 lata, a od czasu wyleczenia ciągle leczę grzybice (skutek 2 lat na antybiotykach). Co jest ważne: zrobić posiew w momencie, w którym nie będziesz akurat zażywać leków antybakteryjnych, wziąć minimum 2 tygodnie odpowiedni antybiotyk (zrób 7 dni po skończeniu Nolicinu), a potem kilka miesięcy łykać Furagin w dawce 2 tabletki na noc. Profilaktycznie można też używać kapsułek z żurawiną i małych dawek Uroseptu. Jeśli nawraca, to leczenie musi być długie. Spytaj swojego lekarza o takie leczenie, mnie dopiero to pomogło, a sytuacja była beznadziejna.
Jeszcze jedno: nie towarzyszy temu bakteryjna infekcja stref intymnych (objawia się głównie paskudnym zapachem, bólem i świądem)? Często jest tak, że nawet jeśli wyleczysz pęcherz, a zaraza zostanie w pochwie, to zaraz wróci więc ważna jest też konsultacja ginekologiczna.
Gorąco pozdrawiam. |
|
|