Autor |
Wiadomość |
Temat: Polecamy książki |
gontcha
Odpowiedzi: 105
Wyświetleń: 49162
|
Dział: Hyde Park Wysłany: 2010-08-11, 13:22 Temat: Polecamy książki |
Zoja 62 - wiesz, że jest już ekranizacja 'Marleya'? Książka jest urocza, mam nadzieję że film też taki będzie
'Dr.G - lekarz sądowy' leci na Discovery |
edi
|
Dział: Hyde Park Wysłany: 2010-08-08, 21:53 Temat: Polecamy książki |
Wow...ja połykam książki...dosłownie i mogę polecić masę.
Ostatnio czytałam Hańba – powieść Johna Maxwella Coetzee
Bohaterem powieści jest David Lurie, pięćdziesięciodwuletni wykładowca literatury romantycznej na uniwersytecie w Kapsztadzie. Sfrustrowany pracą i starzeniem się, wdaje się w romans ze swoją studentką, za co zostaje usunięty z uczelni. Po tych wydarzeniach wyjeżdża na wieś do swojej córki Lucy, lesbijki. Nie zaznaje jednak spokoju, farma zostaje napadnięta, Lucy zgwałcona a on poturbowany. Pod koniec Lurie pracuje jako wolontariusz przy usypianiu chorych zwierząt.
I zaczęłam czytać książkę" Malowany ptak" Kosińskiego ale jest bardzo ciężka...
Polecam też książki autorki Alex Kava-jeśli ktoś lubi tillery,Cobhen-rewelacja no i Paulo Coelho -przeczytałam wszystkie. Rewelacja. Jakieś dwa tygodnie temu czytałam 11 minut-bomba!!!! I to gorąco polecam!!!!
Maria, młoda dziewczyna z brazylijskiej prowincji, wyrusza w daleką podróż. Jednak świat jest inny, niż sobie wyobrażała. Gorzkie doświadczenia sprawiają, że zostaje prostytutką. Decyduje się na życie bez miłości i wpada w pułapkę, z której wybawić ją może jedynie miłość... Jedenaście minut to współczesna baśń dla dorosłych, przypowieść o seksie i miłości, a także o przeznaczeniu, które sprawia, że kręte ścieżki naszego losu mogą nieoczekiwanie poprowadzić nas ku szczęściu, choć dawno przestaliśmy w nie wierzyć.
Jedenaście minut to zarazem głębokie studium o naszej seksualności, o jej sacrum i profanum, o jednej z najważniejszych i zarazem najbardziej zakłamanych sfer naszego życia. To powieść, która nie pozwala na obojętność i budzi nadzieję, że spotkanie z drugim człowiekiem może być najważniejszym doświadczeniem naszego życia. |
gontcha
|
Dział: Hyde Park Wysłany: 2010-08-07, 23:33 Temat: Polecamy książki |
Całe zdanie nieboszczyka, Lesio i Krowa Niebiańska - wyszła ostatnimi czasy nowa Chmielewska i muszę ją zakupić. No i koniecznie jej Autobiografia
A z poważniejszych pozycji to Szymborska i Sołżenicyn (Oddział chorych na raka) |
madziorek
|
Dział: Hyde Park Wysłany: 2010-08-07, 23:30 Temat: Polecamy książki |
gontcha napisał/a: | 'Małego Księcia' i 'Anię z Zielonego Wzgórza' | z kryminałów to ja polecam Joannę Chmielewską cały dorobek tej pani jest rewelacyjny |
gontcha
|
Dział: Hyde Park Wysłany: 2010-08-07, 22:07 Temat: Polecamy książki |
hihihi - dziecinnieję , ale zawsze ta książkę lubiłam, mój Młody też już z 5 razy przeczytał.
Zapomniałam dodać 'Małego Księcia' i 'Anię z Zielonego Wzgórza' do tej kolekcji ulubionych z dzieciństwa, do których wracam często.
PS. Niektóre rzeczy lepsze są w praktyce jak w knidze |
madziorek
|
Dział: Hyde Park Wysłany: 2010-08-07, 22:00 Temat: Polecamy książki |
gontcha napisał/a: | Dzieci z Bullerbyn | poszłaś po bandzie.........
żeby to była "Kamasutra" to bym pojęła |
gontcha
|
Dział: Hyde Park Wysłany: 2010-08-07, 21:43 Temat: Polecamy książki |
Oglądam często, ale nie nagrywam niestety. Co do reszty się zgadzam madziorek
Wczoraj był zeje****sty odcinek, ale na Discovery ID
PS. Co do lektur to moje ostatnie to 'Patologia' Robbinsa i 'Rak okrężnicy' prof. Pawlickiego , a dla relaksu czytuję (i uwielbiam) wszystko pióra R. Cook'a i ... Dzieci z Bullerbyn |
madziorek
|
Dział: Hyde Park Wysłany: 2010-08-07, 21:36 Temat: Polecamy książki |
absenteeism napisał/a: | oglądaliście kiedyś na Discovery program "Doktor G." | ja poluje na kogoś kto nagrywał ten serial........... rewelacja. Kobieta demon dokładna jak nasza DSS i upierdliwa jak ja |
|