Autor |
Wiadomość |
Temat: Proszę o pomoc i wsparcie... Dianoza rak niedrobnokomórkowy |
owcaMarta
Odpowiedzi: 366
Wyświetleń: 107758
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2011-01-10, 07:39 Temat: Proszę o pomoc i wsparcie... Dianoza rak niedrobnokomórkowy |
To prawda! Strach ma wielkie oczy ale... leoiej zapobiegać niż leczyć... A więc jak najbardziej powinniśmy nakłaniać WSZYSTKIE kobiety jak i.... MĘŻCZYZN to badań kontrolnych.
Martwi mnie ten kaszel Twojej mamy...i przykro mi,że nie mogę Ci w jakiś sposób doradzić co go może zmniejszyć ponieważ... NIE MAM O TYM ZIELONEGO POJĘCIA
A jak z jedzonkiem mamy-polepszył się apetyt czy nie bardzo?!
Buziaki.. |
owcaMarta
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2011-01-08, 18:13 Temat: Proszę o pomoc i wsparcie... Dianoza rak niedrobnokomórkowy |
BeataM, JUPII JUPII JUPII !!! Bardzo mnie to cieszy!!!! Cały dzień wczoraj o Tobie myslałam. Ale ten net -wrrr złościliwość rzeczy martwych... Jedna strona otwiera mi się milion lat.
No ale mniejsza z tym .
Ściskam Ciebie i mamcię :* Buziaki |
owcaMarta
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2011-01-06, 18:36 Temat: Proszę o pomoc i wsparcie... Dianoza rak niedrobnokomórkowy |
BeataM,
Beatko czytałam dziś (ulotka od onkologa o anemii) o tym co działa dobrze na walkę z anemią czkawka napisał/a: | żelazo, kwas foliowy, vit. C, B6, olej z wątroby rekina. |
tak jak napisała czkawka, lecz wszystko wcześniej powinno być ustalone z lekarzem. A więc chyba powinnaś zapytac czy jeżeli chodzi o mamę to czy jest to dozwolone...
Ściskam Was dziewczynki :* |
owcaMarta
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2011-01-04, 10:08 Temat: Proszę o pomoc i wsparcie... Dianoza rak niedrobnokomórkowy |
Kochana! Co nas nie zabije to nas wzmocni! Musimy być dobrej myśli. Inaczej zwariujemy!
Chociaż i mnie i Tbie ( z tego co piszesz) niewiele brakuje do szaleństwa
Skąd brać tą siłe?! ......... Ja już przestałam się łudzić ,że to ,,tylko'' zły sen.
Pamiętam jak obie się pojawiłyśmy na tym forum. Pełne obaw strachu lęku...ale i wiary oraz nadzieji....
Ty nadal masz mamę przy sobie , ale wiem jak bardzo może przytłaczać Cię jej cierpienie ,jak każdego dnia boisz się co przyniesie dzień... Podziwiam CIę! Jesteś bardzo dzielna i pomimo tego,że piszesz,że jesteś słaba... to nieprawda !!!! Dźwigasz naprawdę bardzo ciężki bagaz... dom rodzina mama... i swoje rozterki łzy... !!!!
KAŻDEGO DNIA ŻYCZĘ CI SIŁY oraz WYPOCZYNKU |
owcaMarta
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2011-01-03, 14:43 Temat: Proszę o pomoc i wsparcie... Dianoza rak niedrobnokomórkowy |
Beatko... A może w Twoim przypadku są to też NERWOBÓLE? wiesz atakuje miejsca o ,które jakoś szczególnie się martwimy Ech... życie ! Jedna wielka niewiadoma.
Cieszę się,że idziesz na to USG trzeba eliminować złe podejrzenia ! Mam nadzieję,że będzie wszystko dobrze i,że nie dzieje się nic złego!!!!
Podobno wiara czyni cuda! WIERZMY :*
A DLA MAMCI ŻYCZONKA:
Zdrówka Zdrówka Zdrówka x10000 razy ZDRÓWKA!
A reszta przyjdzie sama Buziaki |
owcaMarta
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2010-12-28, 22:45 Temat: Proszę o pomoc i wsparcie... Dianoza rak niedrobnokomórkowy |
BeataM,
Tak mi przykro Kochana... Tak bardzo trzymam za Was kciuki! Jesteście mi bardzo bliskie. Nie wiem co Ci mam doradzić jakich użyć słów.
NAPISZĘ CI JEDNO:
Jesteś WIELKA i masz bardzo dobre serce.W życiu kieruj się nim.
I nie kłóć się z mężem on jest teraz TWą podporą a jak go do siebie zniechęcisz to ciężko Ci będzie bez jego wsparcia !
Całuję Aniołku! |
owcaMarta
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2010-12-19, 18:27 Temat: Proszę o pomoc i wsparcie... Dianoza rak niedrobnokomórkowy |
BeataM,
Ciągle myślę o Was...O Tobie,o Twojej mamie... Praktycznie pojawiłyśmy się tu w jednakowym czasie. Tak bardzo Ci teraz zazdroszczę,że masz mamę przy sobie...
Jeszcze mocniej trzymam za Was kciuki!!! Niech czas zbliżających się świąt doda Wam dużo dużo sił...
Ściskam Was serdecznie :* |
owcaMarta
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2010-12-05, 15:32 Temat: Proszę o pomoc i wsparcie... Dianoza rak niedrobnokomórkowy |
Beatko... ja wciąż zadaję sobie to samo pytanie co Ty:
...... Czy to skutek radio(u Nas)chemio(u Was) terapii czy..... czy to ta choroba postępuje tak błyskawicznie???
nie znam odpowiedzi...wiem jedno.... BOJĘ SIĘ.....
Przykro mi,że u Was również nie najlepsze wieści...
Trzymacie się z Mamą zdrowo....
Ściskam :*** |
owcaMarta
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2010-12-01, 10:24 Temat: Proszę o pomoc i wsparcie... Dianoza rak niedrobnokomórkowy |
Beatko
Witaj Kochana.... Co u Was? Jak się trzymasz i jak Mama?
Ściskam i przesyłam pozdrowionka. |
owcaMarta
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2010-11-26, 23:21 Temat: Proszę o pomoc i wsparcie... Dianoza rak niedrobnokomórkowy |
BeataM,
Beatko.... Przytulam Cię mocno.... nie mam sił by się zebrać i pisać....ponieważ wiem co teraz czujesz... pojawiłyśmy się tu na forum praktycznie w jednym czasie.... zbyt szybko zaczynają się te ,,większe kłopoty'' . Zapewne źle to ujęłam...ale mam nadzieję,że wiadomo o co mi chodzi....
Całuję :* |
owcaMarta
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2010-11-21, 19:19 Temat: Proszę o pomoc i wsparcie... Dianoza rak niedrobnokomórkowy |
Hej Beatko !!
Przykro mi ,że z Mamcą gorzej....ech... każdy dzień niesie niepokój .... :( To smutne ,że nie można przewidzieć co będzie dziś czy jutro...ach co ja piszę...tu nie idzie przewidzieć co będzie za godzinkę....
Ja również wierzę,że będzie lepiej!!! MUSI!!!!!
Ściskam gorąco :*** |
owcaMarta
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2010-11-18, 07:14 Temat: Proszę o pomoc i wsparcie... Dianoza rak niedrobnokomórkowy |
Beatko.... Co z mamą? Jejciu faktycznie ma Twoja mamcia charakterek :D
No cóż... fakt nie chce Cię martwić no ale kłamać też nie można ...
Mam nadzieję,że dziś jest o wiele wiele wiele lepiej...
Trzymajcie się Kobietki....
Ściskamy z mamą Was serdecznie.... |
owcaMarta
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2010-11-14, 09:39 Temat: Proszę o pomoc i wsparcie... Dianoza rak niedrobnokomórkowy |
Uff Beatko!!! Jak ja się cieszę
Pamiętaj ,że znikać możesz na tak długo tylko jeżeli bawicie i robicie coś fajnego HIHI
CIeszę się ,że u Was pomimo zmęczenia jest tak wesolutko... My też bierzemy się za malowanko i to samo wiem,że będzie u NAs...
Marta to tu to tam a to tak a to siak....
Mama różnie się czuje ale.... To najlepsze nasze chwile...
Pozdrawiamy i ściskamy goroąco !!! Trzymajcie się cieplutko.!! |
owcaMarta
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2010-11-11, 00:45 Temat: Proszę o pomoc i wsparcie... Dianoza rak niedrobnokomórkowy |
BEATKO... CO u Was? Jak się miewasz? Co z Mamusią?
Mam nadzieję,że nie jest gorzej...!!!!
Jejciu takie dziwne nie fajne mysli przechodzą mi przez głowę gdy nie widzę tu pewnych osób pare dni...
Wrrr .... głowa potrafi platać figle
Trzymam kciuki i mam nadzieję,że w krótce odezwiesz się DOBRYMI nowinami!!!
Buziaki |
owcaMarta
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2010-11-08, 12:06 Temat: Proszę o pomoc i wsparcie... Dianoza rak niedrobnokomórkowy |
lucyna sta,
U nas jest na tyle choroba już rozwinięta,że mama... no inaczej myśli niżeli dwa,trzy miesiące temu... Niewiele wie o chorobie więc jest na tyle dobrze,że to co powiem,że jest dobre to mama to robi.
Chodzi mi o naświetlania itd. Jak jej mówię,że przed naświetlaniem będziemy musiały przejśc na dietkę to mówi,że nie ma sprawy...jak objada się słodkościami i jej mówię,że to zabytnio podnosi jej cukier to mówi,że mam rację Jestem ciekawa jak długo potrwa ta... POSŁUSZNOŚĆ hihi nie chcę w żadnym wypadku nad nią dominować ale.... chcę uniknąć óżnych przykrych dolegliwości... |
|