1. Link do strony z możliwością wsparcia forum:
https://pomagam.pl/forumdss_2020_22

2. Konta nowych użytkowników są aktywowane przez Administrację
(linki aktywacyjne nie działają) - zwykle w ciągu ok. 24 ÷ 48 h.

DUM SPIRO-SPERO Forum Onkologiczne Strona Główna

Logo Forum Onkologicznego DUM SPIRO-SPERO
Forum jest cz?ci? Fundacji Onkologicznej | przejdź do witryny Fundacji

Czat Mapa forum Formularz kontaktowyFormularz kontaktowy FAQFAQ
 SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  AlbumAlbum
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
Znalezionych wyników: 2
DUM SPIRO-SPERO Forum Onkologiczne Strona Główna
Autor Wiadomość
  Temat: Paulina12 - komentarze
BEATASO

Odpowiedzi: 40
Wyświetleń: 12850

PostDział: Tu trzymamy KCIUKI   Wysłany: 2015-12-17, 17:35   Temat: Paulina12 - komentarze
Witaj Paulina. Nic nie uda się przewidzieć, niestety. Boimy się czegoś a za chwilę pojawia się inne coś. Odchodzenie też jest inne u każdego. Moja mama do końca wierzyła, że wyzdrowieje i w tej wierze po prostu usunęła w ostatni dzień nie było już żadnego kontaktu, cały długi dzień. Wtedy wydawało mi się, że u nas jest najgorzej, nie mogłam słuchać jak mama snuła plany. Teraz myślę, że pewnie gorzej by było gdyby odchodziła świadomie. Moja mama odeszła 2 października. Kochała święta, ozdoby w wigilię zawsze było 12 dań. Uwielbiała chodzić po sklepach i uwielbiała całe to świąteczne zamieszanie. A ja nie wiem jak te święta przetrwam. Chciałabym zasnąć i obudzić się przynajmniej po wigilli. Nie da się. Jak będzie tak będzie i trzeba będzie sobie poradzić. Dla wielu z nas to będą smutne święta. A tobie życzę, żeby udało się Wam spędzić wszystkim razem. :tull:
  Temat: Paulina12 - komentarze
BEATASO

Odpowiedzi: 40
Wyświetleń: 12850

PostDział: Tu trzymamy KCIUKI   Wysłany: 2015-11-13, 10:18   Temat: Paulina12 - komentarze
Witaj Paulina.
Moja mama odeszła 2 października. Poczytaj mój wątek jak chcesz wszystko tam opisałam.
Czytając Twój widzę , że miotasz się tak samo jak robiłam to ja. Postaraj się tego nie robić nie myśl co może być, u każdego ta choroba przebiega inaczej. Nie zamartwiaj się czymś czego w danej chwili nie ma, uwierz mi, nie zawsze wszystko występuje u wszystkich, tu nie ma żadnych zasad I reguł co I kiedy wystąpi.
Jak coś się będzie działo będziesz działać, na zapas nie da się tu zrobić nic. U mojej mamy mimo zajętych płuc z ich strony nie było niepokojących objawów.
Jedyne co możesz zrobić to zadbać o to żeby mamę nie bolało I żeby zapewnić jej jak najlepszy komfort jak tylko się da. Wszystko rób na bieżąco. Ważne to co teraz.
Czasem rezygnacja z dalszego ciężkiego leczenia to najlepsza decyzja jaką możemy podjąć, choć chyba najtrudniejsza.
Trzymaj się :tull:

Skocz do:  

logo

Statystki wizyt z innych stron