1. Link do strony z możliwością wsparcia forum:
https://pomagam.pl/forumdss_2020_22
2. Konta nowych użytkowników są aktywowane przez Administrację
(linki aktywacyjne nie działają) - zwykle w ciągu ok. 24 ÷ 48 h.
|
|
Autor |
Wiadomość |
Temat: powiadomienia na pocztę o odpowiedziach w wątku |
DumSpiro-Spero
Odpowiedzi: 20
Wyświetleń: 12274
|
Dział: Życie Forum Wysłany: 2010-06-14, 11:52 Temat: powiadomienia na pocztę o odpowiedziach w wątku |
No dobrze, to teraz się do czegoś przyznam
Powiadomienia via email były od samego początku istnienia forum źle skonfigurowane i w związku z tym po prostu nie działały.. Nie działała również żadna inna automatyczna usługa związana z przesłaniem maila, co wiązało się z tym, że jeśli ktoś zapomniał hasła do logowania - był problem. Musiał się jakoś z nami skontaktować i musieliśmy ręcznie wprowadzać reset hasła, odpisywać, instruować jak następnie zmienić hasło w profilu na sobie tylko znane, itp.
Dopóki było to incydentalne - jakoś sobie radziliśmy. Jednak Forumowiczów jest coraz więcej i tego typu spraw/kłopotów też. Kilka dni temu usiadłam nad skryptem, posiedziałam nad tym z pół nocy i... 'naprawiłam'
I dlatego nagle zaczęły się pojawiać powiadomienia , których nigdy wcześniej nie było, bo były ... eeehm po prostu "popsute"
Teraz skrypt za nas pracuje w wielu kwestiach i mamy mniej pracy administracyjnej,
ale -rzecz jasna- nie może to oznaczać, że część Forumowiczów musi być w związku z tym uszczęśliwiana na siłę powiadomieniami
Ze względu na to, że nie wszyscy są 'uszczęśliwiani' - zanim zacznę szukać nowej wady skryptu ( ) chciałam prosić Was o sprawdzenie jeszcze jednej rzeczy. Otóż te osoby, które wcześniej miały ustawione w profilu powiadomienia na 'TAK' - prawdopodobnie automatycznie miały oznaczaną przez skrypt opcję śledzenia odpowiedzi w wątku, w którym brały udział.
Można to sprawdzić następująco: na dole strony danego wątku, pod prawym rogiem tabeli forum wyświetlają się - jako małe zielone linki, następujące opcje:
Jeśli widzimy je j.w. - oznacza to, że dla tego wątku powiadomienia są WŁĄCZONE!
W tej sytuacji należy kliknąć opcję "Przestań śledzić ten temat".
Teraz powinniśmy uzyskać następujący widok tychże opcji:
Te ustawienia oznaczają, że powiadomienia są wyłączone.
Prośba więc do tych osób, które otrzymują powiadomienia pomimo zaznaczenia w profilu dla powiadomień "NIE", by przeglądając forum w danych wątkach sprawdzały jakie jest dla nich ustawienie.
Za kłopot z góry przepraszam
i.. mam nadzieję, że to zadziała.. Jak nie, to zabiorę się za katowanie skryptu |
Temat: powiadomienia na pocztę o odpowiedziach w wątku |
DumSpiro-Spero
Odpowiedzi: 20
Wyświetleń: 12274
|
Dział: Życie Forum Wysłany: 2010-06-11, 03:03 Temat: powiadomienia na pocztę o odpowiedziach w wątku |
Czy u wszystkich, którzy mają zaznaczoną opcję "Zawsze powiadamiaj o odpowiedziach: NIE" jest tak samo? - tzn. powiadomienia mimo to się pojawiają? |
|
|