1. Link do strony z możliwością wsparcia forum:
https://pomagam.pl/forumdss_2020_22
2. Konta nowych użytkowników są aktywowane przez Administrację
(linki aktywacyjne nie działają) - zwykle w ciągu ok. 24 ÷ 48 h.
|
|
Autor |
Wiadomość |
Temat: Pustka po raku |
Erevain21
Odpowiedzi: 58
Wyświetleń: 53350
|
Dział: PO LECZENIU - co dalej? Wysłany: 2011-03-30, 12:53 Temat: Pustka po raku |
Większość w całości. Niestety takie opracowania tylko nawiązują do badań "kogoś tam "ale jako takich eksperymentów tam opisywanych nie ma-za to jest dużo ładnych obrazków, wykresów, statystyk.Fragmentami są naprawde wciągające:). Co do wkuwania, to wg mojej zasady dopóki mam książkę nie martwie sie o to
Zycie towarzyskie chyba też stało sie bardziej efektywne.Jak ja zaczynalem to internet nie byl taki rozpowszechniony, tez sie laziło po rożne dziwne rzeczy;P Dopiero w 2008/2009 roku w akademcu neta zalozyli na wszystkich pietrach wiec niedawno. Najgorzej to się przestawic na normalny tryb jak sie skończy... ja jestem właśnie na tym etapie. Musze przyznac ,że jest nudno. |
Temat: Pustka po raku |
Erevain21
Odpowiedzi: 58
Wyświetleń: 53350
|
Dział: PO LECZENIU - co dalej? Wysłany: 2011-03-30, 04:24 Temat: Pustka po raku |
Ja moge polecić dla naprawdę zdesperowanych coś...
opasłe tomisko "Biochemii" Harpera. - wszystkie choroby maja podłoże biochemiczne.Zrozumienie mechanizmów biochemicznym w komórce pozwala zrozumieć przyczyny powstawania mutacji, nowotworzenia.-na kompie jeszcze ze studiów mi zostało.
Moge przesłąc:)
"Podstawy molekularne biologii komórki -Aspekty medyczne"Fuller Geraed M., Shields Dennis.
Najlepiej po ten tutuł wybrac się do czytelni akademii medycznej lub czytelni uniwersyteckiej.
Z cytobiochemi -"apoptoza"(czyli zaprogramowana, chociaż nie do końca śmierć komórki, czyli czemu to nie działa w komórce nowotworowej)Kłyszejko-mogę też przesłać.
Dla zainteresowanych farmakologia i punktem uchwytu leków przeciwnowotworowych mogę przesłać "Podstawy biofarmacji i farmakokinetyki"
[ Dodano: 2011-03-30, 05:30 ]
"Biologia molekularna w medycynie" pod redakcją Jerzego Bala.-tez przesłac mogę. Jeden rozdziął jest o podłożu molekularnym nowotwórów. |
|
|