Autor |
Wiadomość |
Temat: Mięsak gładkokomórkowy przydatków |
Fredka
Odpowiedzi: 113
Wyświetleń: 51673
|
Dział: Mięsaki, nowotwory układu kostnego Wysłany: 2016-04-05, 12:24 Temat: Mięsak gładkokomórkowy przydatków |
Bardzo proszę o wypowiedź w kwestii leczenia mojej Sarkomy imatynibem. Majkelek, Ty na pewno coś wiesz na ten temat. Póki co, leczę infekcję oskrzelowa, więc imatynib czeka. Wcześniej otrzymywała pazopanib, ale niestety, skutki uboczne mnie załatwił i musiałam przerwać dwumiesięczną kurację.
pozdrawiam
fredka |
Fredka
|
Dział: Mięsaki, nowotwory układu kostnego Wysłany: 2016-03-31, 21:59 Temat: Mięsak gładkokomórkowy przydatków |
Witam wszystkich po długiej przerwie.
I od razu z zapytaniem. Czy ktoś zna skuteczność działania leku Imatynib w naszej chorobie?
Właśnie zaczynam kurację, a wszędzie spotykam tylko zastosowanie go w przypadku białaczki.
pozdrawiam
Iwona |
Fredka
|
Dział: Mięsaki, nowotwory układu kostnego Wysłany: 2013-07-18, 16:41 Temat: Mięsak gładkokomórkowy przydatków |
Dziękuję DDS, udam się więc do reumatologa i może ortopedy.
[ Dodano: 2013-07-18, 17:42 ]
Poszukuję pilnie specjalisty zajmującego się rakiem trzustki - ważne jest to, aby konsultacja odbyła się możliwie szybko. Czy możecie kogoś polecić? |
Fredka
|
Dział: Mięsaki, nowotwory układu kostnego Wysłany: 2013-07-15, 20:20 Temat: Mięsak gładkokomórkowy przydatków |
Od jakiegoś czasu bolą mnie kości i biodra, wcześniej prawe, teraz lewe i tak, jakby bolały mnie mięśnie pleców. Tomografia nie pokazuje żadnych nowych zmian, powiedzcie, co to może być i jak z tym dalej postępować? Od zakończenia chemioterapii (3.04.13) obraz TK przemawia za stabilizacją choroby, a mnie ciągle coś boli. Może macie pomysł czy powinnam wykonać jakieś dodatkowe badania czy może powinnam udać się do ortopedy, aby zobaczył te moje biodra? Część tych boli to bóle reumatyczne - miałam je już kilka lat wcześniej.
Czy to możliwe, aby to były jeszcze skutki chemioterapii??
Podpowiedzcie proszę, bo oprócz tego czuję się dobrze, myślałam nawet o powrocie do pracy, ale te bóle są dokuczliwe.
pozdrawiam gorąco |
Fredka
|
Dział: Mięsaki, nowotwory układu kostnego Wysłany: 2013-07-07, 21:23 Temat: Mięsak gładkokomórkowy przydatków |
Jutro mam kolejna tomografię. Proszę o pozytywną energię i dobre myśli.
pozdrawiam |
Fredka
|
Dział: Mięsaki, nowotwory układu kostnego Wysłany: 2013-06-18, 09:31 Temat: posty PW |
Moja nieuwaga, już ok
dziękuję i pozdrawiam |
Fredka
|
Dział: Mięsaki, nowotwory układu kostnego Wysłany: 2013-06-17, 20:36 Temat: Mięsak gładkokomórkowy przydatków |
Czy ktoś wie dlaczego nie mogę wysyłać prywatnych wiadomości i co mogę zrobić, aby móc je wysyłać?
pozdrawiam |
Fredka
|
Dział: Mięsaki, nowotwory układu kostnego Wysłany: 2013-02-13, 16:44 Temat: Mięsak gładkokomórkowy przydatków |
dzięki, chyba chętnie skorzystam.
pozdrawiam |
Fredka
|
Dział: Mięsaki, nowotwory układu kostnego Wysłany: 2013-02-12, 23:14 Temat: Mięsak gładkokomórkowy przydatków |
Dzięki z akolejne wyjasnienia.
COI w Warszawie jest moim pierwszym ośrodkiem leczenia i także nawet nie pomyślałam, aby z niego zrezygnować czy go zmieniać, także napewno tam zostanę.
Jeszcze chciałabym poznać opiniię, w jaki sposób można dalej prowadzić leczenie w moim przypadku, zakładając i głęboko w to wierząc (pomimo okresów kompletnej rozsypki), że chemia, którą obecnie przyjmuję, zatrzyma rozwój choroby. U mnie te zmiany nie są duże i nie zostały jednoznacznie określone jako przerzuty. |
Fredka
|
Dział: Mięsaki, nowotwory układu kostnego Wysłany: 2013-02-12, 17:35 Temat: Mięsak gładkokomórkowy przydatków |
DSS
Bardzo dziekuję za szczegółowe wyjaśnienie.
Ja pod żadnym pozorem nie zamierzam rezygnowac z chemioterapii, tylko pomyslałam, że jeśli przyniosłaby ona stabilizację choroby ( pierwsze USG ostrożnie na to wskazuje),to możnaby pomysleć o chirurgicznych interwenacjach. Jesteś pierwszą, która tak dokładnie mi to wyjasniła, ja czytając inne wątki wywnioskowałam, że najlepiej jest jak najwięcej usunąć.
pozdrawiam |
Fredka
|
Dział: Mięsaki, nowotwory układu kostnego Wysłany: 2013-02-05, 12:23 Temat: Mięsak gładkokomórkowy przydatków |
Małgosiu
Chciałam spróbować w COI, bo jestem tam co tydzień, ale jak sie nie uda, to oczywiście poprosze Cię o nr do prywatnego gabinetu.
Wydaje mi się, że czytałam w którymś wątku, że prof przyjmuje na konsultacjach, tak, jak dr Falkowski.
pozdrawiam |
Fredka
|
Dział: Mięsaki, nowotwory układu kostnego Wysłany: 2013-02-04, 13:39 Temat: Mięsak gładkokomórkowy przydatków |
Czy ktoś wie, w jaki sposób można umówić sie na konsultacje z prof. Bidzińskim w COI? Bardzo mi zalezy na kontakcie.
pozdrawiam |
Fredka
|
Dział: Mięsaki, nowotwory układu kostnego Wysłany: 2013-01-30, 17:02 Temat: Po kontrolnym TK |
Witajcie
Witam wszystkich, którzy kibicują w mojej walce. Chciałam Wam oznajmić, że macie wielką moc, gdyż mocno w to wierzę, że to między innymi dzięki Wam, Waszej pozytywnej energii oraz trzymaniu kciuków - chemia zadziałała - efekt - stabilizacja choroby - dalsza chemioterapia według przyjętego schematu. Jestem przeszczęśliwa i wszystkim dziękuję i proszę o dalsze wsparcie, bo to dopiero początek mojej drogi, ale bardzo ważne jest, że odnotowałam pierwszy mały/wielki sukces!!!
A teraz dla zainteresowanych przytoczę opis TK:
1. Guzek w prawym płucu 10 mm - jak poprzednio
2. Ognisko meta w wątrobie 13x18 mm - poprzednio 12x21 mm
3. Ognisko meta w wątrobie 9x9 mm - poprzednio 11x11mm
4. naciek guzowaty 27x22 mm niszczący strukturę kostną trzonu L1 po stronie prawej, przylegający do prawej kopuły przepony - bez wyraźnej granicy pomiedzy nimi z podejrzeniem jej naciekania - jak poprzednio
5. Liczne niemierzalne guzki w płucach - bez wyraźnych cech dynamiki ( jeden z nich 8 mm - poprzednio 9 mm)
6. przy naczyniach biodrowych w okolicy biodrowo-zasłonowej nadal widoczna guzowata, niejednorodna zmiana 54x42 mm - poprzednio 52x45 mm. Obecnie widoczny jest jeden torbielowaty obszar 41 mm ( przypominam, że podczas operacji usunieto mi lewy jejnik i macicę, nie usunięto prawego).
Pozostałe narządy bez zmian, żadnego płynu nigdzie nie uwidoczniono.
Jednak cały czas mam nadzieję na taki obrót spraw, aby za jakiś czas możliwa była operacja/operacje. Co sądzicie o obecnej sytuacji?
pozdrawiam
PS. Dziś otrzymałam trzecią dawkę chemii, jak narazie czuję się nieźle, nawet nie mam mdłości, ale pewnei jutro się zacznie.. , ale nic to, damy radę, byleby tylko zniszczyć wszystko. |
Fredka
|
Dział: Mięsaki, nowotwory układu kostnego Wysłany: 2013-01-29, 21:53 Temat: Mięsak gładkokomórkowy przydatków |
Witam wszystkich
Jutro jadę na kolejną chemię, więc wynik TK musi być jakkolwiek nie patrząc - pozytywny, gdyz w przeciwnym wypadku nie otrzymałabym dalej tej chemii, tylko inny schemat, więc cieszę się jak szalona.
A o szczegółach opowiem Wam jutro po rozmowie z lekarzem i po otrzymaniu wyniku TK do ręki. Pewnie już nie będzie tak optymistycznie, ale choć teraz jestem przeszczęśliwa.
Bardzo dziękuję wszystkim, którzy wspierają mnie dobrą myślą i modliwą - wiem i wierzę, że pozytywne myśli od ludzi działają jak dobra energia, która także ma swój wpływ na naszą walkę z chorobą.
Także bardzo prosze także w dniu jutrzejszym o pozytywne myśli w moim kierunku - aby chemia była skuteczna i wybiła wszystko co złe do ostatniej najmniejszej komórki.
pozdrawiam |
Fredka
|
Dział: Mięsaki, nowotwory układu kostnego Wysłany: 2013-01-14, 17:00 Temat: Mięsak gładkokomórkowy przydatków |
Ale czy to znaczy, że chemia zniszczyła wszystkie Twoje przerzuty, że poprostu ich nie ma?
pozdrawiam |
|