1. Link do strony z możliwością wsparcia forum:
https://pomagam.pl/forumdss_2020_22
2. Konta nowych użytkowników są aktywowane przez Administrację
(linki aktywacyjne nie działają) - zwykle w ciągu ok. 24 ÷ 48 h.
|
|
Autor |
Wiadomość |
Temat: hospicjum domowe - kto to wymyslił ten koszmar |
GIMD29
Odpowiedzi: 50
Wyświetleń: 74821
|
Dział: Opieka paliatywna Wysłany: 2011-11-04, 09:36 Temat: hospicjum domowe - kto to wymyslił ten koszmar |
moja Mama od postawienia diagnozy do momentu swojego odejścia chorowała dokładnie 3 miesiące. Większość tego czasu spędziła w szpitalach. Z dnia na dzień gasła. Na miesiąc przed śmiercią została objęta opieką najpierw hospicjum domowym a w ostatnich 10 dniach stacjonarnym. Życzyłabym każdemu choremu aby miał takie wsparcie medyczne jak moja Mamcia i my. Pani doktor - rewelacyjna. Zawdzięczamy jej bardzo dużo. Była dostępna o każdej porze dnia. Odpowiadała na każde zadane pytanie i podsuwała najlepsze rozwiązania. Pielęgniarka też była cudowna. To dopiero przy nich poczułam, że kogoś oprócz rodziny interesuje los chorego. To samo mogę powiedzieć o hospicjum stacjonarnym. Umieszczenie tam Mamci było dla mnie ogromnie trudną decyzją ale tyle ciepła i miłych słów jakie otrzymałam życzę każdemu. Przykro mi tylko , że na pięć pobytów Mamci w szpitalach gdzie była pod opieką różnych lekarzy tylko jedna pani doktor (pani Mario, dziękuję) potraktowała nas nie jak intruzów i osoby przeszkadzające ale jak ofiary choroby która zabijała nam najbliższą osobę. |
|
|