Autor |
Wiadomość |
Temat: Rak nosogardła - problem z zębami po radioterapii |
Gazda
Odpowiedzi: 189
Wyświetleń: 83713
|
Dział: Nowotwory tarczycy, głowy i szyi Wysłany: 2020-11-12, 18:36 Temat: Rak nosogardła - problem z zębami po radioterapii |
Jak czytam to co piszesz, to miałem kilka podobnych epizodów, ale to ustało... |
Gazda
|
Dział: Nowotwory tarczycy, głowy i szyi Wysłany: 2020-01-12, 22:50 Temat: Rak nosogardła - problem z zębami po radioterapii |
a jaką chemię brałaś? |
Gazda
|
Dział: Nowotwory tarczycy, głowy i szyi Wysłany: 2020-01-03, 23:27 Temat: Rak nosogardła - problem z zębami po radioterapii |
A nie masz migreny? |
Gazda
|
Dział: Nowotwory tarczycy, głowy i szyi Wysłany: 2017-05-25, 04:23 Temat: Rak nosogardła - problem z zębami po radioterapii |
Bardzo dobrze. Przy okazji spytaj o możliwość zabiegu radiochirurgicznego. |
Gazda
|
Dział: Nowotwory tarczycy, głowy i szyi Wysłany: 2017-05-24, 19:51 Temat: Rak nosogardła - problem z zębami po radioterapii |
Pauliśka... ogarnij się, weź papiery pod pachę i do Gliwic. Miałem CyberKnife po napromienianiu tradycyjnym, teraz Leśny ma. Skonsultuj się z lekarzami, którzy mają doświadczenie w używaniu CyberKnife. Prof. Kawecki jest mistrzem w swojej dziedzinie, ale nie zajmuje się CyberKnife. |
Gazda
|
Dział: Nowotwory tarczycy, głowy i szyi Wysłany: 2014-01-24, 17:38 Temat: Rak nosogardła - problem z zębami po radioterapii |
No pewnie że z czasem wszystko opada...
Ale uważam, że dwudziestoletnia dziewczyna powinna chociaż spróbować. Decyzja - jak zwykle - należy do bezpośrednio zainteresowanej |
Gazda
|
Dział: Nowotwory tarczycy, głowy i szyi Wysłany: 2014-01-24, 15:49 Temat: Rak nosogardła - problem z zębami po radioterapii |
Jesteś młodziutka, może warto skonsultować z kimś, komu się bardziej chce? |
Gazda
|
Dział: Nowotwory tarczycy, głowy i szyi Wysłany: 2014-01-24, 08:56 Temat: Rak nosogardła - problem z zębami po radioterapii |
A wracając do problemu od którego zaczęłaś - jakoś tak byłem u fajnej dentystki, która mówiła, że protezowanie nie jest jedyną możliwością. Opierając się na zdrowych zębach i korzeniach można montować stałe protezy. Znaczną część tego da się wykonać w ramach kontraktu z NFZ. Do tej pory korzystałem z usług świetnego stomatologa, który wykonywał mi zabiegi "ratujące", ale zawsze odmawiał przyjęcia pieniędzy, wobec czego ja się krępowałem poprosić o więcej... no sami rozumiecie. W każdym razie poszedłem do innej dentystki, która mnie uświadomiła, że możliwości są spore, a wyjmowana proteza jest tylko jedną z nich... |
Gazda
|
Dział: Nowotwory tarczycy, głowy i szyi Wysłany: 2014-01-23, 12:55 Temat: Rak nosogardła - problem z zębami po radioterapii |
Raczej nie są skutkiem terapii... |
Gazda
|
Dział: Nowotwory tarczycy, głowy i szyi Wysłany: 2014-01-22, 22:19 Temat: Rak nosogardła - problem z zębami po radioterapii |
Zmiany tego rodzaju mogą być spowodowane problemami trawiennymi. Nie spotkałem się, by takiego rodzaju problemy miały związek z terapią, którą przeszliśmy, chociaż oczywiście nie można tego wykluczyć. Proponuję, byś udała się do dermatologa. A zresztą... co mi tam. Empirycznie udowodniono, że problemy tego rodzaju ustają po uregulowaniu życia seksualnego... Ma to coś wspólnego z hormonami, ale jak każdy facet, zapamiętuję tylko pierwszą część zdania. |
|