1. Link do strony z możliwością wsparcia forum:
https://pomagam.pl/forumdss_2020_22

2. Konta nowych użytkowników są aktywowane przez Administrację
(linki aktywacyjne nie działają) - zwykle w ciągu ok. 24 ÷ 48 h.

DUM SPIRO-SPERO Forum Onkologiczne Strona Główna

Logo Forum Onkologicznego DUM SPIRO-SPERO
Forum jest cz?ci? Fundacji Onkologicznej | przejdź do witryny Fundacji

Czat Mapa forum Formularz kontaktowyFormularz kontaktowy FAQFAQ
 SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  AlbumAlbum
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
Znalezionych wyników: 3
DUM SPIRO-SPERO Forum Onkologiczne Strona Główna
Autor Wiadomość
  Temat: Mam dość chorego męża
Jolana

Odpowiedzi: 37
Wyświetleń: 22258

PostDział: Psychoonkologia / emocje w chorobie nowotworowej   Wysłany: 2015-04-12, 21:25   Temat: Mam dość chorego męża
Agniemich napisał/a:
Gdyby był zdrowy, to tak, nie miała bym skrupułów a tak...Czuje się jak taki chomik co biega w kołowrotku. Sytuacja bez wyjścia.

Tak jest. Ja bym człowieka chorego nigdy nie zostawiła. NIGDY!
Jolana

PostDział: Psychoonkologia / emocje w chorobie nowotworowej   Wysłany: 2014-12-12, 11:15   Temat: Mam dość chorego męża
Moim zdaniem tak można traktować człowieka zdrowego, a nie człowieka ciężko chorego. Tym bardziej, że ostatnio wykazał ducha walki. Zgłosił się punktualnie do lekarza. Niestety przez nieodpowiednie potraktowanie go przez lekarza ( błąd jatrogenny?) ponownie zamknął się w sobie i zareagował w sposób typowy dla siebie

W wątku merytorycznym jest wzmianka na ten temat...
Jolana

PostDział: Psychoonkologia / emocje w chorobie nowotworowej   Wysłany: 2014-12-10, 12:36   Temat: Mam dość chorego męża
Każda z nas ma tutaj własny punkt widzenia. Ja też go mam. ;)
U ich podstaw takich zachowań zawsze leżą konkretne przyczyny. Krótko mówiąc jest to odpowiedź chorego na rzeczywistość. Chyba nie do końca zaakceptował u siebie chorobę nowotworową, nie mówiąc o wszelkich dolegliwościach z nią związanych i dalszych perspektywach. W tej chorobie nastrój bywa zmienny. To znaczy obniżony, z objawami pobudzenia i irytacji...

W tej sytuacji moim zdaniem zez względu na wszystko należy zachować spokój, opanowanie i być cierpliwą. Natomiast jeśli zostaną przekroczone dopuszczalne granice zachowania trzeba jak najszybciej skontaktować się z lekarzem prowadzącym lub psychiatrą. Nie wiemy też o ewent. ogniskach w mózgu, które w dużym stopniu zmieniają osobowość chorego..

Pozdrawiam

Skocz do:  

logo

Statystki wizyt z innych stron