Autor |
Wiadomość |
Temat: rak płuc drobnokomórkowy z naciekami na serce i przełyk |
Jolana
Odpowiedzi: 116
Wyświetleń: 42736
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2012-09-30, 09:06 Temat: rak płuc drobnokomórkowy z naciekami na serce i przełyk |
oldzia napisał/a: | Przegralismy walke...
Tata zmarł wczoraj |
|
Jolana
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2012-09-14, 14:06 Temat: rak płuc drobnokomórkowy z naciekami na serce i przełyk |
Oldzia, zrób wszystko, żeby Tatuś się nie wypisał na własne żądanie. W papierach będzie adnotacja i mogą, ( choć nie muszą ) być problemy z następnym przyjęciem do szpitala..
Pytasz :
Cytat: |
czy wypożyczenie koncentratora tlenu załatwia się przez szpital ?hospicjum? |
Tego nie wiem...Zaraz ktoś pewnie udzieli Ci odpowiedzi.. |
Jolana
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2012-09-10, 14:36 Temat: rak płuc drobnokomórkowy z naciekami na serce i przełyk |
Kochana życzę dużo spokoju, cierpliwości i nie dajcie się...
Ściskam... |
Jolana
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2012-09-10, 14:19 Temat: rak płuc drobnokomórkowy z naciekami na serce i przełyk |
Oldzia, nie będę polemizować na temat tego czy innego leku, bo nie jestem lekarzem. Powiem tylko tyle, że w celu opanowania silnego lęku, pobudzenia - zaleca się podawanie pochodnych benzodiazepiny samej lub z opioidem..., a nie wyłącznie samego opioidu.
Dlatego, że tej grupie leki mają przede wszystkim działanie anksjolityczne, (od łacińskiego anxietas (lęk).
Morfina ( opioid) bo ją prawdopodobnie Tatuś otrzymuje - to silny lek przeciwbólowy, owszem działa też nasennie ale nie zawsze uspokajająco w stopniu oczekiwanym. |
Jolana
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2012-09-10, 13:06 Temat: rak płuc drobnokomórkowy z naciekami na serce i przełyk |
Oldzia, wiem i rozumiem, że przeżywacie wszyscy trudne chwile. Wiesz... zdenerwowanie, niepokój może występować na zmianę z przygnębieniem. Te rodzące się stany, emocje są czymś zupełnie normalnym w sytuacji pogarszającego się stanu fizycznego Tatusia. Jestem przekonana, że Tatuś jest świadomy niekorzystnego rokowania... Powiem Ci, że nie jest ł łatwo się uśmiechać i cieszyć będąc w takiej sytuacji. Tą są ważne sygnały na które trzeba zareagować na przykład włączeniem leków np. p/lękowych. Wybór leku należy do decyzji lekarza prowadzącego Tatusia.. |
|