1. Link do strony z możliwością wsparcia forum:
https://pomagam.pl/forumdss_2020_22

2. Konta nowych użytkowników są aktywowane przez Administrację
(linki aktywacyjne nie działają) - zwykle w ciągu ok. 24 ÷ 48 h.

DUM SPIRO-SPERO Forum Onkologiczne Strona Główna

Logo Forum Onkologicznego DUM SPIRO-SPERO
Forum jest cz?ci? Fundacji Onkologicznej | przejdź do witryny Fundacji

Czat Mapa forum Formularz kontaktowyFormularz kontaktowy FAQFAQ
 SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  AlbumAlbum
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
Znalezionych wyników: 6
DUM SPIRO-SPERO Forum Onkologiczne Strona Główna
Autor Wiadomość
  Temat: niepokojące objawy
JustynaS1975

Odpowiedzi: 309
Wyświetleń: 121039

PostDział: Nowotwory płuca i opłucnej   Wysłany: 2015-10-25, 08:11   Temat: niepokojące objawy
::rose::
JustynaS1975

PostDział: Nowotwory płuca i opłucnej   Wysłany: 2015-10-22, 17:39   Temat: niepokojące objawy
Jeśli dyskusja tutaj będzie dotyczyła co jest lepsze czy HS, HD itd., to posty będą przenoszone do wątku kciukowego <o ile nadążę>.
Posty w tym wątku mają być stricte merytoryczne/medyczne.
JustynaS1975

PostDział: Nowotwory płuca i opłucnej   Wysłany: 2015-10-22, 17:17   Temat: niepokojące objawy
Część postów wydzielona => do tego wątku <=
JustynaS1975

PostDział: Nowotwory płuca i opłucnej   Wysłany: 2015-10-14, 11:51   Temat: niepokojące objawy
Po raz kolejny wątek został jako tako uporządkowany.
Część postów została przeniesiona => do tego wątku <=.

Po raz kolejny bardzo proszę wszystkich Forumowiczów o stosowanie się
do wymogów Regulaminu Forum, w tym również przy pisaniu postów o trzymanie się podziału na "merytoryczne" i "niemerytoryczne."

Posty niezgodne z podanymi regulaminowymi zasadami mogą być usuwane z Forum
bez odrębnego powiadomienia ich autorów (zgodnie z pkt 6 cz. II Regulaminu Forum).

Zasady te dotyczą wszystkich wątków na całym Forum.

Liczę na zrozumienie i współpracę wszystkich Forumowiczów, przede wszystkim dla dobra Was samych:
im więcej czasu będzie potrzeba na porządkowanie wątków na forum przez moderatorów,
tym mniej go będzie na merytoryczną pomoc.

Pozdrawiam i dziękuję za uwagę.
JustynaS1975

PostDział: Nowotwory płuca i opłucnej   Wysłany: 2015-10-05, 10:17   Temat: niepokojące objawy
Część postów została przeniesiona => do tego wątku <=.
Bardzo proszę pisząc posty, trzymać się podział na "merytoryczne" i "niemerytoryczne."
JustynaS1975

PostDział: Nowotwory płuca i opłucnej   Wysłany: 2015-09-02, 10:33   Temat: niepokojące objawy
Bonaj napisał/a:
Czy faktycznie tak jest, że organizm przestaje odpowiadać/ reagować na toczenie ?

Czasami dzieje się tak (z różnych względów), że pomimo przetaczania poziom danych krwinek nie podnosi się.
Bonaj napisał/a:
Trochę się zmartwiłem, bo dowiedziałem się, że w końcu toczenie może nie przynosić już efektów.

Nie wiem co autor tego miał na myśli.
Jeśli przetacza się krew lub płytki krwi, to poziom tych krwinek tak czy siak się podnosi (poza tymi wyjątkami, o których pisałam), tyle, że podniesiony poziom krwinek na krótko wystarcza.
Tak jak pisał
majkelek napisał/a:
transfuzja jest po to, żeby było lepiej, niestety jest to rozwiązanie tymczasowe, trzeba liczyć na to, że szpik się zregeneruje.

Jest szansa, że jeśli Mama nie będzie miała chemii to szpik się zregeneruje i zacznie produkować krwinki.

Być może spadki krwinek są spowodowane nie tylko chemią, a również chorobą. Jeśli spadek krwinek jest spowodowany chorobą (lub jakiś innym 'upośledzeniem' organizmu, nie tylko chemią), to wtedy poziom krwinek pomimo toczenia może się nie podnosić.

Taka moja osobista uwaga, miałam chyba ze 100 przetoczeń (czerwonych krwinek i płytek krwi) po chemiach itp., i po ostatnim toczeniu miałam 'odzysk' (czyli poziom krwinek się podniósł). Twoja Mama miała 3 przetoczenia po chemiach i że tylko z tego powodu nie będzie miała 'odzysku' - to błędne myślenie.
Zapewne u Twojej Mamy jeszcze nie następuje regeneracja szpiku, jak i również to może być efekt nie tylko samej chemii, ale i choroby Mamy (z jakiegoś powodu, mówiąc potocznie, te krwinki 'gdzieś uciekają').

Skocz do:  

logo

Statystki wizyt z innych stron