Autor |
Wiadomość |
Temat: Podejrzenie białaczki PBL, a rak trzustki |
JustynaS1975
Odpowiedzi: 42
Wyświetleń: 10192
|
Dział: Nowotwory układu krwiotwórczego Wysłany: 2016-09-08, 15:17 Temat: Podejrzenie białaczki PBL, a rak trzustki |
urla napisał/a: | czy isc z tym kaszlem na konsultacje do prowadzacego ja hematologa? |
Można.
Jeśli Mama ma (?) zapalenia oskrzeli od sierpniu, to lipcowe badanie płuc mogło tego nie wykazać.
Zrobienie teraz RTG mogłoby rozwiać wątpliwości, czy mama ma dalej jakieś zmiany zapalne w płucach? Skąd ten kaszel?
Można ewentualnie do laryngologa
[ Dodano: 2016-09-08, 16:17 ]
urla napisał/a: | o przepraszam strasznie się te wyniki krwi które podalam "pozlepialy nieczytelnie" |
Czytelne |
JustynaS1975
|
Dział: Nowotwory układu krwiotwórczego Wysłany: 2016-09-08, 14:17 Temat: Podejrzenie białaczki PBL, a rak trzustki |
urla napisał/a: | czy kaszel przypisany jest białaczce |
Nic o takim czymś nie słyszałam.
urla napisał/a: | Temperatura raz 36,8 raz 37 . |
Taką temperaturą bym się nie przejmowała.
Takie dostawałam wskazówki jeśli chodzi o temp. po chemiach (gdy wychodziłam ze szpitala):
do 37,4 - temp. podwyższona i za specjalnie się nie przejmować, chyba że są dreszcze wtedy do lekarza (lub ewidentnie widać, że to infekcja czyli kaszel, katar itp.)
37,5-38 - jeśli się utrzymuje do lekarza
jeśli jest wyskok 38 i więcej - do lekarza
urla napisał/a: | Mama siedzi w domu nie wychodzi na powietrze chociaż piekna pogoda |
urla napisał/a: | Wyniki krwi marne |
Co to znaczy 'marne wyniki'? Jaki jest poziom WBC?
Dlaczego Mama nie chce wychodzić z domu?
Czy Mama miała ostatnio robiony rtg płuc w związku z tym kaszlem/zapaleniem?
Pozdrawiam serdecznie |
JustynaS1975
|
Dział: Nowotwory układu krwiotwórczego Wysłany: 2016-08-19, 09:27 Temat: Podejrzenie białaczki PBL, a rak trzustki |
Tak. Wydaje mi się, że powinien osłuchać.
Na pewno lekarz/hematolog ma zadecydować o podaniu chemii. |
JustynaS1975
|
Dział: Nowotwory układu krwiotwórczego Wysłany: 2016-08-19, 08:46 Temat: Podejrzenie białaczki PBL, a rak trzustki |
Co do podania chemii, lekarz powinien jeszcze przebadać i zadecyduje. Aby było możliwe podanie chemii, Mama musi być zdrowa. Pozdrawiam |
JustynaS1975
|
Dział: Nowotwory układu krwiotwórczego Wysłany: 2016-08-04, 14:21 Temat: Podejrzenie białaczki PBL, a rak trzustki |
W ogrodzie relaks, nie 'szaleństwo'. |
JustynaS1975
|
Dział: Nowotwory układu krwiotwórczego Wysłany: 2016-08-04, 14:04 Temat: Podejrzenie białaczki PBL, a rak trzustki |
urla napisał/a: | Justyna co sadzisz na temat tych wyników? |
To co napisał MisiekW w poście #19
MisiekW napisał/a: | Hemoglobina jest niska, ale bez wskazania do toczenia krwi. | Ale jest powód, aby Mama czuła się słaba, szybko się męczyła. MisiekW napisał/a: | Co to znaczy pełno wybroczyn? Przy takich płytkach nie powinno dziać się nic nadzwyczajnego, może poza siniakami w miejscach wkłuć. |
Poziom płytek 47 tys./mm3, to nie jest powód do wybroczyn na całym ciele, no chyba, że Mama jest b. aktywna.
Ogólnie oczywiście Mama musi się 'oszczędzać', bo i przy niskiej hemoglobinie ma mniej siły oraz niski poziom płytek krwi (może nie taki, że zagraża życiu), ale jednak przy sporym wysiłku naczynka mogą bardziej pękać.
I oczywiście niech Mama uważa i się nie 'połamie' w sensie dosłownym.
Pozdrawiam serdecznie |
JustynaS1975
|
Dział: Nowotwory układu krwiotwórczego Wysłany: 2016-08-04, 13:24 Temat: Podejrzenie białaczki PBL, a rak trzustki |
urla napisał/a: | W jaki sposób pomoc płytkom krwi żeby nastąpił ich wzrost? |
Nie ma żadnej diety na wzrost płytek. urla napisał/a: | Ta moja Mam jest taka słaba |
urla napisał/a: | Porównuje te jej wyniki z tymi co ludzie zamieszczają na forum ,no to jej są poprostu tragiczne |
Nie robi się takich porównań.
urla napisał/a: | Czy przyjmowanie Heviranu na dwie krostki nie zadziała jak strzał z armaty w muche? |
Lekarz przepisał ten heviran? Cytat: | Ta moja Mam jest taka słaba |
Bo jest niski poziom hemoglobiny. urla napisał/a: | Czy można właczyc juz teraz proteinowe nutridrinki np. dwa razy dziennie ? |
A Mama ma problemy z jedzeniem?
Pozdrawiam |
|