1. Link do strony z możliwością wsparcia forum:
https://pomagam.pl/forumdss_2020_22
2. Konta nowych użytkowników są aktywowane przez Administrację
(linki aktywacyjne nie działają) - zwykle w ciągu ok. 24 ÷ 48 h.
|
|
Autor |
Wiadomość |
Temat: Co robić, mówić gdy ktoś traci już nadzieję |
JustynaS1975
Odpowiedzi: 33
Wyświetleń: 18115
|
Dział: Psychoonkologia / emocje w chorobie nowotworowej Wysłany: 2012-05-28, 09:01 Temat: Co robić, mówić gdy ktoś traci już nadzieję |
Chanel napisał/a: | Jak mi Teresa mówiła o potencjalnych powikłaniach po tym naświetlaniu, to przeraziło mnie to jeszcze bardziej. |
Chanel, oczywiście pewnie wiesz, że każdy przechodzi inaczej leczenie i jedno mają gorsze powikłania, drudzy mniej gorsze powikłania. Oczywiście człowiek się naczyta i nasłucha tych najgorszych, i te najgorsze najbardziej zapamiętuje. Ale oczywiście (pewnie dobrze o tym wiesz) te najgorsze powikłania w Waszym przypadku nie muszą mieć miejsca. Czego życzę Teresie, jak najmniej uciążliwych skutków ubocznych.
Chanel napisał/a: | Będę się tego trzymać - że jeszcze trochę czasu mamy dla siebie, więc trzeba go jak najlepiej wykorzystać i cieszyć się każdą chwilą spędzoną razem. |
I to podejście jest najlepsze. Tak naprawdę nikt nie wiem, ile mu zostało. Osoby chore lub te mające bliski kontakt z osobami chorymi mają tego świadomość, że nie jesteśmy wieczni, czy że nie będziemy żyć milion lat. To może być dla niektórych przerażające. Ale jednocześnie mając taką świadomość, najpełniej możemy przeżyć dany nam czas.
Życzę Wam (Tobie i Teresie) najwięcej najpiękniejszego i najpełniejszego czasu.
Pozdrawiam Was serdecznie |
|
|