1. Link do strony z możliwością wsparcia forum:
https://pomagam.pl/forumdss_2020_22
2. Konta nowych użytkowników są aktywowane przez Administrację
(linki aktywacyjne nie działają) - zwykle w ciągu ok. 24 ÷ 48 h.
|
|
Autor |
Wiadomość |
Temat: CZy to kolejny rak? Proszę o pomoc jestem tu trzeci raz |
JustynaS1975
Odpowiedzi: 13
Wyświetleń: 19933
|
Dział: Nowotwory układu krwiotwórczego Wysłany: 2013-04-27, 06:57 Temat: CZy to kolejny rak? Proszę o pomoc jestem tu trzeci raz |
Spike40, cieszymy się razem z Tobą. Pozdrawiam |
JustynaS1975
|
Dział: Nowotwory układu krwiotwórczego Wysłany: 2013-04-26, 18:00 Temat: CZy to kolejny rak? Proszę o pomoc jestem tu trzeci raz |
Spike40, czekamy na wieści. |
JustynaS1975
|
Dział: Nowotwory układu krwiotwórczego Wysłany: 2013-04-26, 09:16 Temat: CZy to kolejny rak? Proszę o pomoc jestem tu trzeci raz |
spike40 napisał/a: | właśnie teraz zorientowałam się ze ich nie usunęłam a nie wiem jak zrobić to teraz |
poczekać na życzliwość moderatorów/administratorów - na pewno to uczynią
|
JustynaS1975
|
Dział: Nowotwory układu krwiotwórczego Wysłany: 2013-04-26, 08:47 Temat: CZy to kolejny rak? Proszę o pomoc jestem tu trzeci raz |
spike40 napisał/a: | Poprawiam się, zeskanowałam wyniki badań z listopada 2012 z wtorku |
Świetnie, ale następnym razem bez danych osobowych |
JustynaS1975
|
Dział: Nowotwory układu krwiotwórczego Wysłany: 2013-04-26, 08:31 Temat: CZy to kolejny rak? Proszę o pomoc jestem tu trzeci raz |
Spike40, niestety nie potrafię napisać co Twojemu synkowi dolega.
I tak jak pisze Greg, podawaj wartości referencyjne.
Komórki niezróżnicowane to komórki macierzyste. To takie komórki przed 'zróżnicowaniem'/'przed podziałem'. Mogą się przekształcać w dowolne komórki (tutaj krwi).
Samo stwierdzenie" komórki niezróżnicowane 1" to zbyt mało by się odnieść konkretnie do tej definicji z badania morfologicznego.
Komórki niezróżnicowane mogą dawać początek nowej komórce, nowej tkance, ale również mogą uczestniczyć w procesie tworzenia się wielu chorób powstających wskutek nieprawidłowego rozrostu komórek.
Zwiększenie stężenia LDH właściwie może być spowodowane każdym urazem uszkadzającym komórki.
Te podwyższone limfocyty - to też może być jakaś infekcja.
Poziom płytek krwi i hemoglobiny nie jest obniżony - to dobrze.
Nie stawiałabym na nowotwór krwi i tego Ci życzę.
I poczekajmy na odpowiedzi innych, może ktoś coś lepszego napisze. I przede wszystkim dalsza diagnostyka (ale Ty to wiesz ) |
|
|