1. Link do strony z możliwością wsparcia forum:
https://pomagam.pl/forumdss_2020_22

2. Konta nowych użytkowników są aktywowane przez Administrację
(linki aktywacyjne nie działają) - zwykle w ciągu ok. 24 ÷ 48 h.

DUM SPIRO-SPERO Forum Onkologiczne Strona Główna

Logo Forum Onkologicznego DUM SPIRO-SPERO
Forum jest cz?ci? Fundacji Onkologicznej | przejdź do witryny Fundacji

Czat Mapa forum Formularz kontaktowyFormularz kontaktowy FAQFAQ
 SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  AlbumAlbum
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
Znalezionych wyników: 5
DUM SPIRO-SPERO Forum Onkologiczne Strona Główna
Autor Wiadomość
  Temat: Sylw38 - komentarze
Katarzynka36

Odpowiedzi: 39
Wyświetleń: 12700

PostDział: Tu trzymamy KCIUKI   Wysłany: 2010-08-07, 22:11   Temat: Sylw38 - komentarze
Sylw!
Cieszę się, że Tatko dobrze się czuje:)
pozdrawiam cieplutko
Katarzynka36

PostDział: Tu trzymamy KCIUKI   Wysłany: 2010-08-06, 22:45   Temat: Sylw38 - komentarze
Dzięki DSS:)
To już mam troszkę jaśniejszy pogląd w tej kwestii:)
Dokładnie tak jest, że lekarze nie mają czasu na tłumaczenie - szczególnie, jak wypisy odbiera się na korytarzu w przelocie, bo dr biegnie dalej...
raz usłyszalam, że witaminy podczas chemii mogę a jakże dawać Tacie! po tygodniu inny dr onkolog powiedział - nie! witaminy nie! naturalne, zdrowe żywienie na ( i owe słynne buraczki, watróbke, pietruszkę i pokrzywę... ) Człowiek głupieje i nie wie tak naprawdę co robić:( a chce wzmocnić organizm Chorego i polepszyć jego wyniki krwi rzed kolejną chemią, by zalapać się na kolejny cykl... a co za tym idzie na kolejna szansę na dłuższe życie...
Podręcznik żywieniowy Wielkopolskiego Centrum Onkologii znam:) jest mi szczególnie bliski.
DSS, a może te kwestie niedokrwistości, ktore wyjaśniłaś wkleić też właśnie w tym wątku o Wspomaganiu żywienia, bo myślę, że nie tylko ja a i wielu forumowiczów nie wiedziało jak to tak naprawde wygląda...
pozdrawiam i nie zaśmiecam już wątku Sylw!
Katarzynka36

PostDział: Tu trzymamy KCIUKI   Wysłany: 2010-08-06, 19:48   Temat: Sylw38 - komentarze
Przepraszam, nie znam się, wtrąciłam tylko to co sam powiedział mi kilka dni temu lekarz onkolog, zapytany o kwestie niedokrwistości podczas chemii...

[ Komentarz dodany przez: Richelieu: 2010-08-06, 20:55 ]
Katarzynko, poprawiłem trochę Twoją wypowiedź. Sądzę, że tak jest lepiej, zgodzisz się ze mną ?
Pozdrawiam.
Katarzynka36

PostDział: Tu trzymamy KCIUKI   Wysłany: 2010-08-03, 13:55   Temat: Sylw38 - komentarze
Sylw!
No to onkolog powinien Tacie jutro coś przepisac na poprawę wyników krwi.
Jeśli nie - dopominaj się o to!!!

Wyniki same z sobie się od raz nie poprawią, tym bardziej jeśli pacjent po chemii ma słaby apetyt, albo nie je wystarczająco "krwiotwórczych" potraw.

pozdrawiam cieplutko:)

[ Dodano: 2010-08-03, 14:57 ]
My mamy u Taty dolewkę w czwartek i też walczymy o wyniki: dajemy mu wszytsko na co ma apetyt - wczoraj miał dzień watróbkowy i kisielowy, dzisiaj na topie są ogórki kiszone.. no a do tego soki z buraków, pokrzywy, mnóstwo warzyw i owoców
Katarzynka36

PostDział: Tu trzymamy KCIUKI   Wysłany: 2010-08-03, 11:21   Temat: Sylw38 - komentarze
Witaj Sylw!
Przykro mi, że chemii nie było:(
Nie masz wyników morfologii, by można było zobaczyć, jak duże sa odstęstwa od normy?
Naturalnie można w czasie i po chemii stosować sok z buraków, marchewki, czy sok z pokrzywy na poprawę krwinek czerwonych, na podniesienie krwinek białych - ecomer czy BioMarine. Osobiście my stosujemy jak najwięcej warzyw i owoców i bardzo urozmaicone posiłki.
Jednak sa to naturalne wspomagacze, przy silniejszej anemii i kiepskiej morfologii to dr powinien Wam cos przepisać silniejszego na podniesienie morfologii. Wiem, że niektorzy onkolodzy zapisują preparaty żelaza. Mma nadzieję, że macie ustalony termin kolejnej chemii i że dr coś Wam zapisał?
pozdrawiam ciepło

Skocz do:  

logo

Statystki wizyt z innych stron