1. Link do strony z możliwością wsparcia forum:
https://pomagam.pl/forumdss_2020_22
2. Konta nowych użytkowników są aktywowane przez Administrację
(linki aktywacyjne nie działają) - zwykle w ciągu ok. 24 ÷ 48 h.
|
|
Autor |
Wiadomość |
Temat: Temat |
Katarzynka36
Odpowiedzi: 24
Wyświetleń: 10444
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2010-11-05, 11:35 Temat: Temat |
Jaszmurko
Wycięciem węzłow chłonnych w śródpiersiu sie nie zadręczaj, to jest standardowa procedura - wszytskim, których operują (wycinaja płat albo całe płuco) wycinają też węzły, które potem badają by stwierdził, czy sa w nich przerzuty czy też nie, czy musi być wzdrożona chemioteraia pooperacyjna - uzupełnijąca czy też nie. Bronchoskopię mój Tata też miał robiona po operacji, z tym, że nie dzień po operacji, tylko 6 dnia po zabiegu, w dniu wypisuze szpitala notabene - lekarze chcieli mieć pewność czy wszytsko jest ok.
ściskam cieplutko |
Katarzynka36
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2010-11-04, 19:54 Temat: Temat |
Jaszmurko
Cieszę się, że twój Tata był operowany:) To ogromna szansa...
7 tygodni to chyba za długo, standard to jest 3-4 tygodnie, duzo zależy od szpitala czy na miejscu u nich wykonują badania, czy mają umowę z jakims podmiotem, innym szpitale, którym to zlecają...Wiem, że w Poznaniu w 1 szpitalu na wynik biopsji czeka się 1 tydzień -bo robią u siebie, w innym poznańskim 5 tygodni...
może dopytaj dlaczego tak długo, bo skoro byłaby potrzebna chemia ooperacyjna, to trzeba ja wdrozyć najpóźniej 8 tygodni po operacji... Jeśli otrzymacie wynik po 7 tygodniach, to bedziecie mieli tylko 1 tydzień, by znaleźć miejsce na chemię... nie wiem czy tak od ręki wolne miejsce się znajdzie...
pozdrawiam cieplutko:) |
Katarzynka36
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2010-10-21, 21:17 Temat: Temat |
Jaszmurko!
Lepiej by było mieć wynik, natomiast jeśli jest guzek to powinien być usunięty, szczególnie jeśli lekarze chcą operować.
pozdrawiam cieplutko:) |
Katarzynka36
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2010-10-07, 16:30 Temat: Temat |
Jaszmurko!
Życzę Ci aby okazało się, że guza można operować. Bo to jest szansa na wyzdrowienie...
Niedużo osób z guzem płuca kwalifikuje się na operację, ( zaledwie 10-15%) więc jakby się okazało, że dr chcą operować, to będzie bardzo, bardzo dobra wiadomość w tej chorobie.
Pozdrawiam cieplutko:) |
|
|