Autor |
Wiadomość |
Temat: Podejrzenie raka płuc |
Katarzynka36
Odpowiedzi: 79
Wyświetleń: 28525
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2011-12-02, 22:12 Temat: Podejrzenie raka płuc |
Ale jak nie ma potrzeby chodzenia do onkologa, skoro to był rak?
U mojego Taty była operacja nieradykalna, chemia a potem radio - mial kontrole co trzy miesiące u onkologa - wiadomo. Tata mojej koleżanki miała tez raka płuca - operacja była radykalna, nie mial chemii i naświetlań - ale kontrole co 3 miesiące u onkologa. Nasi Ojcowie mają tego samego dr prowadzącego - onkologa...Tak jest w Poznaniu...
[ Dodano: 2011-12-02, 22:13 ]
Grabino, ktoś źle Was pokierował. Kontrole powinny być i badania kontrolne.... |
Katarzynka36
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2011-12-02, 21:12 Temat: Podejrzenie raka płuc |
Grabino,
Wiem co czujesz. Niestety wiem.
Jestem w szoku, że nie było od operacji TK klatki - to jakas czysta paranoja... I teraz jak Mąż się źle czuje powinien mieć zrobione TK, co to w szpitalu nie maja tomografu??
A do onkologa na kontrole też nie chodziliście? Przecież nawet jak nie było chemii, to był to rak, więc kontrole powinny być co 3 miesiące - przynajmniej u nas w Poznaniu tak jest...
ściskam Cię i oby to była bakteria a nie przerzut!!! |
Katarzynka36
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2011-05-07, 14:41 Temat: Podejrzenie raka płuc |
Grabino
Ja to bym nie czekała z pójściem do lekarza.
Może jestem przewrażliwiona, ale goraczka ot tak sobie nie jest powyżej 38 stopnia, coś sie dzieje w organizmie...
Mój Tata 2 miesiące po operacji to już był na tyle silny, że zaczął brać chemię.
Oczywiście, że każdy organizm jest inny i operacja bardzo cięzka, ale wydaje mi się, że 2 miesiące po operacji to już wystarczająco długo, by Mąż doszedł do siebie.
Dziwię się, że nie macie wczesniejszej wizyty u torakochirurga chociaż.
U nas kontrola była 4 tygodnie po operacji - obowiązkowa! i rtg obowiązkowe!
a u Was żadnej kontroli!
Grabino, lekarz i morfologia, nie zwlekaj z tym. Powiklania po operacyjne niestety też się zdarzają w kilka tygodni po operacji, więc śmigajcie do dr.
I do specjalisty a nie do rodzinnego.
pozdrawiam cieplutko |
Katarzynka36
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2011-03-25, 16:39 Temat: Podejrzenie raka płuc |
Grabino
MOjego Tatę jak szedł na operację też nic nie bolało - może dlatego początkowo się buntował i nie chcial tak poważnej operacji, bo przecież jemu nic nie dolega!!
lekkie pokasływanie i zmeczenie (co zwalaliśmy na przesilenie wiosenne no i coraz starszy wiek Taty - 68 lat), innych objawów de facto Tata nie miał.
W każdym razie czuł się dobrze, bóli nie było...
natomiast po operacji... ech, szkoda gadać, nerwów straciliśmy mnóstwo, bo najpierw Tata mial koszmarny ból przed 3-4 doby i nawet nie bardzo mógł stanąć na nogach z tego powodu - nawet siadanie odbywało się przy okropnym Taty proteście, ale ze względu na możliwość zakrzepu "pionizowanie" było konieczne...
Potem przez miesiąc jeszcze brał ketonal i diclofenac w bardzo duzych dawkach... i a potem było tak jak lekarze mówili - do pół roku może boleć a potem pobolewać przy zmianach pogody itp. Dr też mówił, że Tata ma duże zrosty pooperacyjne i one też do końca życia będa dawały uczucie specyficznego bólu....
Grabino - podsumowując - ma prawo boleć... Tym się nie zamartwiaj...
ściskam:) |
Katarzynka36
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2011-03-16, 22:38 Temat: Podejrzenie raka płuc |
Witaj Grabino
Cieszę się, że juz po operacji:)
Widzę też, że Mąż w niezłej kondycji jak na następny dzieś maszerował po korytarzu!!!
Mój tata miał operacje w maju, pamietam wszystko b.dobrze - był tak oslabiony, że nasytepnego dnia to usiąść na łózku nie mógł, a co dopiero chodzić!!! Chodzić zaczął dopiero kołó 5 doby jak wyjeli mu dreny - był za słaby by chodzić, inna sprawa, że ma endoprotezy stawu biodrowego...
Dobrze, że Mąż szybko wraca do zdrowia:)
pozdrawiam |
Katarzynka36
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2011-02-19, 19:46 Temat: Podejrzenie raka płuc |
Grabino
Ale nie przynudzasz!
Każdy musi się wygadać... stres jest straszny, po głowie kłębią sie setki myśli...
Każdy to przerabia i każdy potrzebuje wsparcia..
A my tutaj sie wspieramy jak możemy:)
Przykro bardzo, ale może to jednak nie nowotwór?
Trzymam kciuki i ściskam mocno |
|