1. Link do strony z możliwością wsparcia forum:
https://pomagam.pl/forumdss_2020_22
2. Konta nowych użytkowników są aktywowane przez Administrację
(linki aktywacyjne nie działają) - zwykle w ciągu ok. 24 ÷ 48 h.
|
|
Autor |
Wiadomość |
Temat: Rak nosogardła |
Madzia70
Odpowiedzi: 249
Wyświetleń: 107443
|
Dział: Nowotwory tarczycy, głowy i szyi Wysłany: 2017-02-08, 19:07 Temat: Rak nosogardła |
Leśny,
Ta galareta Ci na pewno nie pomaga... Udaj się do jakiegoś lekarza z POZ i poproś o coś uspokajającego... Naprawdę, to z korzyścią dla Ciebie będzie.
Myślę ciepło, czytam zawsze, choć rzadko się odzywam |
Madzia70
|
Dział: Nowotwory tarczycy, głowy i szyi Wysłany: 2016-11-25, 15:18 Temat: Rak nosogardła |
Leśny,
Może potrzebujesz leczenia ogólnego, czyli tabletek przeciwgrzybiczych? |
Madzia70
|
Dział: Nowotwory tarczycy, głowy i szyi Wysłany: 2016-11-22, 20:07 Temat: Rak nosogardła |
Leśny napisał/a: | pieczenie w gardle ??? |
Grzybicy tam nie masz? Pokaż jęzor jakiemuś lekarzowi
Leśny napisał/a: | próbuję spacerować ale szybko się męczę może nie powinienem ? |
Powinieneś. Znaczy - spacerować, nie męczyć się Będzie coraz lepiej, coraz łatwiej, trenuj! |
Madzia70
|
Dział: Nowotwory tarczycy, głowy i szyi Wysłany: 2016-11-16, 19:25 Temat: Rak nosogardła |
Leśny napisał/a: | mam zaleconą morfinę w 4 porcjach na dobę w dawkach po 0,75 nie wiem czy to dużo czy mało? |
Ja też nie wiem, bo nie podałeś jednostek 0,75 czego? Podejrzewam, że po 7,5 mg i wtedy jest to dawka średnia. Natomiast morfina podana pozajelitowo działa 4 godz., z czego wniosek, że dostajesz dawki zbyt rzadko. Jeśli masz dolegliwości bólowe - upomnij się o zwiększenie. Jeśli nie masz - wystarczy.
Jeśli chodzi o leki przeciwgrzybicze - połykanie ich nie jest błędem, bo tak jak śluzówka jamy ustnej wyglądają też dalsze odcinki przewodu pokarmowego, więc potraktowanie ich specyfikiem jest jak najbardziej słuszne |
Madzia70
|
Dział: Nowotwory tarczycy, głowy i szyi Wysłany: 2016-10-31, 08:10 Temat: Rak nosogardła |
Leśny,
Poproś lekarza o buprenorfinę w plastrach przeciwbólowo. Bardzo dobrze pomaga w takich sytuacjach i łatwo ją odstawić. |
|
|