1. Link do strony z możliwością wsparcia forum:
https://pomagam.pl/forumdss_2020_22
2. Konta nowych użytkowników są aktywowane przez Administrację
(linki aktywacyjne nie działają) - zwykle w ciągu ok. 24 ÷ 48 h.
|
|
Autor |
Wiadomość |
Temat: Przerzuty czerniaka do węzłów chłonnych |
Madzia70
Odpowiedzi: 20
Wyświetleń: 21808
|
Dział: Nowotwory złośliwe skóry, czerniaki skóry i oka Wysłany: 2015-04-21, 05:14 Temat: Przerzuty czerniaka do węzłów chłonnych |
Przerzut izolowany to jedyny (na podstawie badań, bo niewidocznych w badaniu może być więcej) w całym organizmie.
Na wszelki wypadek dopytaj onkologa o tę możliwość leczenia operacyjnego, bo tego nie jestem jednak pewna. Z jednej strony przerzut odległy wskazuje na uogólnienie choroby, z drugiej - śledziona to taki narząd, który łatwo daje krwotoki (np. w sytuacji, kiedy tam coś rośnie) a bez którego można żyć. Jednak nie jestem onkologiem, dlatego nie chciałabym Cię indoktrynować błędnymi informacjami. |
Madzia70
|
Dział: Nowotwory złośliwe skóry, czerniaki skóry i oka Wysłany: 2015-04-20, 17:20 Temat: Przerzuty czerniaka do węzłów chłonnych |
agaa21,
Przerzuty czerniaka do śledziony zdarzają się bardzo rzadko, ale się zdarzają i mogą niestety wyglądać tak, jak to podaje Wasz opis usg.
Jeśli to byłby izolowany przerzut - jest możliwość leczenia operacyjnego.
Absolutnie konieczna jest dalsza diagnostyka, ja bym zaczęła od CT jamy brzusznej. |
Madzia70
|
Dział: Nowotwory złośliwe skóry, czerniaki skóry i oka Wysłany: 2015-04-19, 14:34 Temat: Przerzuty czerniaka do węzłów chłonnych |
agaa21,
Wycinek badania nic nie daje, zamieść proszę cały wynik. |
|
|