1. Link do strony z możliwością wsparcia forum:
https://pomagam.pl/forumdss_2020_22
2. Konta nowych użytkowników są aktywowane przez Administrację
(linki aktywacyjne nie działają) - zwykle w ciągu ok. 24 ÷ 48 h.
|
|
Autor |
Wiadomość |
Temat: Rak piersi |
Mana
Odpowiedzi: 23
Wyświetleń: 10390
|
Dział: Nowotwory piersi i ginekologiczne Wysłany: 2011-03-06, 15:47 Temat: Rak piersi |
Kaczorku, ja tez po pierwszej chemii bardzo zle sie czulam. Podobnie jak Twoja siostra nie jadlam i pilam duzo mniej niz powinnam. Dostalam leki oslonowe na pierwsze 4 dni, a w sumie zle sie czulam przez caly tydzien. Na pierwszej wizycie kontrolnej powiedzialam o tym lekarzowi i dostalam dodatkowe leki przeciwwymiotne. Przy nastepnym chemiach czulam sie juz lepiej, ale i tak przez tydzien zawsze mnie troche mdli i mam taka gorycz w ustach. Aha, po pierwszej chemii zapytalam jeszcze pielegniarke o picie, bo wtedy na sam widok wody mialam odruch wymiotny, odpowiedziala mi, ze jezeli picie powoduje wymioty to lepiej sie wstrzymac, ale jezeli nie to pic za wszelka cene jak najwiecej plynow. Ja do tej pory "zabarwiam" sokami wode, bo inaczej nie wypije. Poza tym slucham uwaznie mojego organizmu i spelniam zachcianki... Jem duzo owocow, zwlaszcza cytrusow bo maja duzo soku i po nich nie czuje tej goryczy w ustach. Wazne jest zeby duzo spac, bo podczas snu organizm sie regeneruje. Ja pierwszy tydzien zawsze przesypiam. "Normalnie" funkcjonuje dopiero w drugim tygodniu.
Zycze Twojej siostrze, aby szybko wrocila do formy i pokonala tego drania.
Pozdrawiam cieplo |
|
|