Autor |
Wiadomość |
Temat: Podejrzenie raka wątroby-nadzieja umiera ostatnia |
Marynka
Odpowiedzi: 98
Wyświetleń: 50788
|
Dział: Nowotwory przewodu pokarmowego Wysłany: 2013-05-23, 19:40 Temat: Podejrzenie raka wątroby-nadzieja umiera ostatnia |
Witaj
Szkoda ze tak wtedy zamilkłaś- mogłybysmy razem przechodzić przez to piekło...
W odpowiedzi na to co napisałaś, powiem że u nas tak samo jak u Was przez 4 miesiące było ok tzn tata pozytywnie zareagował na Nexavar i nie było progresji. Niestety od ok 5 miesiąca kuracji , wyniki zaczęły rosnąć.... i od kwietnia Tacie zabrano nexavar. Było podejrzenie o przerzuty do kości, ale po scyntografii okazało się że to zwyrodnienia.
Od miesiąca Tata nie bierze nic- ma odpocząć od nexavaru, ktory go wykonczył... A jak Twój Tata znosił kurację?
Aha jeszcze jedno- mam wrażenie że w Polsce szybciej się pacjenta wykańcza podejściem niż chorobą.
Teraz czekamy na dalsze decyzje wspaniałomyślnej Pani Onkolog |
Marynka
|
Dział: Nowotwory przewodu pokarmowego Wysłany: 2012-11-13, 20:34 Temat: Podejrzenie raka wątroby-nadzieja umiera ostatnia |
Cześć
kompletnie się nie odzywasz... co się dzieje u Was? Jak Tata, czy dostał Nexavar?
pozdrawiam |
Marynka
|
Dział: Nowotwory przewodu pokarmowego Wysłany: 2012-10-23, 17:29 Temat: Podejrzenie raka wątroby-nadzieja umiera ostatnia |
Jak tam tata? |
Marynka
|
Dział: Nowotwory przewodu pokarmowego Wysłany: 2012-10-13, 13:57 Temat: Podejrzenie raka wątroby-nadzieja umiera ostatnia |
Czy juz zaczeliście kurację naxavarem?
Jak tam twój tata? Mój ok nadal opukać bez zmian.
pozdrawiam |
Marynka
|
Dział: Nowotwory przewodu pokarmowego Wysłany: 2012-10-03, 21:18 Temat: Podejrzenie raka wątroby-nadzieja umiera ostatnia |
Co to jest Saramic?
Tata czuje się ok tylko kiepsko psychicznie... niestety.Nexavae na razie nie daje skutków ubocznych...
Jutro ma wizyte kontrolną na raciborskiej, pobieranie krwi itd.
Jak na niego patrze , tez mi smutno i ogarnia mnie pesymizm....co bedzie dalej itd... |
Marynka
|
Dział: Nowotwory przewodu pokarmowego Wysłany: 2012-10-03, 19:32 Temat: Podejrzenie raka wątroby-nadzieja umiera ostatnia |
Cześć
Co tam u Was? coś ruszyło?
pozdrawiam
Wiesz moja mama dzwoniła do warszawy do szpitala w ktorym i Wy byliście. powiedziano jej że zabiegi radioembolizacji zostały wstrzymane bo nie ma pieniędzy... |
Marynka
|
Dział: Nowotwory przewodu pokarmowego Wysłany: 2012-09-20, 20:47 Temat: Podejrzenie raka wątroby-nadzieja umiera ostatnia |
Boże co to za cholerstwo ten rak wątroby? W jakim wieku jest twój tata?
Mój nie ma kompletnie żadnych dolegliwości, apetyt dopisuje, zero skarg. Tyle że bardzo zmizerniał od czasu diagnozy, schudł 4 kilo ( bo głodówki przed badaniami ) no i ze stresu + nieprzespane noce, nerwy itd. po prostu zmizerniał.
Teraz mama wprowadziła diete wątrobową wedle zaleceń pani onkolog, wprowadzili dużo soków ( buraki, marchew, jabłko, cytryna) i Tacie o połowę spadła bilirubina:)
Masakra! Jak ten nexavar mu nie pomoże to ja nie wiem co zrobimy....
I jeszcze ten kraj- nikt Ci tu nic pozytywnego nie powie...
Trzymajcie sie!
ps mój umówił sie na tenisa na sobote:) |
Marynka
|
Dział: Nowotwory przewodu pokarmowego Wysłany: 2012-09-20, 16:39 Temat: Podejrzenie raka wątroby-nadzieja umiera ostatnia |
Napisz jeszcze jak się czuje twoj tata?czy ma jakieś dolegliwości ze strony układu pokarmowego? inne? |
Marynka
|
Dział: Nowotwory przewodu pokarmowego Wysłany: 2012-09-20, 06:41 Temat: Podejrzenie raka wątroby-nadzieja umiera ostatnia |
Przykro mi. Ten cały system jest chory. Życzę Wam powodzenia!
Czy probowałaś dowiadywać się o leczenie zagranicą?czechy? niemcy? |
Marynka
|
Dział: Nowotwory przewodu pokarmowego Wysłany: 2012-09-19, 20:27 Temat: Podejrzenie raka wątroby-nadzieja umiera ostatnia |
Dlaczego się nie nalezy?
My nie mamy w tej chwili wyjścia, bedziemy próbowali Nexavaru i zobaczymy....
Radioembolizacja jest wyjściem jeżeli nexavar nie zadziała.... Oby tak się nie stało.
Ciekawa jestem Waszej wizyty w Wawie. |
Marynka
|
Dział: Nowotwory przewodu pokarmowego Wysłany: 2012-09-19, 14:21 Temat: Podejrzenie raka wątroby-nadzieja umiera ostatnia |
A ja dzwoniłam do dr Ćwikły i rózniez zaprosili mnie na 27 do Wawy na wołowską ale....
Zapytałam czy jeżeli zakwalifikował się do Naxavaru to czy może starać się o radioembolizację? Okazało się że nie , bo w Polsce nie ma takiej mozliwości aby NFZ fundował dwie kuracje. Gdy zapytałam co mam zrobić Pani odpowiedziała że to pacjent wybiera...
Brak słów bo w naszej sytuacji kazda mateda jest dobra bo wiadomo że guza nie możemy wyciąć.
Tata ma zacząć Nexavar od soboty. Ale ja nie wiem co mamy zrobić????? |
Marynka
|
Dział: Nowotwory przewodu pokarmowego Wysłany: 2012-09-18, 20:48 Temat: Podejrzenie raka wątroby-nadzieja umiera ostatnia |
Moi rodzice dzis spedzili 8 godzin !!! na raciborskiej! Wyobrażasz to sobie????
Nie mam zamiaru tego tak zostawic i na pewno jutro zadzwonię do doktora. jak bedzie trzeba pojadę tam sama, nie chce już taty meczyć. na razie cieszy się że ma nexavar. |
Marynka
|
Dział: Nowotwory przewodu pokarmowego Wysłany: 2012-09-18, 18:19 Temat: Podejrzenie raka wątroby-nadzieja umiera ostatnia |
A ja umówiłam sie na 27.09 na wizyte prywatną ale tez jutro zadzwonię do doktora. Mój Tata zakwalifikował się do Nexavaru ale ja chce dalej walczyć i szukać.
Czy wiesz cos o kryteriach do tej radioembolizacji? J atylko czytałam że nawet Ci co mają 70 % watroby zajetej , mogą się kwalifikować.
[ Dodano: 2012-09-18, 19:42 ]
Przepraszam że tak natretnie ale wiesz dla mnie to tez sprawa zycia i smierci...
Czy pan Doktor pytał przez telefon o jakies szczegóły i czy powoływałaś się na to forum?
O jakie skany prosił? |
Marynka
|
Dział: Nowotwory przewodu pokarmowego Wysłany: 2012-09-18, 14:42 Temat: Podejrzenie raka wątroby-nadzieja umiera ostatnia |
No cześć widze że dodzwoniłas się do dr Ćwikły. Jak sie ma sytuacją? Idziesz na wizyte prywatną czy jedziesz do szpitala.???Rozmawiałas dziś z samym doktorem? Jakie nowiny? |
Marynka
|
Dział: Nowotwory przewodu pokarmowego Wysłany: 2012-09-17, 22:38 Temat: Podejrzenie raka wątroby-nadzieja umiera ostatnia |
Dobra. Zadzwonię tam jutro, spróbuje sie umówic na kolejny czwartek.
Wiesz w najgorszych snach nie przypuszczalam że spotka mnie cos takiego, że będę musiała jeździc po kraju i szukać ratunku dla mojego rodzica....
Szok! |
|