1. Link do strony z możliwością wsparcia forum:
https://pomagam.pl/forumdss_2020_22

2. Konta nowych użytkowników są aktywowane przez Administrację
(linki aktywacyjne nie działają) - zwykle w ciągu ok. 24 ÷ 48 h.

DUM SPIRO-SPERO Forum Onkologiczne Strona Główna

Logo Forum Onkologicznego DUM SPIRO-SPERO
Forum jest cz?ci? Fundacji Onkologicznej | przejdź do witryny Fundacji

Czat Mapa forum Formularz kontaktowyFormularz kontaktowy FAQFAQ
 SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  AlbumAlbum
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
Znalezionych wyników: 5
DUM SPIRO-SPERO Forum Onkologiczne Strona Główna
Autor Wiadomość
  Temat: Rak trzustki mojego taty
Monika2012

Odpowiedzi: 38
Wyświetleń: 20431

PostDział: Nowotwory przewodu pokarmowego   Wysłany: 2012-08-24, 10:58   Temat: Rak trzustki mojego taty
Siluete,
bardzo mi przykro ::rose::
Monika2012

PostDział: Nowotwory przewodu pokarmowego   Wysłany: 2012-08-16, 14:43   Temat: Rak trzustki mojego taty
Siluete,
wiem jak Ci ciężko. U mojej Mamy objawem zbliżającej się śmierci był zanik łaknienia, coraz większe osłabienie, zapadnięte oczy, chrapliwy, bulgoczący oddech, spadek ciśnienia krwi - chłodne ręce i stopy :cry: .Nagłe pogorszenie nastąpiło dobę przed śmiercią.
Mocno przytulam :/pociesza:/
Monika2012

PostDział: Nowotwory przewodu pokarmowego   Wysłany: 2012-08-16, 08:21   Temat: Rak trzustki mojego taty
Siluete,
nikt nie da Ci odpowiedzi na to pytanie i może to dobrze. Teraz kiedy wspominam ostatni okres Mamy widzę nieubłaganą konsekwencję kolejnych zdarzeń - wtedy nie zdawałam sobie z wielu rzeczy sprawy. Oznaki odchodzenia są podobne, ale okres może być różny, uwarunkowany różnymi czynnikami. W takich chwilach bardzo pomocne było hospicjum domowe - pani doktor i pielęgniarka nie mówiły wprost, ale przygotowały mnie do najgorszego. W piątek lekarka wypisała mi zwolnienie na opiekę i sądzę, iż wiedziała że nie będzie mi potrzebne. Mama umarła w sobotę.
Życzę dużo siły i wytrwałości Tobie i Twojej Rodzinie
:/pociesza:/
Monika2012

PostDział: Nowotwory przewodu pokarmowego   Wysłany: 2012-08-14, 10:19   Temat: Rak trzustki mojego taty
Jestem z Wami, to bardzo okrutna i bezwzględna choroba - najważniejsze być blisko do końca - tak jak pisze Szaga. Wykorzystać czas, którego jest coraz mniej - potem jest tylko poczucie pustki i pytania, czy zrobiło się wszystko co można, aby ulżyć w cierpieniu.
Mocno przytulam
:/pociesza:/
Monika2012

PostDział: Nowotwory przewodu pokarmowego   Wysłany: 2012-06-19, 08:16   Temat: Rak trzustki mojego taty
Siluete,
co z Tatą? jak się czuje?
Mimo, że nie pisałam wcześniej, jestem z Tobą.
Mocno przytulam :tull:

Skocz do:  

logo

Statystki wizyt z innych stron