Autor |
Wiadomość |
Temat: Rak trzustki mojego taty |
Monika2012
Odpowiedzi: 38
Wyświetleń: 20431
|
Dział: Nowotwory przewodu pokarmowego Wysłany: 2012-08-24, 10:58 Temat: Rak trzustki mojego taty |
Siluete,
bardzo mi przykro |
Monika2012
|
Dział: Nowotwory przewodu pokarmowego Wysłany: 2012-08-16, 14:43 Temat: Rak trzustki mojego taty |
Siluete,
wiem jak Ci ciężko. U mojej Mamy objawem zbliżającej się śmierci był zanik łaknienia, coraz większe osłabienie, zapadnięte oczy, chrapliwy, bulgoczący oddech, spadek ciśnienia krwi - chłodne ręce i stopy .Nagłe pogorszenie nastąpiło dobę przed śmiercią.
Mocno przytulam |
Monika2012
|
Dział: Nowotwory przewodu pokarmowego Wysłany: 2012-08-16, 08:21 Temat: Rak trzustki mojego taty |
Siluete,
nikt nie da Ci odpowiedzi na to pytanie i może to dobrze. Teraz kiedy wspominam ostatni okres Mamy widzę nieubłaganą konsekwencję kolejnych zdarzeń - wtedy nie zdawałam sobie z wielu rzeczy sprawy. Oznaki odchodzenia są podobne, ale okres może być różny, uwarunkowany różnymi czynnikami. W takich chwilach bardzo pomocne było hospicjum domowe - pani doktor i pielęgniarka nie mówiły wprost, ale przygotowały mnie do najgorszego. W piątek lekarka wypisała mi zwolnienie na opiekę i sądzę, iż wiedziała że nie będzie mi potrzebne. Mama umarła w sobotę.
Życzę dużo siły i wytrwałości Tobie i Twojej Rodzinie
|
Monika2012
|
Dział: Nowotwory przewodu pokarmowego Wysłany: 2012-08-14, 10:19 Temat: Rak trzustki mojego taty |
Jestem z Wami, to bardzo okrutna i bezwzględna choroba - najważniejsze być blisko do końca - tak jak pisze Szaga. Wykorzystać czas, którego jest coraz mniej - potem jest tylko poczucie pustki i pytania, czy zrobiło się wszystko co można, aby ulżyć w cierpieniu.
Mocno przytulam
|
Monika2012
|
Dział: Nowotwory przewodu pokarmowego Wysłany: 2012-06-19, 08:16 Temat: Rak trzustki mojego taty |
Siluete,
co z Tatą? jak się czuje?
Mimo, że nie pisałam wcześniej, jestem z Tobą.
Mocno przytulam |
|