Autor |
Wiadomość |
Temat: Rak piersi, wznowa po 8 latach |
Nika2
Odpowiedzi: 229
Wyświetleń: 97822
|
Dział: Nowotwory piersi i ginekologiczne Wysłany: 2016-01-20, 14:03 Temat: Rak piersi, wznowa po 8 latach |
Witam wszystkich
Byłam 18.01.2016 na wizycie u doktorka ,jak zwykle macanki i takie tam...
Osłuchowo dalej doktor mówi że z tym lewym płucem coś nie tak ? długo osłuchiwał i porównywał z prawym i hm..... mówi że zaczniemy z innej beczki na razie ( tzn bez obrazowych czyli MR i TK ostanie w październiku) , że mam dać plwocinę na badanie bakteriologiczne.
29.01.2016 mam jeszcze Mammografie prawej piersi.
Zobaczymy co badania powiedzą .
Jestem teraz na urlopie więc jutro idę do szpitala po pojemnik( tylko w czwartki przyjmują plwocinę ) i do dzieła
Kaszel szczególnie mnie męczy jak wstanę rano ,co najmniej przez godzinę muszę przez godzinę się wykaszleć .
Kręgosłup nie ma co pisać bo boli jak bolał i tylko przeciw bólowe działają ,ale jak to doktorek powiedział pani ma tak sfatygowany kręgosłup że ho ho i to na całej lini ,i jeszcze ta mastektomia ,(mimo rekonstrukcji lewej piersi )lewa łopatka zapadła się ,tak to określił .
Mogę tylko stosować masaże suche które na prawdę pomagają ,ale to strasznie kosztowne .... 60zł za masaż ,a ja potrzebuje co najmniej 15-20 i wtedy jest efekt tak na 2 miesiące .
NFZ refunduje jak dostanę skierowanie od neurologa , lub ortopedy który nie chce dać bo mówi że jestem onkologiczna ,choć ja dałam mu opinie od onkologa że masaże mogę stosować ot taka ich spychologia ...
Czasami raz na pół roku poodkładam i robię wtedy jest ulga
No dosyć tego biadolenia ,mam nadzieję że po badaniach będę coś więcej wiedziała.
Pozdrawiam wszystkich z okazji 7 Lat istnienia Forum
[ Komentarz dodany przez Moderatora: Richelieu: 2016-01-31, 11:41 ]
Trzymaj się Nikusiu, jesteś bardzo dzielna.
|
Nika2
|
Dział: Nowotwory piersi i ginekologiczne Wysłany: 2015-12-05, 00:54 Temat: Rak piersi, wznowa po 8 latach |
Artur proszę zapoznaj sie z moimi wynikami |
Nika2
|
Dział: Nowotwory piersi i ginekologiczne Wysłany: 2015-10-28, 09:54 Temat: Rak piersi, wznowa po 8 latach |
anna53,
Zapytam ,kto pyta nie błądzi |
Nika2
|
Dział: Nowotwory piersi i ginekologiczne Wysłany: 2015-10-28, 08:54 Temat: Rak piersi, wznowa po 8 latach |
Witajcie,
Mam wyniki , wyniki wyszły dobrze ale ja nie czuje się dobrze cała lewa strona mnie boli , szczególnie jak mam się położyć .
Najlepsze pozycja do spania to w fotelu na siedząco może niedługo minie
Nurofen forte pomaga
[ Komentarz dodany przez Moderatora: JustynaS1975: 2015-10-28, 08:55 ]
Bardzo się cieszę
|
Nika2
|
Dział: Nowotwory piersi i ginekologiczne Wysłany: 2015-10-15, 12:21 Temat: Rak piersi, wznowa po 8 latach |
Witam,
Byłam na MRI z kontrastem ,teraz czekam na wyniki( mają być za tydzień) ,ale coś jest nie tak ze mną ciężko mi się oddycha i cała lewa strona mnie boli ,spać nie mogę .
Mam nadzieje że to tylko nerwy.
Pozdrawiam |
Nika2
|
Dział: Nowotwory piersi i ginekologiczne Wysłany: 2015-08-13, 18:00 Temat: Rak piersi, wznowa po 8 latach |
Witam,
Dostałam odpowiedz o mojego kochanego doktorka ,załatwił mi MRI na 13.10.2015
zawsze to 2 miesiące a nie 8
Pozdrawiam |
Nika2
|
Dział: Nowotwory piersi i ginekologiczne Wysłany: 2015-08-06, 22:03 Temat: Rak piersi, wznowa po 8 latach |
No cóż nie dodzwoniłam się , więc czekam na odpowiedź e-mile .
Najważniejsze jest to że jest dobrze.:) |
Nika2
|
Dział: Nowotwory piersi i ginekologiczne Wysłany: 2015-08-04, 08:36 Temat: Rak piersi, wznowa po 8 latach |
Witam,
Wizyta u onkologa zaliczona , dostałam na krew( elektroloty), ciągle mam skurcze i nie wiem jakie suplementy mogę brać ? ,więc doktorek zlecił elektrolity i potem zobaczymy co mi przepisze.
Wyniki TK taki jak poprzednio z czego bardzo się cieszę.
Dostałam skierowanie na Mammografię:
Wyniki MRI :
Wynik nie jest zły jeśli chodzi o Kości z czego jestem bardzo zadowolona
Tylko u mnie zawsze coś wychodzi i mam pod górkę w uwagach jest napisane ,że powinnam zrobić jeszcze raz MR pogranicze płuc i jamy brzusznej.
Oczywiście Onkolog mi to zlecił ,bo taka informacja była od radiologa ( tylko nie napisał pilne ) bo i po co.
Wizytę kontrolną mam na 18.01.2016 więc do tej pory mogła bym zrobić sobie tą: mammografię i MRI.
Onkolog przyjmuje w Poznaniu na ul. Szamarzewskiego , jeden koniec Poznania ,a MRI jest na ul. Długiej drugi koniec Poznania.
Rano 03.08.2015 przed wizytą u onkologa odebrałam wyniki MRI z 21.08.2015 i pani sama powiedziała że chyba niedługo się znowu zobaczymy bo tak sobie życzył jakiś tam ( wiem jaki ale nie mogę pisać nazwisk profesor co odczytywał moje MRI czy konsultował?
Po wizycie pojechałam się zarejestrować i co jak zwykle ściana
Mówię że mam wizytę na 18.01.2016 i proszę żeby termin był trochę szybszy ( 8 miesięcy na MRI jak sami mówią że mam te zmiany skontrolować
Proszę ich o bliższy termin bo na kontrolę do onkologa pójdę bez tego wyniku.
Pani w rejestracji mówi że nic nie może takie terminy i jak zadzwonię do dr onkologa i w systemie zmieni na pilne to wyznaczą mi wcześniej , oczywiście dzwonie ,ale to moje pobożne życzenie dodzwonić się do gabinetu onkologa w tym samym dniu.
Pani rejestratorka mówi żebym zrobiła jeszcze jedną rundę między ul. Długą a ul. Szamażewskiego (samochodem korki i rozkopany cały poznań) i załatwiła to.
Niestety była już 14:00 a doktorek pracuje w poradni tylko do 12:00.
Dzisiaj spróbuje się dodzwonić do niego ,jak nie to pozostaje mi e-maile do doktorka.
Cała nasza służba zdrowia ,sami każą kontrolować i czekać 8 miesięcy masakra |
Nika2
|
Dział: Nowotwory piersi i ginekologiczne Wysłany: 2015-07-22, 19:48 Temat: Rak piersi, wznowa po 8 latach |
Witam,
Byłam na MRI i na szczęście wszystko poszło dobrze (jeśli chodzi o aparat którym się robi, awarii nie było , bo badanie 1 godzina łubudubu to nie mały wyczyn byłam mokra jak mysz jak wyszłam z tuby ) i akurat była burza i nawałnica w Poznaniu.
Wyniki za ok 10 dni i wizyta u onkologa 03.08.2015.
Pozdrawiam. |
Nika2
|
Dział: Nowotwory piersi i ginekologiczne Wysłany: 2015-07-08, 10:58 Temat: Rak piersi, wznowa po 8 latach |
Nika2 napisał/a: |
Trudno jakoś, kiedyś ,aczkolwiek chyba się dodzwonię |
Dodzwoniłam się i 06.07.2015 już po TK teraz tylko czekam na wynik
21.07.2015 jadę na MRI na 17:00 i mam nadzieję że tam awarii nie będzie
Wyniki krwi w normie
[ Komentarz dodany przez Moderatora: JustynaS1975: 2015-07-08, 17:12 ]
|
Nika2
|
Dział: Nowotwory piersi i ginekologiczne Wysłany: 2015-06-30, 19:30 Temat: Rak piersi, wznowa po 8 latach |
Madzia70,
|
Nika2
|
Dział: Nowotwory piersi i ginekologiczne Wysłany: 2015-06-30, 13:09 Temat: Rak piersi, wznowa po 8 latach |
akos6 napisał/a: | Dodzwonić się tam to naprawdę sukces. |
To samo im powiedziałam ,
Prosiłam żeby oni mnie powiadomili kiedy mam przyjechać , jak zwykle nie mają czasu ( ja za to mam czas cały dzień przy słuchawce czekać
Trudno jakoś, kiedyś ,aczkolwiek chyba się dodzwonię |
Nika2
|
Dział: Nowotwory piersi i ginekologiczne Wysłany: 2015-06-30, 12:52 Temat: Rak piersi, wznowa po 8 latach |
Witam,
Byłam na TK i niestety klops wstałam raniutko skoro świt 5:00 pojechałam do Poznania.
Siedzę sobie w poczekalni do TK ,czeka na swoją kolejkę wenflon wkłuty ,krew pobrana na markery i pr. wątrobowe.
Jak na złość już mam wchodzić ,a pan mówi że TK ma awarie i musimy czekać może naprawią ,o 13:00 mówią że nie naprawią i 1.07. mam dzwonić i się dowiadywać kiedy będę miała przyjechać na TK
Zostało nas na TK 6 osób i odesłali nas z kwitkiem ( co prawda to nie ich wina ) jak awaria to awaria
Więc jutro dzwonię .
Pozdrawiam. |
Nika2
|
Dział: Nowotwory piersi i ginekologiczne Wysłany: 2015-01-13, 11:39 Temat: Rak piersi, wznowa po 8 latach |
Witam,
Jestem po kontroli u onkologa, jak zwykle macany jak ja to mówię ale one muszą być.
Ja czuję się dobrze ( trochę bym pomarudziła ,ale jak każdego chorego coś tam boli ,więc doktor zadowolony i dał na skierowania na badania obrazowe oraz na krew markery i pr.wątrobowe.
Następna wizyta 03.08.2015.
|
Nika2
|
Dział: Nowotwory piersi i ginekologiczne Wysłany: 2015-01-11, 08:20 Temat: Rak piersi, wznowa po 8 latach |
Madzia70,
Madzia70 napisał/a: | Dzięki za dobre słowo pod adresem lekarzy, |
Ależ Proszę Bardzo
Naprawdę wam współczuję ,wiem ze chcecie dla pacjenta jak najlepiej , a tu niestety ściana. |
|