1. Link do strony z możliwością wsparcia forum:
https://pomagam.pl/forumdss_2020_22
2. Konta nowych użytkowników są aktywowane przez Administrację
(linki aktywacyjne nie działają) - zwykle w ciągu ok. 24 ÷ 48 h.
|
|
Autor |
Wiadomość |
Temat: Nieoperacyjny naciekający rak szyjki macicy |
Niuans
Odpowiedzi: 6
Wyświetleń: 4105
|
Dział: Nowotwory piersi i ginekologiczne Wysłany: 2019-06-21, 07:33 Temat: Nieoperacyjny naciekający rak szyjki macicy |
Dopiero we wtorek dostaliśmy telefon ze szpitala aby dziś stawić się na tomografię. Pomijając czas oczekiwania, miał to być rezonans a tu zmiana.
Powiedzcie mi czy w tej chwili nie ma różnicy między TK a RM? Czy mam załatwiać RM odpłatnie? |
Niuans
|
Dział: Nowotwory piersi i ginekologiczne Wysłany: 2019-06-10, 13:57 Temat: Nieoperacyjny naciekający rak szyjki macicy |
mamy tylko wynik badania histopatologicznego, RTG miało być po 4 dniach więc od czwartku pewnie już jest, niestety do szpitala mamy 70 km więc nie wiem jaki jest jego wynik. Rezonans ma być dopiero po 16 czerwca
|
Niuans
|
Dział: Nowotwory piersi i ginekologiczne Wysłany: 2019-06-10, 11:07 Temat: Nieoperacyjny naciekający rak szyjki macicy |
Witam wszystkich serdecznie
w czwartek w szpitalu dowiedzieliśmy się od lekarza, że mama ma cyt.: nieoperacyjnego naciekającego raka szyjki macicy. Od ręki zostaliśmy skierowani do szpitala onkologicznego, tam profesor potwierdził diagnozę i skierował nas do poradni radiologa. Po badaniu dostaliśmy skierowanie na RTG klatki (zrobiliśmy od razu) wynik za 4 dni. Po 16-tym mają dopiero dzwonić w sprawie rezonansu i po nim będzie ustalany plan leczenia.
Pytań jest mnóstwo.
Na początek proszę o jakieś większe wyjaśnienie "nieoperacyjny naciekający", dosłownie rozumiem to pojęcie ale co pod tym kryje się w sensie medycznym?
Potrzebuje także podpowiedzi co powinnam w tej sytuacji robić krok po kroku, czego powinnam dopilnować, może coś jest bardziej priorytetowe?
No i jaki jest ogólny plan postępowania w takim przypadku - jestem całkiem zielona
pozdrawiam i z góry dziękuję za pomoc |
|
|