1. Link do strony z możliwością wsparcia forum:
https://pomagam.pl/forumdss_2020_22
2. Konta nowych użytkowników są aktywowane przez Administrację
(linki aktywacyjne nie działają) - zwykle w ciągu ok. 24 ÷ 48 h.
|
|
Autor |
Wiadomość |
Temat: Rak pluca niedrobnokomorkowy z licznymi przerzutami |
Olaja
Odpowiedzi: 123
Wyświetleń: 37624
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2016-01-24, 09:03 Temat: Rak pluca niedrobnokomorkowy z licznymi przerzutami |
Marcin J, bardzo mi przykro :(
Trzymajcie się... |
Olaja
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2016-01-21, 15:25 Temat: Rak pluca niedrobnokomorkowy z licznymi przerzutami |
Marcin J napisał/a: | chcieli z urologiem konsultowac bo straszny obrzek pracia, ale dzwoniac na urologie, niestety powiedziano ze nie mozna juz nic zrobic, nie ma na to lekarstwa. |
Wydaje mi się to dziwne. Przecież to może być z zupełnie innego powodu.
Może prywatnie skonsultujcie to z urologiem...
Trzymajcie się jakoś mimo wszystko.
Jak Twoja żona sobie radzi? |
Olaja
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2016-01-15, 14:48 Temat: Rak pluca niedrobnokomorkowy z licznymi przerzutami |
Marcin J napisał/a: | wyrwanie troche czasu tej potwornej chorobie to wyciecie pierwotnego guzy i zastanawia mnie jedno, jak ten rak moze zostac wczesnie wykryty, jezeli badania obrazowe praktycznie nie sa zlecane (RTG klp co dwa lata do badania pracowniczego), przeciez to jedna wielka kpina. |
Nigdy nie miałam robionego rtg w trakcie badań pracowniczych. A w ogóle to ze dwa razy w życiu. Brak wskazań.
Mało tego. Nigdy w trakcie badań do pracy nikt nie dał mi skierowania na morfologię. Te badania to dopiero ściema i nabijanie kasy lekarzom medycyny pracy. Nie zawsze ciśnienie zmierzą, nawet ciężko o osłuchanie. Nie mac czegoś takiego jak profilaktyka.
Poza tym rtg to i tak za mało, nie widać niektórych lub/i małych zmian.
Gdyby nie chrypa moja Mama nadal chodziłaby z nierozpoznanym rakiem, bo radiolog źle opisał rtg. I co z tego, ze robiła to badanie kontrolnie co rok. |
|
|