1. Link do strony z możliwością wsparcia forum:
https://pomagam.pl/forumdss_2020_22
2. Konta nowych użytkowników są aktywowane przez Administrację
(linki aktywacyjne nie działają) - zwykle w ciągu ok. 24 ÷ 48 h.
|
|
Autor |
Wiadomość |
Temat: Ciąża i rak nosogardła |
Pablo
Odpowiedzi: 361
Wyświetleń: 233230
|
Dział: Nowotwory tarczycy, głowy i szyi Wysłany: 2014-04-29, 12:08 Temat: Ciąża i rak nosogardła |
Według mojej wiedzy nie ma możliwości (fizycznej / biochemicznej) by w tak krótkim okresie czasu wynik TSH zmienił sie tak istotnie. Wynik obecny wydaje się być bardziej realnym jednak mimo to warto go jeszcze skontrolować (Ciągle jest to zbyt wysoki poziom). Dodam jeszcze, iż warto wszystkie badania TSH przeprowadzać zawsze w jednym labolatorium.
Pzdr. |
Pablo
|
Dział: Nowotwory tarczycy, głowy i szyi Wysłany: 2014-04-24, 11:02 Temat: Ciąża i rak nosogardła |
No to "zaszalałaś" Bluesy z tą L-tyroksyną :-). Ja rozumiem, że czasem wręcz trzeba samemu zadecydować o dawce hormonu, jednak nalezy to robic bardzo ostrożnie, ze zrozumieniem mechanizmów działania tarczycy i przysadki mózgowej, a przede wszystkim kontrolując wyniki swoich poczynań badaniami krwi. Ale po co to ja własciwie piszę? Teraz to już sama doskonale wiesz
Muszę przyznać, iż wzrost TSH do poziomu 100 w przeciągu miesiąca, jest bardzo szybkim wzrostem (raczej po miesiacu nie stosowania hormonu spodziewałbym się poziomu (30 - 70)) dlatego warto powtórzyć to badanie.
A teraz nie pozostaje mi nic innego jak przekazać Ci serdeczne wiosenne pozdrowienia i życzyć cierpliwości w regulowaniu TSH, bo to może trochę potrwać... |
Pablo
|
Dział: Nowotwory tarczycy, głowy i szyi Wysłany: 2013-11-15, 11:53 Temat: Ciąża i rak nosogardła |
Tak trzymaj!
Pozdrawiam. |
|
|