1. Link do strony z możliwością wsparcia forum:
https://pomagam.pl/forumdss_2020_22

2. Konta nowych użytkowników są aktywowane przez Administrację
(linki aktywacyjne nie działają) - zwykle w ciągu ok. 24 ÷ 48 h.

DUM SPIRO-SPERO Forum Onkologiczne Strona Główna

Logo Forum Onkologicznego DUM SPIRO-SPERO
Forum jest cz?ci? Fundacji Onkologicznej | przejdź do witryny Fundacji

Czat Mapa forum Formularz kontaktowyFormularz kontaktowy FAQFAQ
 SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  AlbumAlbum
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
Znalezionych wyników: 15
DUM SPIRO-SPERO Forum Onkologiczne Strona Główna
Autor Wiadomość
  Temat: Paulina12 - komentarze
Paulina12

Odpowiedzi: 40
Wyświetleń: 12850

PostDział: Tu trzymamy KCIUKI   Wysłany: 2016-03-14, 18:59   Temat: Paulina12 - komentarze
Marzenko a co działo się potem? Moja Mama ma tak przekrwione oczka, cerę... Kostki bardzo napuchły, mimo że sterydy są zmniejszone. Jutro ma być Lekarka z Hospicjum domowego, ona zawsze nas dołuje, a raczej dosadnie mówi. Też macie tak zmienne nastroje? Ja czasami sama siebie nie poznaję...

[ Dodano: 2016-03-14, 19:38 ]
Jest mi ciężko, niby czas lagodzi smutki ale jakoś wszystko do mnie wraca, też tak macie? Najgorsze jest to, że ja zapominam ta moją Mamę, zdrową, wesołą a pamiętam tylko tą opuchnięta, słabą. Jak to jest? Czy może stan Mamy się pogorszyć? Naprawdę może umrzeć? Ja już się kompletnie pogubiłam.
Paulina12

PostDział: Tu trzymamy KCIUKI   Wysłany: 2016-03-14, 15:01   Temat: Paulina12 - komentarze
nic się nie stało :) a co się podziało u Was? Moja mama kiepsko słyszy i widzi, oczy ma czerwone, powieka lekko opada. Boże, ktoś tam u góry nie ma litości, to katorga patrzeć na to wszystko... Wybaczcie, że tak pisze ale mam żal, że tak jest sama nie wiem do kogo. W sierpniu mówili, że mama do Świąt nie dożyje, mamy marzec, Mamy standard życia bardzo się obniżył, ale jest. Może będzie jeszcze długo? Mam znów nadzieję choć Pani z hospicjum domowego mówi, że każdy dzień może być tym ostatnim...

[ Dodano: 2016-03-14, 15:14 ]
a i jeszcze jedno, moja Mama w nocy nie śpi. Chodzi, spaceruje po domu, szuka jedzenia... Pani z Hospicjum domowego zaleciła podanie podwójnej dawki Kwetaplexu, ale to działało 1 noc. :shock:
Paulina12

PostDział: Tu trzymamy KCIUKI   Wysłany: 2016-03-14, 14:45   Temat: Paulina12 - komentarze
hej, moja Mama ma rozsiew do OUN, poczytaj mój wątek. Niedowłady towarzyszą nam od sierpnia. A co u Twojej Mamy? Co się jeszcze działo? Moja Mama jest bardzo niecierpliwa i szybko się złości, byle co potrafi doprowadzić ją do szału.
Paulina12

PostDział: Tu trzymamy KCIUKI   Wysłany: 2016-03-14, 11:47   Temat: Paulina12 - komentarze
hej Kochani, przepraszam ale coś zablokowałam konto i nie mogłam się dostać... U mnie bez większych zmian.. Mama cały czas siedzi przed TV, mało co ją interesuje, nastroje ma zmienne, cały czas chce jesć, przytyła chyba 10 kg. Walczyliśmy z zapaleniem płuc ale udało się. Zdarzają się zasłabnięcia. Wczoraj 3 razy się przewróciła... nie wiem co się dzieje z nogami. A jak u Was?????????
Paulina12

PostDział: Tu trzymamy KCIUKI   Wysłany: 2015-12-27, 07:33   Temat: Paulina12 - komentarze
Hej Kochani, ja Święta?
Paulina12

PostDział: Tu trzymamy KCIUKI   Wysłany: 2015-12-23, 10:22   Temat: Paulina12 - komentarze
Moja Mama jest po radioterapii stereotaktycznej, po naświetlaniach stan się bardzo pogorszył, potem się podniosła. Teraz widze, że słabnie, mało chodzi dużo leży, nie ma sił. Często jak wstaje to zasłabnie, robi się czerwona jak piwonia. Boje się, że jest coraz gorzej a wmawiam sobie, że nie jest gorzej.

[ Dodano: 2015-12-23, 13:28 ]
co oznacza, że w wynikach C79.3 wtórny nowotwór złośliwy mózgu i opon mózgowych. co oznacza C79.3?
Paulina12

PostDział: Tu trzymamy KCIUKI   Wysłany: 2015-12-22, 22:23   Temat: Paulina12 - komentarze
Dziękuje Buuka, wiesz ile to dla mnie znaczy? Wybacz, że cpytam o tak bolesne sprawy ale jak tylko mogę chce się przygotować, choć wiem, że nigdy nie zaakceptuje i nie pogodzę się, że to akurat moja Ukochana Mama. Często mama śpi, męczy się, zapomina. Jak długo trwało to u Twojej Mamy, co się potem zaczęło dziać>
bardzo dziękuje, i ściskam mocno

[ Dodano: 2015-12-23, 07:10 ]
Nawet nie wiem, czy moja Mama jest do końca świadoma. wydaje się, że nie. Dręczy mnie tyle rzeczy, tyle pytań, wspomnień. Ile od tego momentu co opisywałaś, trwało to u Twojej Mamy? Czy była z Wami w domu? Jesteś bardzo dzielna
Paulina12

PostDział: Tu trzymamy KCIUKI   Wysłany: 2015-12-21, 10:56   Temat: Paulina12 - komentarze
Martwią mnie różne sygnały, typu opuchnięte kostki, plamki na buzi się jakieś pojawiają. nie wiem czy to jakieś grożne rzeczy czy nie, Mama bardzo dużo zapomina, myli.
Paulina12

PostDział: Tu trzymamy KCIUKI   Wysłany: 2015-12-21, 06:23   Temat: Paulina12 - komentarze
Buuuka a jak sobie radzisz?
Paulina12

PostDział: Tu trzymamy KCIUKI   Wysłany: 2015-12-20, 07:22   Temat: Paulina12 - komentarze
Przykro mi, u nas też błędnie odczytywaliśmy sygnały, które pojawiały się u Mamy. Mam nadzieje, że te Święta miną Tobie i Twojemu Tacie jak najszybciej. Z dnia na dzień nastąpiła gwałtowna zmiana u Mamy?
Paulina12

PostDział: Tu trzymamy KCIUKI   Wysłany: 2015-12-17, 18:45   Temat: Paulina12 - komentarze
Dziękuje Wam wszystkim! TTo dla mnie wielkie wsparcie. Zrobie wszystko aby te Święta były szczęśliwe, radosne, mimo wszystko. Mam 25 lat nie umiem, nie wiem jeszcze tak wielu rzeczy a już mierzę się z odchodzeniem osoby mi absolutnie najbliższej. Dlatego od poniedziałku ruszają wielkie przygotowania do Świąt, pieczemy, gotujemy kupujemy wszystko co mama zechce. Byle by była szczęśliwa. Bardzo mi przykro, że niektóre z Was będą obchodzily pierwsze smutne,najgorsze Święta. Chciałabym znaleźć słowa aby Was pocieszyć, ale chyba byłabym hipokrytką gdybym napisała, coś w co sama nie wierze.
mimo wszysko łącze się z Wami, bądzice tu, piszcie, może choć tak Was wesprzemy.
Paulina12

PostDział: Tu trzymamy KCIUKI   Wysłany: 2015-12-17, 08:23   Temat: Paulina12 - komentarze
Witajcie, jak nastroje przed Świętami? U mnie euforia, że być może dotrzymamy do tego momentu przepralata się z żalem, że ciesze się z tak beznadziejnych rzeczy. Mama wczoraj zesłabła, w zeszłym tygodniu też i to dwa razy. Co się może dziać? Zauważyłam, że zwłaszcza 1 noga napuchneła w kostce. Co to może oznaczać?
Paulina12

PostDział: Tu trzymamy KCIUKI   Wysłany: 2015-11-13, 19:42   Temat: Paulina12 - komentarze
oj nie wiem czy początek, mama była leząca, teraz pod wpływem rehabilitacji powoli zaczyna chodzić. Mamy balkonik, akurat wtedy go zabrakło. Zmęczona jestem już tym wszystkim, trace pomysły, siły, cierpliwość. Nawet czasem do Mamy, wydaje mi się, że jestem mało cierpliwa i to bardzo mnie boli. Przecież to nie jej wina. Pozdrawiam Was serdecznie

[ Dodano: 2015-11-13, 21:06 ]
Jest we mnie tak dużo emocji a czuje się jakbym była w jakiejś kuli, niby życie się toczy ale wszystko traci sens. Boje się o mamę, odpycham jak najdalej wspomnienia, nie jestem w stanie wracać do tego co było, a było cudownie. Też tak macie? Mam Mame jest ze mną, opiekujemy się Nią, jak umiemy najlepiej. Każdy podporządkował swoje życie jedynie Mamie, aby zapewnić jej wszystko. Tylko po co to wszystko? Przecież ona jest tak chora. Nie mogę już się jej wyżalić ani pożartować, bo zmienila się, bardzo szybko się czymś przejmuje, dlatego nie chce jej martwić głupotami. Coś dziwnego się stało, nie umiem płakać, przyjmuje wszystkie informacje i nie przeżywam tak jak kiedyś. Czy też macie czasem takie odczucia? Jak sobie radzicie?
Paulina12

PostDział: Tu trzymamy KCIUKI   Wysłany: 2015-11-12, 07:29   Temat: Paulina12 - komentarze
Czy też macie problemy ze snem? Mi się śni często moja zdrowa mama. Niestety szybko się budzę...
Paulina12

PostDział: Tu trzymamy KCIUKI   Wysłany: 2015-11-07, 21:45   Temat: Paulina12 - komentarze
Komentarze dotyczące => tego wątku <=

Dziękuję Wam wszystkim za rady, za swoje historie. To mi w całym tym bólu pomaga. Dziś spędziłam z Mamusią sobotę, gadalyśmy, piłyśmy kawkę przegryzając makowca. Nawet szukałyśmy czapki dla Niej na zimę. To mi daje względną namiastkę normalności i tego się trzymam.

Skocz do:  

logo

Statystki wizyt z innych stron