1. Link do strony z możliwością wsparcia forum:
https://pomagam.pl/forumdss_2020_22
2. Konta nowych użytkowników są aktywowane przez Administrację
(linki aktywacyjne nie działają) - zwykle w ciągu ok. 24 ÷ 48 h.
|
|
Autor |
Wiadomość |
Temat: nie wiem jak postąpić |
Peti
Odpowiedzi: 9
Wyświetleń: 7459
|
Dział: Psychoonkologia / emocje w chorobie nowotworowej Wysłany: 2010-11-22, 16:41 Temat: nie wiem jak postąpić |
Zdecydowanie podjęłam decyzję, uszanuję wolę męża.
Miałam dylemat ale usłyszałam ostatnio " on ma mi tylko płacić". Nic dodać, nic ująć - smutne ale prawdziwe. |
Peti
|
Dział: Psychoonkologia / emocje w chorobie nowotworowej Wysłany: 2010-11-19, 11:31 Temat: nie wiem jak postąpić |
Dziękuję Wam za Wasze zdanie. Mam takie same odczucia, jednak obawiałam się, że to są typowo subiektywne odczucia. Wola męża jest dla mnie najważniejsza. |
Peti
|
Dział: Psychoonkologia / emocje w chorobie nowotworowej Wysłany: 2010-11-18, 19:05 Temat: nie wiem jak postąpić |
Mam straszny dylemat i nie wiem jak postąpić. W sytuacji zdrowotnej mężą jestem świadoma , że wszystko się może zdarzyć.
Mąż również jest świadomy...ale też uparty. Ale do rzeczy...mąż ma córkę z poprzedniego małżeństwa, pełnoletnią, która od wielu lat , mimo starań mężą, nie chce z nim utrzymywać kontaktów. Nie będę wnikała, bo nie o to chodzi, skąd taka sytuacja.
Mąż zabronił mi informować ją o jego zdrowiu. I tutaj mam dylemat , bo z jednej strony czuję że powinnam, z drugiej nie chcę nic robić poza nim a po trzecie obawiam się reakcji z tamtej strony.
Ja wiem, że to mój dylemat ale może ktoś był w podobnej sytuacji.
Dodam, że ona wie o chorobie ojca i ta wiedza nie spowodowała zmiany jej postępowania. |
|
|