1. Link do strony z możliwością wsparcia forum:
https://pomagam.pl/forumdss_2020_22
2. Konta nowych użytkowników są aktywowane przez Administrację
(linki aktywacyjne nie działają) - zwykle w ciągu ok. 24 ÷ 48 h.
|
|
Autor |
Wiadomość |
Temat: Recepta na seks |
Polka
Odpowiedzi: 17
Wyświetleń: 22075
|
Dział: PO LECZENIU - co dalej? Wysłany: 2018-02-14, 07:40 Temat: Recepta na seks |
Witaj Aniaha,
Juz po badaniach i na dzien dzisiejszy wyglada ze jestem zdrowa. Teraz standard, w pierwszym roku kontrole co 3 miesiace. I nadzieja. Pozdrawiam. |
Polka
|
Dział: PO LECZENIU - co dalej? Wysłany: 2018-02-06, 13:48 Temat: Recepta na seks |
Witaj Aniaha,
Wyniki MR i Pozytronowej bardzo dobre. Jest nadzieja. Jeszcze badanie ginekologiczne ktore ma byc pod narkoza i omowienie wynikow. Czyli jeszcze czekam do 13 lutego. Dopiero wtedy uwierze. |
Polka
|
Dział: PO LECZENIU - co dalej? Wysłany: 2018-01-09, 08:17 Temat: Recepta na seks |
Witaj Aniaha,
Juz po terapi, efekt nie wiadomy. Dopiero 29 i 31 styczna bede miala tomografie pozytronowa i skaner magnetyczny a badanie po tych wynikach. Mialam 2 brachyterapie PDR. 15 Gy przy 18 impulsach, 1 impuls na godzinę. Sam zabieg 18 godzin plus przygotowania.
Ale nie taki jest temat tej dyskusji
Ja mieszkam w Danii i tu, jeszcze przed zabiegiem otrzymalam kosmetyczke z tym dylatatorem dopochwowym. W zestawie wymienna raczka i 5 koncowek o roznych rozmiarach, do tego lubrykatory- srodki nawilzajace. Pielegniarka poinstruowala mnie ze mam zaczac od najmniejszego i z czasem zwiekszac rozmiar. Mam to robic 3 razy w tygodniu. To ma zapobiec zrostom po napromieniowaniu i zachowac elastycznosc pochwy.
Zaraz po ostatnim zabiegu mialam rozmowe z pielegniarka na temat seksu. Ujmujac w kilku slowach - szybki powrot do wspolzycia jest bardzo zalecany, w razie problemow od razu mozliwosc skorzystania z poradni seksuologicznej. Dodakowo wszystkie te informacje dostalam wydrukowane do domu.
Oczywiscie, pierwszy raz po tym wszystkim byl pelen obaw i to chyba bardziej dla mojego meza.
Coz teraz pozostaly mi tylko obawy o wynik leczenia i nadzieja ze bedzie ok. |
Polka
|
Dział: PO LECZENIU - co dalej? Wysłany: 2017-10-19, 21:17 Temat: Dzieki za linki |
Dzieki za linki, specjalnie za ten o dylatatorach dopochwowych. Jestem przed brachyterapia i uprzedzono mnie na konsultacji ze otrzymam je, wlasnie z powodu mozliwych skutkow ubocznych. Niewiele mozna znalezc w polskim internecie niestety. O brachyterapii PDR tez niewiele niestety, tzn. czym ona jest, to owszem tak, ale jak ten zabieg przebiega na co sie przygotowac to juz nie bardzo
ps. Moj tez poczeka ile trzeba |
|
|