1. Link do strony z możliwością wsparcia forum:
https://pomagam.pl/forumdss_2020_22
2. Konta nowych użytkowników są aktywowane przez Administrację
(linki aktywacyjne nie działają) - zwykle w ciągu ok. 24 ÷ 48 h.
|
|
Autor |
Wiadomość |
Temat: NDRP z przerzutami do wątroby+ zakrzepica |
Spinqa84
Odpowiedzi: 39
Wyświetleń: 14818
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2016-09-10, 20:49 Temat: NDRP z przerzutami do wątroby+ zakrzepica |
Bardzo Ci współczuję...
Historia i przebieg choroby prawie takie same, jak u mojego Taty. Zostaje żal, że nawet nie dano człowiekowi szans na walkę, a z drugiej strony pociesza, że choroba i cierpienie nie trwały długo.
Ogromnie mi przykro - zawsze jest za wcześniej na stratę najbliższych, ale 52 lata to według mnie zdecydowanie za krótko.
|
Spinqa84
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2016-06-26, 17:54 Temat: NDRP z przerzutami do wątroby+ zakrzepica |
Bardzo Wam współczuję...
Niestety są lekarze z fatalnym podejściem do pacjenta i nigdy nie wiesz, na jakiego trafisz.
My trafiliśmy w Poradni Onkologicznej na faceta, który na nas nakrzyczał, po co mu przyprowadziliśmy tatę, że on nie jest Panem Bogiem i że szkoda chłopa, bo "wszystkie Ryśki to fajne chłopaki".
To się nie powinno zdarzać, szczególnie w stosunku do pacjenta onkologicznego - a jednak się zdarza.
Na szczęście spotykaliśmy też na swojej drodze "normalnych" lekarzy. Mam nadzieję, że Wam też się uda.
A na tą panią doktor wystosowałabym skargę na dyrektora placówki albo przynajmniej szczegółowo wypełniła ankietę satysfakcji pacjenta.
Trzymajcie się! |
Spinqa84
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2016-06-15, 14:37 Temat: NDRP z przerzutami do wątroby+ zakrzepica |
pawsa86 napisał/a: |
Stwierdziłem, że nie ma co ukrywać tego przed mamą. To była cholernie ciężka rozmowa, teraz mam wrażenie jakbym zrobił mamie krzywdę.
Po rozmowie z mamą sam nie wiem czy dobrze zrobiłem:/ |
Bardzo dobrze zrobiłeś, jestem przekonana, że jeszcze nie raz pogratulujesz sobie tej decyzji.
Zresztą jak hospicjum obejmie Was opieką, sam się przekonasz.
Nic dziwnego, że mama jest podłamana, hospicjum kojarzy się jednoznacznie, Tobie pewnie też trudno to wszystko "oswoić". Ale hospicjum to nie zawsze "one way ticket", a póki co ktoś się mamą profesjonalnie zaopiekuje i zabezpieczy przeciwbólowo. Możesz też zapytać o pomoc psychologiczną, ja po śmierci rodziców korzystam do tej pory.
Trzymaj się! |
Spinqa84
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2016-06-11, 20:35 Temat: NDRP z przerzutami do wątroby+ zakrzepica |
Piszesz, że mamy noga spuchła i boli - czy wciąż dostaje heparynę?
Nie jestem specjalistą, ale wydaje mi się, że mama - jeżeli zakwalifikuje się na leczenie - będzie leczona paliatywnie. Warto zorientować się w kwestii hospicjum domowego (nie przerażaj się, wiem że na słowo "hospicjum" ludzie dostają gęsiej skórki i dopiero ktoś, kto sam miał z nim do czynienia ma zupełnie inne, paradoksalnie pozytywne skojarzenia) - czy kolejki są długie itd. Ich pomoc jest naprawdę nieoceniona, znają się na rzeczy jak nikt inny, a chory i rodzina mają komfort psychiczny, że o każdej porze dnia i nocy mogą zadzwonić po pomoc/poradę.
Życzę Wam, żeby mamie jak najszybciej wdrożono leczenie, które okaże się skuteczne i by wszystko potoczyło się po Waszej myśli i nie tak błyskawicznie, jak w przypadku mojego Taty.
Dużo siły! |
|
|