1. Link do strony z możliwością wsparcia forum:
https://pomagam.pl/forumdss_2020_22

2. Konta nowych użytkowników są aktywowane przez Administrację
(linki aktywacyjne nie działają) - zwykle w ciągu ok. 24 ÷ 48 h.

DUM SPIRO-SPERO Forum Onkologiczne Strona Główna

Logo Forum Onkologicznego DUM SPIRO-SPERO
Forum jest cz?ci? Fundacji Onkologicznej | przejdź do witryny Fundacji

Czat Mapa forum Formularz kontaktowyFormularz kontaktowy FAQFAQ
 SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  AlbumAlbum
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
Znalezionych wyników: 7
DUM SPIRO-SPERO Forum Onkologiczne Strona Główna
Autor Wiadomość
  Temat: Rak płaskonabłonkowy migdałka lewego
Tarnowianka

Odpowiedzi: 241
Wyświetleń: 108742

PostDział: Nowotwory tarczycy, głowy i szyi   Wysłany: 2012-06-30, 16:48   Temat: Rak płaskonabłonkowy migdałka lewego
Witaj, dzięki za trzymanie kciuków, zrewanżuję się.
Jak czytałaś mój wątek to ja po ok . 7 tyg po radio też zdecydowanie gorzej się poczułam. Straciłam apetyt (wcześniej jadłam i nawet 2 kg przytyłam), zaczęłam chudnąć, doszły bóle głowy szczególnie w nocy - okolice potylicy, bóle ucha i szczęki. Najbardziej doskwiera mi nocny palący ból gardła. Zostałam skonsultowana przez profesora Miszczyka z Gliwic, ale bez badania nie może mi nic powiedzieć.
To w związku z tymi dolegliwościami został mi przyspieszony rezonans o miesiąc. Bo nie wiadomo co się dzieję. bardzo boję się jaki będzie opis. Lekarz ostrzegał , że może jeszcze być niejednoznaczny . Ja miałam godzinny z kontrastem rezonans szyi. Cięcie operacyjne od środka ucha do potylicy i z przodu do połowy szyi. 60 zew. szwów.
Przestałam chodzić na drenaż twarzy i czuję się deczko lepiej. Może Twoje gorsze sampoczucie (oprócz apetytu) to też wynik ćwiczeń ?
Pozdrawiam Cię serdecznie Ela

[ Dodano: 2012-06-30, 18:27 ]
Vicctory w Małopolsce aby były badania głowy i szyi muszą być dwa oddzielne skierowania. Nie wiem czy to "zwyczaj" regionalny czy obowiązuję we wszystkich województwach.
Tarnowianka

PostDział: Nowotwory tarczycy, głowy i szyi   Wysłany: 2012-06-27, 16:39   Temat: Rak płaskonabłonkowy migdałka lewego
Ja dowiedziałam się wczoraj, że drenaż limfatyczny do pozostałych węzłów chłonnych stanowczo zabroniony. Profesor powiedział, że do pierwszych badań obrazowych stanowczo niewskazane wszelkie zabiegi na obszarze operowanym, naświetlanym i okolicy. Ja po drenażu limfatycznym dostałam dotkliwych bóli kości i ucha.
Tarnowianka

PostDział: Nowotwory tarczycy, głowy i szyi   Wysłany: 2012-06-27, 15:16   Temat: Rak płaskonabłonkowy migdałka lewego
Dziękuję za szybką odpowiedź.
Tarnowianka

PostDział: Nowotwory tarczycy, głowy i szyi   Wysłany: 2012-06-27, 08:56   Temat: Rak płaskonabłonkowy migdałka lewego
Witaj, wydaje mi się, że tutaj na forum to powinien wypowiedzieć się fachowiec w tej materii, my soie możemy tylko przekazywać co nam mówią. Mówią skrajnie więc bardzo proszę o odpowiedź co sądzi onkolog współpracujący z Fundacją.
Tarnowianka

PostDział: Nowotwory tarczycy, głowy i szyi   Wysłany: 2012-06-26, 18:17   Temat: Rak płaskonabłonkowy migdałka lewego
Witaj, a mnie prof. z Gliwic zabronił masaży twierdząc, że jesli pozostały po radio komórki rakowe to masażem przeniesie się je po całym ciele. Więc jak to w końcu jest ?
Tarnowianka

PostDział: Nowotwory tarczycy, głowy i szyi   Wysłany: 2012-05-19, 19:56   Temat: Rak płaskonabłonkowy migdałka lewego
Tak jak napisałam wyżej , operacja 30 stycznia br , radioterapia koniec 24 kwietnia.
Pozdrawiam Ela
Tarnowianka

PostDział: Nowotwory tarczycy, głowy i szyi   Wysłany: 2012-05-19, 14:19   Temat: Rak płaskonabłonkowy migdałka lewego
Witam, ja jestem 4 tyg. po radio i nie mam problemu z bólem w buzi, natomiast mam problem z opuchnięciem szyi i nocnym kaszlem.
Zaczynam się martwić bo ta opuchlizna jest coraz to większa a blizna po operacji mocno wcięta w nią (miałam cięcie na 60 szwów). Tak mnie to dotkliwie boli i ciągnie, że nie mogę skręcać głowy. W dodatku w każdą noc zaczyna się od łaskotania w gardle po stronie operowanej a potem od 1godziny do 2 uporczywego kaszlu. Miałam robione rtg klatki piersiowej i nie ma nic niepokojącego. Czy Ktoś z Was miał może coś podobnego?
Pozdrawiam Ela

[ Dodano: 2012-05-19, 15:22 ]
Przepraszam ,ale miałam ten post umieścić w swoim wątku.

Skocz do:  

logo

Statystki wizyt z innych stron