Autor |
Wiadomość |
Temat: Rak płaskonabłonkowy migdałka lewego |
Tarnowianka
Odpowiedzi: 241
Wyświetleń: 108742
|
Dział: Nowotwory tarczycy, głowy i szyi Wysłany: 2012-06-30, 16:48 Temat: Rak płaskonabłonkowy migdałka lewego |
Witaj, dzięki za trzymanie kciuków, zrewanżuję się.
Jak czytałaś mój wątek to ja po ok . 7 tyg po radio też zdecydowanie gorzej się poczułam. Straciłam apetyt (wcześniej jadłam i nawet 2 kg przytyłam), zaczęłam chudnąć, doszły bóle głowy szczególnie w nocy - okolice potylicy, bóle ucha i szczęki. Najbardziej doskwiera mi nocny palący ból gardła. Zostałam skonsultowana przez profesora Miszczyka z Gliwic, ale bez badania nie może mi nic powiedzieć.
To w związku z tymi dolegliwościami został mi przyspieszony rezonans o miesiąc. Bo nie wiadomo co się dzieję. bardzo boję się jaki będzie opis. Lekarz ostrzegał , że może jeszcze być niejednoznaczny . Ja miałam godzinny z kontrastem rezonans szyi. Cięcie operacyjne od środka ucha do potylicy i z przodu do połowy szyi. 60 zew. szwów.
Przestałam chodzić na drenaż twarzy i czuję się deczko lepiej. Może Twoje gorsze sampoczucie (oprócz apetytu) to też wynik ćwiczeń ?
Pozdrawiam Cię serdecznie Ela
[ Dodano: 2012-06-30, 18:27 ]
Vicctory w Małopolsce aby były badania głowy i szyi muszą być dwa oddzielne skierowania. Nie wiem czy to "zwyczaj" regionalny czy obowiązuję we wszystkich województwach. |
Tarnowianka
|
Dział: Nowotwory tarczycy, głowy i szyi Wysłany: 2012-06-27, 16:39 Temat: Rak płaskonabłonkowy migdałka lewego |
Ja dowiedziałam się wczoraj, że drenaż limfatyczny do pozostałych węzłów chłonnych stanowczo zabroniony. Profesor powiedział, że do pierwszych badań obrazowych stanowczo niewskazane wszelkie zabiegi na obszarze operowanym, naświetlanym i okolicy. Ja po drenażu limfatycznym dostałam dotkliwych bóli kości i ucha. |
Tarnowianka
|
Dział: Nowotwory tarczycy, głowy i szyi Wysłany: 2012-06-27, 15:16 Temat: Rak płaskonabłonkowy migdałka lewego |
Dziękuję za szybką odpowiedź. |
Tarnowianka
|
Dział: Nowotwory tarczycy, głowy i szyi Wysłany: 2012-06-27, 08:56 Temat: Rak płaskonabłonkowy migdałka lewego |
Witaj, wydaje mi się, że tutaj na forum to powinien wypowiedzieć się fachowiec w tej materii, my soie możemy tylko przekazywać co nam mówią. Mówią skrajnie więc bardzo proszę o odpowiedź co sądzi onkolog współpracujący z Fundacją. |
Tarnowianka
|
Dział: Nowotwory tarczycy, głowy i szyi Wysłany: 2012-06-26, 18:17 Temat: Rak płaskonabłonkowy migdałka lewego |
Witaj, a mnie prof. z Gliwic zabronił masaży twierdząc, że jesli pozostały po radio komórki rakowe to masażem przeniesie się je po całym ciele. Więc jak to w końcu jest ? |
Tarnowianka
|
Dział: Nowotwory tarczycy, głowy i szyi Wysłany: 2012-05-19, 19:56 Temat: Rak płaskonabłonkowy migdałka lewego |
Tak jak napisałam wyżej , operacja 30 stycznia br , radioterapia koniec 24 kwietnia.
Pozdrawiam Ela |
Tarnowianka
|
Dział: Nowotwory tarczycy, głowy i szyi Wysłany: 2012-05-19, 14:19 Temat: Rak płaskonabłonkowy migdałka lewego |
Witam, ja jestem 4 tyg. po radio i nie mam problemu z bólem w buzi, natomiast mam problem z opuchnięciem szyi i nocnym kaszlem.
Zaczynam się martwić bo ta opuchlizna jest coraz to większa a blizna po operacji mocno wcięta w nią (miałam cięcie na 60 szwów). Tak mnie to dotkliwie boli i ciągnie, że nie mogę skręcać głowy. W dodatku w każdą noc zaczyna się od łaskotania w gardle po stronie operowanej a potem od 1godziny do 2 uporczywego kaszlu. Miałam robione rtg klatki piersiowej i nie ma nic niepokojącego. Czy Ktoś z Was miał może coś podobnego?
Pozdrawiam Ela
[ Dodano: 2012-05-19, 15:22 ]
Przepraszam ,ale miałam ten post umieścić w swoim wątku. |
|