Autor |
Wiadomość |
Temat: proszę o pomoc w walce z rakiem płuc |
Terlewa
Odpowiedzi: 406
Wyświetleń: 116593
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2013-07-03, 07:18 Temat: proszę o pomoc w walce z rakiem płuc |
|
Terlewa
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2013-06-25, 12:17 Temat: proszę o pomoc w walce z rakiem płuc |
Młoda, przecież Tata dostał chemię paliatywną.
Serdecznie pozdrawiam |
Terlewa
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2013-06-01, 11:53 Temat: proszę o pomoc w walce z rakiem płuc |
sztuczna ślina do kupienia w aptece.
Odgłosy, "charkotanie" może być spowodowane rozluźnieniem mięśni krtani, strun głosowych, wystarczy kropla śliny i powstają takie odgłosy, ale, dla chorego nie jest to uciążliwe, przerażające jest to dla osób bliskich.
Serdecznie pozdrawiam |
Terlewa
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2013-05-29, 19:08 Temat: proszę o pomoc w walce z rakiem płuc |
Jest lek na zmniejszenie wydzieliny. Nie wiem jak się nazywa, dostałam odpowiednie dawki w strzykawce do podania przez "motylek", oczywiście od lekarki z hospicjum.
Serdecznie pozdrawiam |
Terlewa
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2013-04-29, 19:11 Temat: proszę o pomoc w walce z rakiem płuc |
Leki przeciwbólowe (morfinę) należy brać w określonych dawkach i godzinach, nie tylko wtedy jak bardziej boli-większą dawkę.
W jakim celu planowana jest wizyta u onkologa w połowie maja ? chyba leczenie zakończone, teraz lekarz z hospicjum ma za zadanie niwelować objawy postępującej choroby (skuteczne leczenie bólu, duszności).
Nie miej wyrzutów sumienia z powodu nie leczenia, nie Twoja wina, niestety, chyba już medycyna jest bezsilna.
Serdecznie pozdrawiam |
Terlewa
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2013-04-08, 13:34 Temat: proszę o pomoc w walce z rakiem płuc |
Serdecznie wspólczuję |
Terlewa
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2013-04-03, 15:26 Temat: proszę o pomoc w walce z rakiem płuc |
Nie odwlekaj ze zgłoszeniem, możliwe że usłyszysz , że jest kolejka........... na wolne miejsce.
Radziłabym dzwonić kilka razy dziennie, gdybyś usłyszała że brak jest wolnych miejsc (na tablicy wiszą karty pacjentów).
Skierowanie powinien wydać rodzinny, bez problemów, bez rejestracji na wizytę (np. przyszły tydzień), w przypadku odmowy poproś to na piśmie.
Serdecznie pozdrawiam |
Terlewa
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2013-04-02, 18:19 Temat: proszę o pomoc w walce z rakiem płuc |
Czy przełożenie tej wizyty 2,5 tygodnia jest niebezpieczne i ryzykowne?
Wieczorem rozmawiałam z mężem, zjadł kolację, oglądał tv, następnego dnia o 13.08 już nie żył.
Decyzja o wizycie lekarskiej należy do Was, pamiętaj , to jest DRP. |
Terlewa
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2013-03-07, 21:47 Temat: proszę o pomoc w walce z rakiem płuc |
Przykro, ale wygląda na koniec leczenia. Skierowanie do hospicjum może wystawić rodzinny.
Serdeczne uściski |
Terlewa
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2013-02-17, 17:58 Temat: proszę o pomoc w walce z rakiem płuc |
Problem rozwiązany ? dużo buraków pod różną postacią również pomaga. |
Terlewa
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2013-02-16, 18:26 Temat: proszę o pomoc w walce z rakiem płuc |
Na początku, to już dosyć długo, raczej powinno być wykonane usg.
Wszystko znam, co piszesz, ale o morelach nie słyszałam, ja podawałam suszone śliwki namoczone w przegotowanej wodzie (woda też do wypicia), czopki glicerynowe raczej nie działały, lepsze były tabletki z rzewienia.
Pilnujcie wypróżnień, żeby nie powstały kamienie kałowe. |
Terlewa
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2013-02-16, 17:08 Temat: proszę o pomoc w walce z rakiem płuc |
Kiedy było robione USG jamy brzusznej? |
Terlewa
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2013-02-16, 14:00 Temat: proszę o pomoc w walce z rakiem płuc |
Spróbuj SYLIMAROL , w aptece bez recepty.
Pozdrawiam |
Terlewa
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2013-02-11, 18:08 Temat: proszę o pomoc w walce z rakiem płuc |
A może piwo bezalkoholowe ? po zjedzonym ładnie posiłku ? jako nagroda ? (ale raczej nie informuj o procentach). |
Terlewa
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2013-02-11, 13:01 Temat: proszę o pomoc w walce z rakiem płuc |
Łatwiej będzie wypić NITRIDRINKA przez słomę, pomału, niech sobie pociąga. Przetestowałam, z dobrym skutkiem, inne napoje tak samo.
Serdecznie pozdrawiam |
|