1. Link do strony z możliwością wsparcia forum:
https://pomagam.pl/forumdss_2020_22

2. Konta nowych użytkowników są aktywowane przez Administrację
(linki aktywacyjne nie działają) - zwykle w ciągu ok. 24 ÷ 48 h.

DUM SPIRO-SPERO Forum Onkologiczne Strona Główna

Logo Forum Onkologicznego DUM SPIRO-SPERO
Forum jest cz?ci? Fundacji Onkologicznej | przejdź do witryny Fundacji

Czat Mapa forum Formularz kontaktowyFormularz kontaktowy FAQFAQ
 SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  AlbumAlbum
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
Znalezionych wyników: 8
DUM SPIRO-SPERO Forum Onkologiczne Strona Główna
Autor Wiadomość
  Temat: Rak piersi - przerzuty do wątroby i kości
Zebra

Odpowiedzi: 103
Wyświetleń: 40057

PostDział: Nowotwory piersi i ginekologiczne   Wysłany: 2011-10-23, 21:00   Temat: Rak piersi - przerzuty do wątroby i kości
Chabrowa współczuję i podziwiam...
Zebra

PostDział: Nowotwory piersi i ginekologiczne   Wysłany: 2011-10-21, 18:04   Temat: Rak piersi - przerzuty do wątroby i kości
Moj chrzestny zostal pochowany w stroju wedkarza z wedka,bo szykowal sie na nowy sezon,ale raczysko troche wszystko sknocilo...
Zebra

PostDział: Nowotwory piersi i ginekologiczne   Wysłany: 2011-10-19, 15:52   Temat: Rak piersi - przerzuty do wątroby i kości
Chabrowa napisał/a:
do teraz mama piła przez słomkę lub z kubka niekapka

Wiem Chabrówko, ale jeden za duży łyk i nowy problem gotowy :-(
Gdybyś jeszcze miała jakiś problem "techniczny" to pisz! :)
Zebra

PostDział: Nowotwory piersi i ginekologiczne   Wysłany: 2011-10-19, 14:16   Temat: Rak piersi - przerzuty do wątroby i kości
Chabrowa napisał/a:
Zachłystuje się nawet przy piciu

Są takie cieniutkie rurki, chyba medyczne (?), gdy będzie jeszcze większy problem z piciem (a może być), to taka rureczka i strzykawka z napojem, i po troszeńku.
Najważniejsze, aby dbać o nawilżenie jamy ustnej i przełyku, gdy jest sucho jest problem z połykaniem i tworzy się koło zamknięte.
Jeżeli nadejdzie moment, że pojawią się problemy z przełykaniem, zwilżaj usta wodą.
Zebra

PostDział: Nowotwory piersi i ginekologiczne   Wysłany: 2011-10-17, 13:29   Temat: Rak piersi - przerzuty do wątroby i kości
To nie było personalnie do Ciebie, to taki ogólny, społeczny przekaz :)
bo to cholernie trudna decyzja... i nie chodzi tu o kwestie sumienia, tylko o kwestie naszych technicznych możliwości.
Zebra

PostDział: Nowotwory piersi i ginekologiczne   Wysłany: 2011-10-15, 23:43   Temat: Rak piersi - przerzuty do wątroby i kości
Chabrowa napisał/a:
moje serce mówi, że nie chcę jej oddać do hospicjum

Nie rozumiem tego podejścia "ODDAĆ" do hospicjum, skąd to słowo się bierze..., dlaczego się nie mówi "ODDAĆ" do szpitala???
Przepraszam, ale przez pryzmat własnych doświadczeń to sformułowanie mnie razi i staram się każdemu tłumaczyć, że kogoś gdzieś "ODDAĆ" a z kimś gdzieś "BYĆ" to znacząca różnica. Bez względu na to gdzie...

Oczywiście jeżeli są możliwości opieki w domu to świetnie.
Zebra

PostDział: Nowotwory piersi i ginekologiczne   Wysłany: 2011-10-13, 11:45   Temat: Rak piersi - przerzuty do wątroby i kości
Chabrowa,
Tak się zastanawiam czy Twoja Mama chce być w domu? Wcześniej wspominała o hospicjum, teraz o szpitalu, może nie czuje się bezpiecznie. Ja wiem, że w ogólnej opinii "najlepiej jest w domu", ale może warto z Mamą przedyskutować i przemyśleć temat? Nie każdy chce być w domu...
Chabrowa napisał/a:
czuję, ale mam je sparalizowane
weszłam na łózko i od tyłu wciągnęłam ją jak kłodę

To jest już tak silne osłabienie :uuu:
Zebra

PostDział: Nowotwory piersi i ginekologiczne   Wysłany: 2011-10-12, 18:49   Temat: Rak piersi - przerzuty do wątroby i kości
Chabrowa napisał/a:
Doprawdy czy jest w stanie coś jeszcze mnie zaskoczyć?????? :-( :-( :-(
.....

Myślę, że chyba nie. Mnie po Mamy chorobie spotkało wiele innych przykrych zdarzeń, które z pewnością kiedyś uznałabym za wielką tragedię. Nawet jedna z pań zapytała się dlaczego coś tam nie robi na mnie wrażenia, przecież powinnam być przejęta, dla innych to by była wielka sprawa. Ja jej powiedziałam "Moja Mama chorowała na raka przez ostatnie pół roku, to co pani mówi w obliczu tego co przeżyłam, jest nawet trochę śmieszne". Nie zrozumiała.
To był/jest taki ciąg ciosów, jak nie z jednej, to z drugiej strony, i tak dzieje się nadal, ale nawet nie chce mi się za wiele im poświęcać uwagi, bo w życiu są rzeczy ważne i Ważniejsze :)

Myślę o Was...

[następne komentarze]

Skocz do:  

logo

Statystki wizyt z innych stron