1. Link do strony z możliwością wsparcia forum:
https://pomagam.pl/forumdss_2020_22
2. Konta nowych użytkowników są aktywowane przez Administrację
(linki aktywacyjne nie działają) - zwykle w ciągu ok. 24 ÷ 48 h.
|
|
Autor |
Wiadomość |
Temat: mięsak ból biodra |
Zuzanna
Odpowiedzi: 1317
Wyświetleń: 376036
|
Dział: Mięsaki, nowotwory układu kostnego Wysłany: 2012-05-16, 16:48 Temat: mięsak ból biodra |
I ja życzę Ci szybkiego powrotu do pracy
Czasami na oddziale jest bardzo ciężko, ale dzieciaczki są tak wdzięczne, że nie ma przyjemniejszej pracy. Chociaż odebranie porodu też daje wielką radość. Pozdrawiam Cię Zuzo |
Zuzanna
|
Dział: Mięsaki, nowotwory układu kostnego Wysłany: 2012-05-15, 17:04 Temat: mięsak ból biodra |
Brawo ja pracuje na rooming -in, ale wchodzi tam również patologia noworodka |
Zuzanna
|
Dział: Mięsaki, nowotwory układu kostnego Wysłany: 2012-05-14, 22:23 Temat: mięsak ból biodra |
Myślę, że to nie jest miejsce na objaśnienia i przepraszam Cię Zuzko,że to zrobię. Jedyny objaw uboczny jaki zaobserwowałam u osób stosujących Octanisept była reakcja kontaktowa, rzecz dotyczyła pacjentki,młodej dziewczyny i jej dolnego odcinka kręgosłupa, który obficie spryskiwała przez rok.Jednakże nie była to reakcja uogólniona. Natomiast pielęgnacja kikuta pępowiny jest jasno wyznaczona przez Polskie Towarzystwo Neonatologiczne i dotyczy stosowania preparatu Octanisept.Jeżeli z pępkiem nic się nie dzieje (nie ślimaczy się i inne) stosujemy tylko wodę z mydłem i go wietrzymy. Najczęściej błędy wynikają ze strachu rodziców. Wszystko szkodzi co w nadmiarze - nie ma na to silnych.
Pracuję w szpitalu, jestem położną |
Zuzanna
|
Dział: Mięsaki, nowotwory układu kostnego Wysłany: 2012-05-14, 20:03 Temat: mięsak ból biodra |
Pomyślałam jeszcze, że płukanie rany Octaniseptem mogło by pomóc. Ale nie zewnętrznie, tylko wewnętrznie. Stosujemy go wraz z Octeniseptem na wcześniakach ze świetnymi efektami. Firma Schulke, do której przekonywałam się dość długo ma w swoim asortymencie skuteczne preparaty - niestety rzadko stosowane w szerokim spectrum. Tak sobie myślę, że teraz mogłabyś pobrać wymaz i zrobić antybiogram. Ściskam.
[ Dodano: 2012-05-14, 21:05 ]
Pomyłka - stosujemy go wraz z Octanisanem +Octenisept. |
Zuzanna
|
Dział: Mięsaki, nowotwory układu kostnego Wysłany: 2012-05-13, 16:46 Temat: mięsak ból biodra |
Dzielna, kochana imienniczko moja,
na bieżąco jestem z Wam, ściskam kciuki,martwię się o Ciebie będąc jednocześnie pełną podziwu dla trudu i determinacji. Tym razem napiszę (nie gniewaj się, proszę). Podejrzewam, iż będąc w szpitalu zostałaś zakażona jakimś szczepem szpitalnym. Nie wiem czy masz wyniki mikro, ale one powinny bezpośrednio to potwierdzić. Nie tylko pomogły by w postępowaniu, ale również w konsekwencjach związanych z prawem. Trzymaj się |
|
|