1. Link do strony z możliwością wsparcia forum:
https://pomagam.pl/forumdss_2020_22

2. Konta nowych użytkowników są aktywowane przez Administrację
(linki aktywacyjne nie działają) - zwykle w ciągu ok. 24 ÷ 48 h.

DUM SPIRO-SPERO Forum Onkologiczne Strona Główna

Logo Forum Onkologicznego DUM SPIRO-SPERO
Forum jest cz?ci? Fundacji Onkologicznej | przejdź do witryny Fundacji

Czat Mapa forum Formularz kontaktowyFormularz kontaktowy FAQFAQ
 SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  AlbumAlbum
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
Znalezionych wyników: 5
DUM SPIRO-SPERO Forum Onkologiczne Strona Główna
Autor Wiadomość
  Temat: mięsak ból biodra
Zuzanna

Odpowiedzi: 1317
Wyświetleń: 376036

PostDział: Mięsaki, nowotwory układu kostnego   Wysłany: 2012-05-16, 16:48   Temat: mięsak ból biodra
I ja życzę Ci szybkiego powrotu do pracy :)
Czasami na oddziale jest bardzo ciężko, ale dzieciaczki są tak wdzięczne, że nie ma przyjemniejszej pracy. Chociaż odebranie porodu też daje wielką radość. Pozdrawiam Cię Zuzo :flower:
Zuzanna

PostDział: Mięsaki, nowotwory układu kostnego   Wysłany: 2012-05-15, 17:04   Temat: mięsak ból biodra
Brawo :brav: ja pracuje na rooming -in, ale wchodzi tam również patologia noworodka :)
Zuzanna

PostDział: Mięsaki, nowotwory układu kostnego   Wysłany: 2012-05-14, 22:23   Temat: mięsak ból biodra
Myślę, że to nie jest miejsce na objaśnienia i przepraszam Cię Zuzko,że to zrobię. Jedyny objaw uboczny jaki zaobserwowałam u osób stosujących Octanisept była reakcja kontaktowa, rzecz dotyczyła pacjentki,młodej dziewczyny i jej dolnego odcinka kręgosłupa, który obficie spryskiwała przez rok.Jednakże nie była to reakcja uogólniona. Natomiast pielęgnacja kikuta pępowiny jest jasno wyznaczona przez Polskie Towarzystwo Neonatologiczne i dotyczy stosowania preparatu Octanisept.Jeżeli z pępkiem nic się nie dzieje (nie ślimaczy się i inne) stosujemy tylko wodę z mydłem i go wietrzymy. Najczęściej błędy wynikają ze strachu rodziców. Wszystko szkodzi co w nadmiarze - nie ma na to silnych.

Pracuję w szpitalu, jestem położną :)
Zuzanna

PostDział: Mięsaki, nowotwory układu kostnego   Wysłany: 2012-05-14, 20:03   Temat: mięsak ból biodra
Pomyślałam jeszcze, że płukanie rany Octaniseptem mogło by pomóc. Ale nie zewnętrznie, tylko wewnętrznie. Stosujemy go wraz z Octeniseptem na wcześniakach ze świetnymi efektami. Firma Schulke, do której przekonywałam się dość długo ma w swoim asortymencie skuteczne preparaty - niestety rzadko stosowane w szerokim spectrum. Tak sobie myślę, że teraz mogłabyś pobrać wymaz i zrobić antybiogram. Ściskam.

[ Dodano: 2012-05-14, 21:05 ]
Pomyłka - stosujemy go wraz z Octanisanem +Octenisept.
Zuzanna

PostDział: Mięsaki, nowotwory układu kostnego   Wysłany: 2012-05-13, 16:46   Temat: mięsak ból biodra
Dzielna, kochana imienniczko moja,
na bieżąco jestem z Wam, ściskam kciuki,martwię się o Ciebie będąc jednocześnie pełną podziwu dla trudu i determinacji. Tym razem napiszę (nie gniewaj się, proszę). Podejrzewam, iż będąc w szpitalu zostałaś zakażona jakimś szczepem szpitalnym. Nie wiem czy masz wyniki mikro, ale one powinny bezpośrednio to potwierdzić. Nie tylko pomogły by w postępowaniu, ale również w konsekwencjach związanych z prawem. Trzymaj się ::thnx::

Skocz do:  

logo

Statystki wizyt z innych stron