1. Link do strony z możliwością wsparcia forum:
https://pomagam.pl/forumdss_2020_22
2. Konta nowych użytkowników są aktywowane przez Administrację
(linki aktywacyjne nie działają) - zwykle w ciągu ok. 24 ÷ 48 h.
|
|
Autor |
Wiadomość |
Temat: Rak pleomorficzny |
absenteeism
Odpowiedzi: 10
Wyświetleń: 8581
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2015-07-20, 21:01 Temat: Rak pleomorficzny |
zonio napisał/a: | Niestety nie mogę zażywać leków psychotropowych. |
Ale ja nie pisałam o wizycie u psychiatry i przepisywaniu od razu leków, tylko o wizycie u psychologa.
zonio napisał/a: | Jak interpretować oznaczenie mutacji w eksonach? Czy wynik negatywny ułatwia leczenie czy odwrotnie? |
Raczej uniemożliwia zastosowanie pewnych leków, celowanych na te konkretne mutacje.
zonio napisał/a: | Co dla mnie wynika z badań immunocytochemicznych? |
Dla pacjenta nic istotnego. |
Temat: Rak pleomorficzny |
absenteeism
Odpowiedzi: 10
Wyświetleń: 8581
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2015-07-19, 09:43 Temat: Rak pleomorficzny |
zonio napisał/a: | estem zupełnie rozbity psychicznie i odgrywam jakąś dziwną rolę by dusząc swoje emocje wnosić do domu spokój i optymizm. Ale łamię się coraz częściej i szukam sposobu na wzmocnienie psychiki. Czy jest na to lekarstwo? |
Myślałeś o wizycie u psychologa?
zonio napisał/a: | 1. Jakie są rokowania w tej konkretnej sytuacji? |
W samym stadium IIB 5-letnie przeżycie osiąga statystycznie 40-50% pacjentów.
Natomiast rokowanie pogarsza niskie zróżnicowanie histologiczne (G3) oraz zatory kom. nowotworowych w naczyniach. Także komplikuje to wszystko nieco fakt, iż nowotwór jest mieszany - ma utkanie raka gruczołowego jak i wrzecionowatokomórkowego.
zonio napisał/a: | Czy wybór onkologa ma znaczenie czy są już określone standardowe schematy leczenia? |
Wybór onkologa zawsze ma znaczenie, bo mimo że istnieją określone standardy ważne jest indywidualne podejście do pacjenta.
zonio napisał/a: | Czy to nowe Tomaszowskie Centrum spełni nasze oczekiwania? |
Ciężko odpowiedzieć na to pytanie, nie będąc tam nigdy i nie mając jeszcze żadnych opinii od pacjentów. Natomiast z tzw. "słyszenia" centrum jest nowoczesne, a przede wszystkim zebrało dobrą kadrę. Więc myślę, że będzie ok. |
|
|