Autor |
Wiadomość |
Temat: rak głowy trzuski - walka mojej mamy |
absenteeism
Odpowiedzi: 188
Wyświetleń: 91621
|
Dział: Nowotwory przewodu pokarmowego Wysłany: 2014-06-11, 16:29 Temat: rak głowy trzuski - walka mojej mamy |
aleksandraL napisał/a: | Tak sobie myślę, czy lekarz, który opisuje w przychodni USG bierze za to odpowiedzialność? |
Oczywiście. |
absenteeism
|
Dział: Nowotwory przewodu pokarmowego Wysłany: 2013-11-19, 10:18 Temat: rak głowy trzuski - walka mojej mamy |
Skonsultować się z innym lekarzem można zawsze, ale osobiście wątpię, żeby modyfikacja leczenia dotychczasowego mogła przynieść lepszy skutek niż obecna stabilizacja - która jest naprawdę dobrym efektem. Ale oczywiście skonsultować się można. |
absenteeism
|
Dział: Nowotwory przewodu pokarmowego Wysłany: 2013-11-18, 22:14 Temat: rak głowy trzuski - walka mojej mamy |
Skoro miała chemię, to nie ma mowy o "samoistnym" cofnięciu się raka. |
absenteeism
|
Dział: Nowotwory przewodu pokarmowego Wysłany: 2013-02-28, 22:45 Temat: rak głowy trzuski - walka mojej mamy |
A masz poprzednie badanie TK, do którego obecne jest porównywane? |
absenteeism
|
Dział: Nowotwory przewodu pokarmowego Wysłany: 2013-01-24, 21:47 Temat: rak głowy trzuski - walka mojej mamy |
aleksandraL napisał/a: | niestety na tamten post nie dostałam odpowiedzi, |
Bo i ciężko wywróżyć z w zasadzie nie wiadomo czego jak będzie wyglądała dalsza praca nerek, i czy leki będą dalej potrzebne, czy nie.
aleksandraL napisał/a: | prywatnie zrobiła d-dimery. Norma jest do 500. Mamy wynik to 1260. |
D-d mogą być podwyższone przy nowotworze, ale też przy kłopotach z wątrobą, także jednoznacznie nie oznacza to od razu ryzyka zakrzepicy. A jak INR i aPTT, były robione? |
absenteeism
|
Dział: Nowotwory przewodu pokarmowego Wysłany: 2013-01-12, 10:43 Temat: rak głowy trzuski - walka mojej mamy |
aleksandraL napisał/a: | Mama bierze lek moczopędny |
Jaki? W jakiej dawce, jak często? |
|