1. Link do strony z możliwością wsparcia forum:
https://pomagam.pl/forumdss_2020_22
2. Konta nowych użytkowników są aktywowane przez Administrację
(linki aktywacyjne nie działają) - zwykle w ciągu ok. 24 ÷ 48 h.
|
|
Autor |
Wiadomość |
Temat: Rak tarczycy z przerzutami do węzłów chłonnych |
absenteeism
Odpowiedzi: 46
Wyświetleń: 62524
|
Dział: Nowotwory tarczycy, głowy i szyi Wysłany: 2010-02-14, 21:47 Temat: Rak tarczycy z przerzutami do węzłów chłonnych |
Może się jeszcze przydać termometr - na wielu oddziałach trzeba mieć własne. |
Temat: Rak tarczycy z przerzutami do węzłów chłonnych |
absenteeism
Odpowiedzi: 46
Wyświetleń: 62524
|
Dział: Nowotwory tarczycy, głowy i szyi Wysłany: 2010-01-24, 22:06 Temat: Rak tarczycy z przerzutami do węzłów chłonnych |
Nie wiem jak jest teraz ze skierowaniami i TK, ale w zeszłym roku wystarczyło skierowanie od lekarza pierwszego kontaktu, telefon do miejsc mających tomograf i ustalenie jak najszybszego terminu - mówię tu naturalnie o prywatnym wykonaniu TK. Dobrze jest podzwonić we wszystkie miejsca z listy, u nas np. udało się mieć badanie następnego dnia po telefonie.
ALE wiem, że w tym roku weszły jakieś zmiany w przepisach, i nie jestem pewna (poprawcie mnie!), czy teraz skierowania na specjalistycznie badania nie musi wydawać specjalista, czyli już nie lekarz rodzinny. Oczywiście myślę, że jeśli zapiszesz się (prywatnie) do specjalisty, zapłacisz i poprosisz o skierowanie na TK, to Ci je wyda.
Chyba że się mylę z tymi zmianami w przepisach, jeśli tak to przepraszam za zamieszanie :) |
|
|