1. Link do strony z możliwością wsparcia forum:
https://pomagam.pl/forumdss_2020_22
2. Konta nowych użytkowników są aktywowane przez Administrację
(linki aktywacyjne nie działają) - zwykle w ciągu ok. 24 ÷ 48 h.
|
|
Autor |
Wiadomość |
Temat: interpretacja |
agnes2121
Odpowiedzi: 150
Wyświetleń: 47215
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2012-02-11, 11:00 Temat: interpretacja |
izamc napisał/a: | Zazwyczaj ma 140/80-90, bierze leki na nadciśnienie | izamc, w takim razie porozmawiaj o tym spadku ciśnienia z lekarzem, być może któryś lek trzeba będzie odstawić( na pewno nie wszystkie, nie martw się). izamc napisał/a: | kiedyś zdarzyło mu się ich nie wziąć i od razu miał 190/140 | Moja Mama nawet jak brała leki , to miała takie skoki ciśnienia. W szpitalu zmienili na inne i do tej pory ma unormowane ciśnienie. Pozdrawiam.aga. |
agnes2121
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2012-02-10, 19:39 Temat: interpretacja |
Witaj izamc, a jakie ma Twój Tata ciśnienie zazwyczaj ? U nas Mamie zalecono odstawienie jednego leku(ale od nadciśnienia), ponieważ z leczeniem chemicznym mógł powodować za duże spadki ciśnienia tętniczego. 105/75 to nie jest bardzo nisko pozdrawiam.aga |
agnes2121
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2012-02-08, 22:45 Temat: interpretacja |
izamc napisał/a: | strasznie wypadają mu włosy, | Witajizamc, mojej Mamie wypadały włosy po pierwszej chemii, resztę obcięłam .Podobno po chemioterapii włosy mogą być bardziej gęste, wręcz kręcone.... ile w tym prawdy...nie wiem.... mojemu szwagrowi prawie nic nie urosło po chorobie nowotworowej. Moja Mama.... nie wiem jak będzie.... jest w trakcie chemioterapii, to co zostało na głowie ....rośnie, i tyle.Pozdrawiam.aga
[ Dodano: 2012-02-08, 22:53 ]
izamc napisał/a: | jeszcze ten brak snu... | izamc, moja Mama też ma do tej pory problemy ze snem, na pewno mniejsze niż na początku chemioterapii, ale nadal to się zdarza. Oprócz stresu winne są sterydy (u Mamy pabi-dexametason). To działa jak jakiś zegarek nakrecony.. jedzenie, nie spanie, jedzenie, nie spanie...teraz ma mniejszą dawkę tego leku.... jest trochę spokojniejsza |
|
|