Autor |
Wiadomość |
Temat: Jak drugie uderzenie pioruna - T4N1M1 |
agni5
Odpowiedzi: 159
Wyświetleń: 44293
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2011-09-15, 15:54 Temat: Jak drugie uderzenie pioruna - T4N1M1 |
|
agni5
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2011-07-23, 08:21 Temat: Jak drugie uderzenie pioruna - T4N1M1 |
Współczuję serdecznie....Przykro mi,że to stało się tak nagle.... |
agni5
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2011-07-17, 21:07 Temat: Jak drugie uderzenie pioruna - T4N1M1 |
Tego nie wiem, ale najlepiej zadzwoń, wszystko powiedzą.Mam nadzieję,że pójdą Wam na rękę, bo przecież do Poznania macie kawał drogi. |
agni5
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2011-07-17, 20:45 Temat: Jak drugie uderzenie pioruna - T4N1M1 |
Funia napisał/a: | Mama ma stawić się za ok. 2 tygodnie w Euromedic Onkoterapia w Poznaniu na brachyterapię.
Czy ktoś tam był, czy mogę prosić o jakieś wskazówki? |
Funiu nie wiem o jakie wskazówki Ci chodzi.Czy odnośnie samej brachyterapii, czy tego ośrodka?Tata mój był tam tydzień temu na badaniu PET.Na pewno bardzo miłe przyjęcie pacjenta i na pewno jest tam winda.
A co do samej brachyterapii to jest to naświetlanie do którego wykorzystuje się, bronchoskop,więc mój tata bezpośrednio po takim zabiegu najlepiej się nie czuł.W internecie jest natomiast mnóstwo artykułów, zwłaszcza z badań w WCO,że u pacjentów z zaawansowanym rakiem płuc zwiększa ona komfort życia, poprawia oddychanie.Życzę, by mamie pomogła i cieszę się,że taki krótki czas oczekiwania macie. |
agni5
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2011-06-29, 14:10 Temat: Jak drugie uderzenie pioruna - T4N1M1 |
Funia pisałaś kiedyś,ze podano Mamie cztery cykle chemii, zostawiając jakby w zapasie dwa jakby pojawiły się przerzuty....Czy stan mamy na podanie chemii pozwala? Pisałaś,ze mama miała chemię w Szczecinie,a jak ja ostatnio byłam tam na oddziale to pytałam się czy podają tarcevę bez badania receptorów to lekarz mówił,że podają w ramach drugiego rzutu... |
agni5
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2011-06-04, 08:25 Temat: Jak drugie uderzenie pioruna - T4N1M1 |
Funia on,kolog mi powiedziała w ubiegłym roku, że na podstawie usg trudno stwierdzić czasami czy to naczyniak czy przerzut i dopiero TK jamy brzusznej to wyjaśnia.
Dobrze,że jest to forum i dzięki temu mama w porę znalazła się w szpitalu. |
|