1. Link do strony z możliwością wsparcia forum:
https://pomagam.pl/forumdss_2020_22
2. Konta nowych użytkowników są aktywowane przez Administrację
(linki aktywacyjne nie działają) - zwykle w ciągu ok. 24 ÷ 48 h.
|
|
Autor |
Wiadomość |
Temat: Zmiana w piersi |
aleksandras01
Odpowiedzi: 10
Wyświetleń: 5101
|
Dział: Nowotwory piersi i ginekologiczne Wysłany: 2017-03-31, 20:45 Temat: Zmiana w piersi |
Witam
Mam wynik biopsji: tkanka tłuszczowa ze zrazikami
A tyle strachu było. Za rok mam zrobić mammografię i do onkologa z wynikiem.
Dziękuję wszystkim za ciepłe słowa |
aleksandras01
|
Dział: Nowotwory piersi i ginekologiczne Wysłany: 2017-02-28, 12:07 Temat: Zmiana w piersi |
Jestem po mammografii. W ocenie pani onkolog nie ma zmian podejrzanych i niestety nie widać też zmiany, która wyszła w USG.
Podjęła decyzję o konieczności wdrożenia pełnej diagnostyki, tj. 8 marca mam USG ABVS, a tydzień później biopsję gruboigłową stereotaktyczną i dopiero 29.03.2017r. będą wyniki z obu tych badań.
Tak więc jeszcze miesiąc czekania na dokładną diagnozę zmiany :(
[ Dodano: 2017-02-28, 12:13 ]
wynik z mammografii
|
aleksandras01
|
Dział: Nowotwory piersi i ginekologiczne Wysłany: 2017-02-24, 12:56 Temat: Zmiana w piersi |
Jestem po wizycie. Lekarz twierdzi że to raczej łagodna zmiana, ale wysłał mnie na mammografie. Wyniki odbieram w poniedziałek i wtedy decyzja czy konieczna będzie biopsja. |
aleksandras01
|
Dział: Nowotwory piersi i ginekologiczne Wysłany: 2017-02-23, 20:39 Temat: Zmiana w piersi |
Witaj, dziękuję za odpowiedź.
Zapomniałam napisać, że mam 40 lat i 16 lat temu w dole pachowym piersi prawej miałam kaszaka, którego nie zdążyłam usunąć bo się wchłonął. Jutro mam wizytę w Poradni chorób piersi w w Onkologii w Gliwicach. Mam nadzieję że dostanę skierowanie na biopsje.
Pozdrawiam, jutro napisze co po wizycie. |
aleksandras01
|
Dział: Nowotwory piersi i ginekologiczne Wysłany: 2017-02-22, 15:13 Temat: Zmiana w piersi |
Witam
W załączeniu wynik z USG piersi - zrobiłam prywatnie w Instytucie Onkologii, by skontrolować torbiele.
W rodzinie było sporo zachorowań i trochę mnie ten wynik martwi.
|
|
|