Autor |
Wiadomość |
Temat: indeks mitotyczny w czerniaku |
aniazet
Odpowiedzi: 64
Wyświetleń: 31555
|
Dział: Nowotwory złośliwe skóry, czerniaki skóry i oka Wysłany: 2014-01-04, 18:53 Temat: indeks mitotyczny w czerniaku |
15.01.2014 kontrola w co i jak zwykle obawy. EH takie życie! Pozdrawiam . |
aniazet
|
Dział: Nowotwory złośliwe skóry, czerniaki skóry i oka Wysłany: 2013-09-04, 16:56 Temat: indeks mitotyczny w czerniaku |
ali dzięki za wsparcie. kontrola wyszła ok. Pan dr jak zwykle świetny, ale znowu były łzy pod gabinetem. Tym razem młoda dziewczyna z mężem lub chlopakiem. Takie sytuacje trudno zapomnieć, tym bardziej że nijak nie idzie pomóc. pozdrowiam i trzymam kciuki. ania |
aniazet
|
Dział: Nowotwory złośliwe skóry, czerniaki skóry i oka Wysłany: 2013-09-03, 19:23 Temat: indeks mitotyczny w czerniaku |
witam i pozdrawiam wszystkich! jutro mam kontrolę w co proszę o malutkie wsparcie! nerwy zżerają mnie. trudno przyzwyczaić się do tej sytuacji. jeszcze raz pozdrawiam wszystkich i niniezmiennie ściskam kciuki. pa |
aniazet
|
Dział: Nowotwory złośliwe skóry, czerniaki skóry i oka Wysłany: 2013-04-15, 09:00 Temat: indeks mitotyczny w czerniaku |
Jestem po usg wszystko ok!!-i!!!!!!! Dzięki za wsparcie!!!!!! Trzmam za Was kciuki!!!! Pozdrawiam. Ania |
aniazet
|
Dział: Nowotwory złośliwe skóry, czerniaki skóry i oka Wysłany: 2013-04-12, 20:48 Temat: indeks mitotyczny w czerniaku |
thx dziewczyny jesteście kochane!!!!!! |
aniazet
|
Dział: Nowotwory złośliwe skóry, czerniaki skóry i oka Wysłany: 2013-04-12, 18:04 Temat: indeks mitotyczny w czerniaku |
Hejka Kochani! Nieśmiało proszę o takie małe kciuki w mojej sprawie, bo w poniedziałek idę na usg jamy brzusznej i węzłów i strach mnie ogarnia okropny!!!!! Natomiast w środę o 9 będę w co w warszawie pod gabinetem 29, więc może jeżeli ktoś będzie przypadkiem, to się spotkamy??? |
aniazet
|
Dział: Nowotwory złośliwe skóry, czerniaki skóry i oka Wysłany: 2013-04-12, 18:04 Temat: indeks mitotyczny w czerniaku |
Hejka Kochani! Nieśmiało proszę o takie małe kciuki w mojej sprawie, bo w poniedziałek idę na usg jamy brzusznej i węzłów i strach mnie ogarnia okropny!!!!! Natomiast w środę o 9 będę w co w warszawie pod gabinetem 29, więc może jeżeli ktoś będzie przypadkiem, to się spotkamy??? |
aniazet
|
Dział: Nowotwory złośliwe skóry, czerniaki skóry i oka Wysłany: 2013-03-06, 19:27 Temat: indeks mitotyczny w czerniaku |
Hej wszystkim! Właśnie odebrałam wyniki krwi i jednego nie rozumiem, morfologia: monocyty 5,6 enzynofile 0,9 (norma 1-7), bazofile 0,5, ob 4.
Tak więc może ktoś orientuje się co to, te enzynofile i jak mam poniżej trochę normy, co to może być? Miłego wieczoru-ania |
aniazet
|
Dział: Nowotwory złośliwe skóry, czerniaki skóry i oka Wysłany: 2013-03-01, 18:59 Temat: indeks mitotyczny w czerniaku |
kochani porady potrzebuję, w kwietniu mam wizytę kontrolną w co. lekarz dotychczas zlecił rtg płuc i usg węzłów_wszystko wykonałam. czy powinnam zrobić jeszcze usg jamy brzusznej na wszelki wypadek chociaż nie dostałam skierowania? A może jeszcze jakieś inne testy!!
Pozdrawiam. ania |
aniazet
|
Dział: Nowotwory złośliwe skóry, czerniaki skóry i oka Wysłany: 2013-02-25, 11:08 Temat: indeks mitotyczny w czerniaku |
jco.ascopubs.org/content/29/16/2199/T2.expansion.html
I uparcie jeszcze o indeksie w czerniaku! |
aniazet
|
Dział: Nowotwory złośliwe skóry, czerniaki skóry i oka Wysłany: 2013-02-23, 16:39 Temat: indeks mitotyczny w czerniaku |
www.skincancer.org/public...of-mitotic-rate
Hej! pod powyższym linkiem garść informacji o indeksie mitotycznym w czerniaku. Mnie trochę rozjaśniło, chociaż nie wiem czy wszystko poprawnie zrozumiałam, tekst po angielsku. Może i Wam się przyda! Pozdrawiam A. |
aniazet
|
Dział: Nowotwory złośliwe skóry, czerniaki skóry i oka Wysłany: 2013-02-20, 18:19 Temat: indeks mitotyczny w czerniaku |
A może lekarze nie przykładają wagi do diagnozowania znamion pod kontem czerniaka bo jest to rak w PL mimo wszystko rzadki a poza tym panuje powszechne przekonanie że na tego raka się umiera! |
aniazet
|
Dział: Nowotwory złośliwe skóry, czerniaki skóry i oka Wysłany: 2013-02-19, 16:07 Temat: indeks mitotyczny w czerniaku |
Właśnie wróciłam od lekarza ogólnego. Poszłam bo pomyślałam, że poproszę o skierowanie na badania krwi. I wiecie co żałuję że poszłam, bo dowiedziałam się że jak już zachorowałam na czerniaka to napewno na niego umrę tylko kwestia czasu. Poza tym lekarz naprawdę przestraszył się tego mojego czerniaka i zwierzył mi się że sam ma mnóstwo pieprzy i musi iść usunąć. Jednym słowem stałam się dla niego żywą inspiracją. A ją gdzieś czytałam że w Australii i USA mają bardzo dobre wyniki w diagnozowaniu wczesnego czerniaka również za sprawą lekarzy pierwszego kontaktu. Pomarzyć dobra rzecz. |
aniazet
|
Dział: Nowotwory złośliwe skóry, czerniaki skóry i oka Wysłany: 2013-02-17, 19:01 Temat: indeks mitotyczny w czerniaku |
BRAWA za odwagę!!! Przytoczony wyżej kalkulator dla mnie bardzo pocieszający! |
aniazet
|
Dział: Nowotwory złośliwe skóry, czerniaki skóry i oka Wysłany: 2013-02-17, 07:50 Temat: indeks mitotyczny w czerniaku |
Stefanku oznaczenie wartownika nie ma znaczenia terapeutycznego ale ma znaczenie rokownicze.
A. |
|