1. Link do strony z możliwością wsparcia forum:
https://pomagam.pl/forumdss_2020_22

2. Konta nowych użytkowników są aktywowane przez Administrację
(linki aktywacyjne nie działają) - zwykle w ciągu ok. 24 ÷ 48 h.

DUM SPIRO-SPERO Forum Onkologiczne Strona Główna

Logo Forum Onkologicznego DUM SPIRO-SPERO
Forum jest cz?ci? Fundacji Onkologicznej | przejdź do witryny Fundacji

Czat Mapa forum Formularz kontaktowyFormularz kontaktowy FAQFAQ
 SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  AlbumAlbum
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
Znalezionych wyników: 3
DUM SPIRO-SPERO Forum Onkologiczne Strona Główna
Autor Wiadomość
  Temat: Guz trzustki + zapalenie trzustki
ankita

Odpowiedzi: 10
Wyświetleń: 6262

PostDział: Nowotwory przewodu pokarmowego   Wysłany: 2012-08-04, 15:11   Temat: Guz trzustki + zapalenie trzustki
objawy kliniczne raka trzustki i zapalenia trzustki mogą być bardzo podobno - moja mama miała żółtaczkę, poszerzone przewody trzustkowe - ale wszystkie inne organy czyste - lekarze od 5 miesięcy kłócą się rak czy nie rak. dziś na przykład na podstawie nowego TK mówią że nie rak. chodzi mi o to że i tak nie dostanie chemioterapii bez rozpoznania. z jakiego jesteś miasta? podobno najlepsza jest tzw. biopsja eus- lekarz widzi dokładnie gdzie się wkuwa - dr degowska robi to badanie w prudniku i wawie - czeka się około 2-3 miesięcy na termin....
ankita

PostDział: Nowotwory przewodu pokarmowego   Wysłany: 2012-08-01, 08:43   Temat: Guz trzustki + zapalenie trzustki
Lenka wiem przez co przechodzicie. Daj znać jak będziesz miała wynik. Dwa tygodnie to nie jest długo - w Katowicach czy we Wrocławiu czekałam 4 tygodnie.... Trzymam kciuki. Bez względu na wynik - zawsze można działać więc kwestia tylko tego jak działać. Głowa do góry.
ankita

PostDział: Nowotwory przewodu pokarmowego   Wysłany: 2012-07-20, 22:16   Temat: Guz trzustki + zapalenie trzustki
a miała babcia biopsję tego guza? wiadomo że to rak? pytam bo moja mama ma zapalenie i guza ale nie wiedzą czy to rak i nie chcą dać chemii (histopatologia nie znalazła komórek rakowych) - ciekawa jestem jak jest u was?

Skocz do:  

logo

Statystki wizyt z innych stron