1. Link do strony z możliwością wsparcia forum:
https://pomagam.pl/forumdss_2020_22
2. Konta nowych użytkowników są aktywowane przez Administrację
(linki aktywacyjne nie działają) - zwykle w ciągu ok. 24 ÷ 48 h.
|
|
Autor |
Wiadomość |
Temat: Rak piersi, wznowa po 8 latach |
anna53
Odpowiedzi: 229
Wyświetleń: 97822
|
Dział: Nowotwory piersi i ginekologiczne Wysłany: 2015-10-28, 09:21 Temat: Witaj |
Ja bym to drążyła, aby to wyjaśnić, skoro badania obrazowe nic pewnego nie moga potwierdzić, może jakaś biopsja cienkoigłowa z tych miejsc. Ja miałam tez dziwne zgrubienie około rany pooperacyjnej i tez wskazano mi zrobic biopsje. Spytaj lekarza. |
anna53
|
Dział: Nowotwory piersi i ginekologiczne Wysłany: 2014-07-05, 21:00 Temat: Witaj ! |
Ja w ubiegłym roku tez miałam Tk kl piersiowej tylko bez kontrastu, a w opisie miałam po jednej str płuca drobne guzki wielk 0k 2 mm, 5 mm, 3 mm i lek. opisujący wynik napisał ze nie wie czy to jest meta ?. Moj lek od chemii zlecił mi bad PET całej mnie, na którym w kl piersiowej wyszły te guzki, lek opisujący PET nie napisał że to przerzuty tylko do obserwacji. Pod koniec ub roku 2012 2013 robiłam RTG kl piersiowej na którym nie było tych guzków. Teraz w lipcu miałam kontr. bad. PET całego tułowia i opisali. że te zmiany z ub roku nie powiększyły się, czyli chyba jest dobrze?. Może poproś lek o bad PET, w Kielcach nie długo się czeka, anna
[ Dodano: 2014-07-05, 22:02 ]
pomyłka chodzi o rok 2013, a nie 2012 |
anna53
|
Dział: Nowotwory piersi i ginekologiczne Wysłany: 2011-11-07, 20:01 Temat: Witaj Nika 2 ! |
Mogę Ci podpowiedzieć, jak mozesz zrobić ?
Ja też miałam czekac ok 3 tyg na wynik hist-pat, a chciałam troszkę wcześniej, więc poszłam do pracowni Histo-patologicznej przy szpitalu i spytałam o moj wynik był w trakcie badania, poprosiłam P. dr o szybsze badanie bo np. mam juz zaraz wizytę u lek kwalfikującego do chemii, no i długo czekam. P. dr kazała mi dzwonic za 2 dni,wynik juz był więc poszłam domojego lekarza i powiedziałam ze wynik już jest i żeby mie przyjoł, wszystko da się załatwić tylko trzeba pobiegac samemu bo jak bym czekała na kolejność procedur to bym jeszcze czekała tydzień, wiec sama pochodz za tym, pozdrawiam annas |
anna53
|
Dział: Nowotwory piersi i ginekologiczne Wysłany: 2011-02-28, 16:49 Temat: Do DumSpiro-Spero ! |
Chciałabym wiedziec na jakiej podstawie skuteczność tych badań genetycznych w Szczecinie jest wątpliwa. anna |
anna53
|
Dział: Nowotwory piersi i ginekologiczne Wysłany: 2011-02-27, 23:27 Temat: Do DumSpiro-Spero ! |
Przepraszam, ze zapytuje Cię tu, ale moje pytanie tyczy się genetyki w Szczecinie, piszesz, ze nie zabardzo są wiarygodni w swoich badaniach. Ja miałam przez swoj Szpital Onkologiczny w Kielcach pobierane badania genetyczne i wysyłane właśnie do Szczecina i tam wyszło ze są dobre, to teraz ,gdzie mogę jeszcze zrobić takie badania ( na wlasny koszt ) w innym osrodku, by być pewną że jest dobrze , pozdrwiam Anna |
|
|