1. Link do strony z możliwością wsparcia forum:
https://pomagam.pl/forumdss_2020_22
2. Konta nowych użytkowników są aktywowane przez Administrację
(linki aktywacyjne nie działają) - zwykle w ciągu ok. 24 ÷ 48 h.
|
|
Autor |
Wiadomość |
Temat: Wyniki tomografii - czy mogłabym poprosić o pomoc? |
asereT
Odpowiedzi: 387
Wyświetleń: 87682
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2012-04-07, 15:37 Temat: Wyniki tomografii - czy mogłabym poprosić o pomoc? |
gorzkajakmokka napisał/a: | pomóc a tato tego nie weźmie i nie będzie brał bo go boli, bo ma rany, bo piecze... jak tłumaczymy, że to samo nie przejdzie to nic nie skutkuje. |
Niestety owrzodzenie jamy ustnej czy też grzybica jest bardzo bolesna, a wiem to po soibie, kiedy raz najadłam się nie umytych owoców i w buzi porobiły mi się zwykłe afty... oj bolało, bolało, więc tym bardziej grzybica czy też owrzodzenie... Spróbujcie z mamą te kropelki nakropić na gazik nawinięty na palec i wysmarować tym gazikiem jamę ustną łącznie z językiem ale już po kolacji wytłumaczcie, że już po 30 minutach poczuje ulgę.. a na święta zapomni, że go coś bolało.. powiedz Tacie, że to nie wyssane z palca, tylko prawda, bo tak robię mężowi po każdym wlewie chemii i pomaga, a jak nie wierzy, to podam swój telefon i porozmawia z moim mężem, bo chory chorego prędzej zrozumie i posłucha... |
asereT
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2012-04-06, 20:11 Temat: Wyniki tomografii - czy mogłabym poprosić o pomoc? |
gorzkajakmokka napisał/a: |
ooo dziękuję bardzo. Jutro popytam o to w aptece. |
Pisałam ostatnio o tym w swoim wątku |
asereT
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2012-04-06, 19:59 Temat: Wyniki tomografii - czy mogłabym poprosić o pomoc? |
gorzkajakmokka napisał/a: | sahol a on pewnie się nie nada . Szkoda, że wcześniej nie wiedziałam to bym podeszła do apteki i spytała, albo internistki przy odbiorze skierowania... ehh. A to na receptę? |
Sachol, rzeczywiście się nie nadaje, Nystatyna tylko na receptę..ale ja przy owrzodzeniach jamy ustnej i języka u męża..(po chemioterapii Alimtą), zakupiłam bez recepty rozpuszczalne plasterki przeciwgrzybicze i w owrzodzeniach jamy ustnej After RemeSense - koszt tego to26,49 zł (w opakowaniu jest 8 plasterków, oraz w kropelkach Clotrimazolum Medana - 10mg/ml cena 15 ml w buteleczce to koszt ok. 8,00zł..i wystarcza na dłużej.... Jest to niby płyn do stosowania na skórę, ale córka po konsultacji ze swymi kolegami - lekarzami z którymi pracuje w szpitalu, powiedziała, żebym aplikowała mężowi, a jej tacie przynajmniej raz na dobę - na noc, gdy już nic nie je i nie pije, po 3 kropelki na język.. I ja zakrapiam np na czubek języka 1 -2 krop;le i mąż rozprowadza to po jednym z policzków od strony zewnętrznej.. następną porcję rozprowadza po drugim policzku no i 1 - 2 krople dość głęboko u nasady języka..i powiem szczerze skutkuje po 2 aplikacji specyfiku. Nystatynę przepisał lekarz, ale nie jest taka skuteczna. |
asereT
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2012-04-01, 13:19 Temat: Wyniki tomografii - czy mogłabym poprosić o pomoc? |
Terlewa napisał/a: |
Laktulozum (może przekręciłam) syrop na problemy z wypróżnianiem (mąż dostawał w czasie chemii i po), dostępny w aptece bez recepty, zlecony przez onkologa. | u mojego męża Laktuloza nie zadziałała, mimo, że stosował ją przez 3 mie3siące..
W u życiu były wszystkie dostępne bez recepty oraz na receptę środki przeczyszczające łącznie z bisacodylem w czopkach... Leki stosowaliśmy pojedynczo i łączone po kilka (zalecenie chemioterapeuty) i nie było żadnego większego efektu. po 3 miesięcznej kuracji Laktulozą mąż załatwiając się "bobczył jak owca" - dosłownie, było kilka bobków jak ziarna kawy..
Dopiero neurolog onkologiczny polecił nam Solievo - dostępne jest bez recepty w każdej aptece, ale nie wiem czemu nikt nam tego nie polecał do tej pory.
Zażywa się 2 do 3 tabletek na noc i.......zadziałało... już po drugiej porcji..
Jest to preparat ziołowy w 100% naturalnym, skutecznym a zarazem delikatnym, wspomagającym wypróżnianie poprzez wspieranie naturalnych funkcji jelit.
Składniki preparatu - liście senesu i aloes, pomagają stymulować naturalną perystaltykę jelita grubego, a mniszek i boldo wspomagają naturalne procesy wypróżniania. Koper, kminek i kminek rzymski zapobiegają wzdęciom i napięciom w jelitach, a cykoria pomaga utrzymać w zdrowiu układ trawienny. |
asereT
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2012-01-02, 19:02 Temat: Wyniki tomografii - czy mogłabym poprosić o pomoc? |
gorzkajakmokka
to raczej tatę należy chronić przed infekcjami, bo jego organizm jest wyjałowiony i zatruty przez cytostatyki i będzie "łapał" wszelkiego rodzaju infekcje..od kataru, przeziębienia, zapalenia oskrzeli..aż po półpaśca... a przy tej chorobie ciężko wyjść z "dołka" dlatego należy unikać przebywania taty w miejscu, gdzie przebywa dużo ludzi ( w poradniach zdrowia, w kościele, w sklepie), czy ograniczyć odwiedziny członków rodziny, nawet tych, którzy mają tylko katar
[ Dodano: 2012-01-02, 19:03 ]
gorzkajakmokka napisał/a: | Jak myślicie czy tato ma szansę na jeszcze kilka lat? |
statystyki mówią o miesiącach..ale.... wierzę w to, że cuda też się zdarzają... |
|
|