1. Link do strony z możliwością wsparcia forum:
https://pomagam.pl/forumdss_2020_22

2. Konta nowych użytkowników są aktywowane przez Administrację
(linki aktywacyjne nie działają) - zwykle w ciągu ok. 24 ÷ 48 h.

DUM SPIRO-SPERO Forum Onkologiczne Strona Główna

Logo Forum Onkologicznego DUM SPIRO-SPERO
Forum jest cz?ci? Fundacji Onkologicznej | przejdź do witryny Fundacji

Czat Mapa forum Formularz kontaktowyFormularz kontaktowy FAQFAQ
 SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  AlbumAlbum
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
Znalezionych wyników: 5
DUM SPIRO-SPERO Forum Onkologiczne Strona Główna
Autor Wiadomość
  Temat: Wyniki tomografii - czy mogłabym poprosić o pomoc?
asereT

Odpowiedzi: 387
Wyświetleń: 87682

PostDział: Nowotwory płuca i opłucnej   Wysłany: 2012-04-07, 15:37   Temat: Wyniki tomografii - czy mogłabym poprosić o pomoc?
gorzkajakmokka napisał/a:
pomóc a tato tego nie weźmie i nie będzie brał bo go boli, bo ma rany, bo piecze... jak tłumaczymy, że to samo nie przejdzie to nic nie skutkuje.

Niestety owrzodzenie jamy ustnej czy też grzybica jest bardzo bolesna, a wiem to po soibie, kiedy raz najadłam się nie umytych owoców i w buzi porobiły mi się zwykłe afty... oj bolało, bolało, więc tym bardziej grzybica czy też owrzodzenie... Spróbujcie z mamą te kropelki nakropić na gazik nawinięty na palec i wysmarować tym gazikiem jamę ustną łącznie z językiem ale już po kolacji wytłumaczcie, że już po 30 minutach poczuje ulgę.. a na święta zapomni, że go coś bolało.. powiedz Tacie, że to nie wyssane z palca, tylko prawda, bo tak robię mężowi po każdym wlewie chemii i pomaga, a jak nie wierzy, to podam swój telefon i porozmawia z moim mężem, bo chory chorego prędzej zrozumie i posłucha...
asereT

PostDział: Nowotwory płuca i opłucnej   Wysłany: 2012-04-06, 20:11   Temat: Wyniki tomografii - czy mogłabym poprosić o pomoc?

ooo dziękuję bardzo. Jutro popytam o to w aptece.

Pisałam ostatnio o tym w swoim wątku
asereT

PostDział: Nowotwory płuca i opłucnej   Wysłany: 2012-04-06, 19:59   Temat: Wyniki tomografii - czy mogłabym poprosić o pomoc?
sahol a on pewnie się nie nada . Szkoda, że wcześniej nie wiedziałam to bym podeszła do apteki i spytała, albo internistki przy odbiorze skierowania... ehh. A to na receptę?

Sachol, rzeczywiście się nie nadaje, Nystatyna tylko na receptę..ale ja przy owrzodzeniach jamy ustnej i języka u męża..(po chemioterapii Alimtą), zakupiłam bez recepty rozpuszczalne plasterki przeciwgrzybicze i w owrzodzeniach jamy ustnej After RemeSense - koszt tego to26,49 zł (w opakowaniu jest 8 plasterków, oraz w kropelkach Clotrimazolum Medana - 10mg/ml cena 15 ml w buteleczce to koszt ok. 8,00zł..i wystarcza na dłużej.... Jest to niby płyn do stosowania na skórę, ale córka po konsultacji ze swymi kolegami - lekarzami z którymi pracuje w szpitalu, powiedziała, żebym aplikowała mężowi, a jej tacie przynajmniej raz na dobę - na noc, gdy już nic nie je i nie pije, po 3 kropelki na język.. I ja zakrapiam np na czubek języka 1 -2 krop;le i mąż rozprowadza to po jednym z policzków od strony zewnętrznej.. następną porcję rozprowadza po drugim policzku no i 1 - 2 krople dość głęboko u nasady języka..i powiem szczerze skutkuje po 2 aplikacji specyfiku. Nystatynę przepisał lekarz, ale nie jest taka skuteczna.
asereT

PostDział: Nowotwory płuca i opłucnej   Wysłany: 2012-04-01, 13:19   Temat: Wyniki tomografii - czy mogłabym poprosić o pomoc?
Terlewa napisał/a:

Laktulozum (może przekręciłam) syrop na problemy z wypróżnianiem (mąż dostawał w czasie chemii i po), dostępny w aptece bez recepty, zlecony przez onkologa.
u mojego męża Laktuloza nie zadziałała, mimo, że stosował ją przez 3 mie3siące..
W u życiu były wszystkie dostępne bez recepty oraz na receptę środki przeczyszczające łącznie z bisacodylem w czopkach... Leki stosowaliśmy pojedynczo i łączone po kilka (zalecenie chemioterapeuty) i nie było żadnego większego efektu. po 3 miesięcznej kuracji Laktulozą mąż załatwiając się "bobczył jak owca" - dosłownie, było kilka bobków jak ziarna kawy..
Dopiero neurolog onkologiczny polecił nam Solievo - dostępne jest bez recepty w każdej aptece, ale nie wiem czemu nikt nam tego nie polecał do tej pory.
Zażywa się 2 do 3 tabletek na noc i.......zadziałało... już po drugiej porcji..
Jest to preparat ziołowy w 100% naturalnym, skutecznym a zarazem delikatnym, wspomagającym wypróżnianie poprzez wspieranie naturalnych funkcji jelit.
Składniki preparatu - liście senesu i aloes, pomagają stymulować naturalną perystaltykę jelita grubego, a mniszek i boldo wspomagają naturalne procesy wypróżniania. Koper, kminek i kminek rzymski zapobiegają wzdęciom i napięciom w jelitach, a cykoria pomaga utrzymać w zdrowiu układ trawienny.
asereT

PostDział: Nowotwory płuca i opłucnej   Wysłany: 2012-01-02, 19:02   Temat: Wyniki tomografii - czy mogłabym poprosić o pomoc?
gorzkajakmokka
to raczej tatę należy chronić przed infekcjami, bo jego organizm jest wyjałowiony i zatruty przez cytostatyki i będzie "łapał" wszelkiego rodzaju infekcje..od kataru, przeziębienia, zapalenia oskrzeli..aż po półpaśca... a przy tej chorobie ciężko wyjść z "dołka" dlatego należy unikać przebywania taty w miejscu, gdzie przebywa dużo ludzi ( w poradniach zdrowia, w kościele, w sklepie), czy ograniczyć odwiedziny członków rodziny, nawet tych, którzy mają tylko katar

[ Dodano: 2012-01-02, 19:03 ]
Jak myślicie czy tato ma szansę na jeszcze kilka lat?

statystyki mówią o miesiącach..ale.... wierzę w to, że cuda też się zdarzają...

Skocz do:  

logo

Statystki wizyt z innych stron