1. Link do strony z możliwością wsparcia forum:
https://pomagam.pl/forumdss_2020_22
2. Konta nowych użytkowników są aktywowane przez Administrację
(linki aktywacyjne nie działają) - zwykle w ciągu ok. 24 ÷ 48 h.
|
|
Autor |
Wiadomość |
Temat: Niekonwencjonalne metody leczenia raka |
asia19
Odpowiedzi: 275
Wyświetleń: 170395
|
Dział: Wspomaganie konwencjonalnego leczenia onkologicznego Wysłany: 2012-03-02, 07:28 Temat: Niekonwencjonalne metody leczenia raka |
majkelek, z tymi wynikami badań to nie chodzi nawet o to, że na zachodzie i w Stanach są nie wiadomo jacy cudotwórcy, tylko 1) mają więcej przypadków zachorowań (nie chodzi o skalę, ale o wielkości krajów), 2) mają mniej ograniczony niż w Polsce dostęp do leków (tak w uproszczeniu).
Państwowo? Niestety często na 'odwal' się. Tak nie powinno być w onkologii, a już tym bardziej w chirurgii, kiedy ważą się losy chorego. Mój Tato miał błędne opisy (radiolog z Szaserów to już w ogóle cuda-niewidy widział na wynikach, które były wykluczone u 2 innych lekarzy +50 z doświadczeniem w chirurgii przełyku, miałabym osobiście ochotę powiesić do góry nogami za pewną część ciała aż zrozumie błąd), ale myślę, że dzięki kilku konsultacjom wybraliśmy optymalną drogę leczenia. Nie zdecydowałabym się na leczenie w Płocku (ze strachu przed błędem- brak doświadczenia).
Standardy? Są, owszem, ale to pacjenci muszą być w nich obeznani, żeby wiedzieć, czy są stosowane. Trochę jak na zajęciach z ekonometrii- wykładowca coś mówi, ale tak niezrozumiałym językiem, aby wyłapać błąd, trzeba naprawdę dobrze znać zakres.
vioom, kiedyś z ciekawości byłam na RJforum i czytałam ze 2 wątki, nóż się w kieszeni otwierał. |
|
|