1. Link do strony z możliwością wsparcia forum:
https://pomagam.pl/forumdss_2020_22

2. Konta nowych użytkowników są aktywowane przez Administrację
(linki aktywacyjne nie działają) - zwykle w ciągu ok. 24 ÷ 48 h.

DUM SPIRO-SPERO Forum Onkologiczne Strona Główna

Logo Forum Onkologicznego DUM SPIRO-SPERO
Forum jest cz?ci? Fundacji Onkologicznej | przejdź do witryny Fundacji

Czat Mapa forum Formularz kontaktowyFormularz kontaktowy FAQFAQ
 SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  AlbumAlbum
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
Znalezionych wyników: 13
DUM SPIRO-SPERO Forum Onkologiczne Strona Główna
Autor Wiadomość
  Temat: Proszę o pomoc - Zwężenie...
atthedisco

Odpowiedzi: 215
Wyświetleń: 73111

PostDział: Nowotwory przewodu pokarmowego   Wysłany: 2012-10-06, 19:33   Temat: Proszę o pomoc - Zwężenie...
Zaglądam często ale ciężko sie czyta.. łzy napływają do oczu od wszystkih wspomnien..
Mam nadzieje ze Bóg ma wzgledem Was inne plany niż w mojej rodzinie..
Trzymam kciuki mocno, i pozdrawiam ciepło..

Czy Tata je powoli i małe (najlepiej) zmiksowane ilości jedzenia?
atthedisco

PostDział: Nowotwory przewodu pokarmowego   Wysłany: 2012-10-04, 21:52   Temat: Proszę o pomoc - Zwężenie...
U Nas było tak samo, Tata przez jakis czas jadł normalnie, i nagle pojawiły sie wymioty, onkolog z Gliwic mówiła ze to przez to ze Tata za szybko je i za duże ilości ale kto wie czy to była prawda, czy juz wtedy nie zaczeło się tam coś robic.. Co nie znaczy że w Waszym przypadku też tak jest, najlepiej zgłosić się z tym do lekarza i poprosić o tabletki przeciw wymiotne ktore się bierze przed posiłkiem :)

Życzę powodzenia!:*:)
atthedisco

PostDział: Nowotwory przewodu pokarmowego   Wysłany: 2012-01-22, 21:38   Temat: Proszę o pomoc - Zwężenie...
Nie napisze że będziecie spokojne bo wiem sama po sobie co czuje osoba która wie ze jej Tata lezy na sali operacyjnej .. Ja siedziałam na podłodze i modliłam sie, i płakałam, ludize patrzyli się na mnie jak na głupią.. ale każdy ma prawo wyrzucac z siebie emocje w jaki tylko sposob chce, i jeśli Wy też bedziecie chciały płakac itd to nie wstydźcie się.
Będziecie czekać cały czas w spitalu na koniec operacji?

Przesyłam dużo zdrowia i siły dla całej Twojej rodziny! Teraz musicie sie wspierac na wzajem i opiekować Tata po operacji! Trzymam mocno kciuki za operację, i za lekarza który ją będzie przeprowadzać. :littlehs: :tull:
atthedisco

PostDział: Nowotwory przewodu pokarmowego   Wysłany: 2012-01-20, 21:35   Temat: Proszę o pomoc - Zwężenie...
Tak, wyniki są dobre ale martwi mnie ten gruczoł krokowy, mimo że dostałam wiadomości że wszystko jest ok, a u starszych mężczyzn tak to już jest..

Mam nadzieje że i u Twojego Taty wszystko pójdzie dobrze, i że jeszcze będziecie się cieszyć wspólnymi spacerami a kiedyś będziecie z uśmiechem na ustach wspominać ten trudny moment w Waszym życiu.
atthedisco

PostDział: Nowotwory przewodu pokarmowego   Wysłany: 2012-01-20, 21:26   Temat: Proszę o pomoc - Zwężenie...
Rozumiem, Tata miał już może konsultacje z anestezjologiem?
atthedisco

PostDział: Nowotwory przewodu pokarmowego   Wysłany: 2012-01-20, 19:05   Temat: Proszę o pomoc - Zwężenie...
czemu operacja została przełożona?
atthedisco

PostDział: Nowotwory przewodu pokarmowego   Wysłany: 2012-01-13, 19:57   Temat: Proszę o pomoc - Zwężenie...
Cytat:
proszę.... podpowiedzcie mi jeszcze o co pytać lekarza w związku z operacją?

zapytaj o możliwe skutki uboczne po operacji, co Tata i po jakim czasie będzie mógł jeść, jakie badanie zostaną jeszcze wykonane, ile trwa rekonwalescencja po operacji.. tyle pytań na razie przychodzi mi na myśl.
atthedisco

PostDział: Nowotwory przewodu pokarmowego   Wysłany: 2012-01-12, 21:14   Temat: Proszę o pomoc - Zwężenie...
Witam, mój Tata również miał G3, nie jest to dobra informacja ale nowotwory żołądka dają objawy kiedy są już zaawansowane..
Nie ma się co martwić, wytną i zbadają i dopiero wtedy będzie można myśleć o dalszym leczeniu. Stawiam na chemie i radioterapie jak w przypadku mojego Taty :)
Daj znać co powiedział lekarz na konsultacji.

Trzymajcie się z Tata ciepło _itsme_
atthedisco

PostDział: Nowotwory przewodu pokarmowego   Wysłany: 2012-01-11, 23:19   Temat: Proszę o pomoc - Zwężenie...
Wyniki będą po łacinie więc na pierwszy rzut oka nie wiele Wam one powiedzą..
Jeśli będziesz chciała napisz tutaj wyniki a kto z administratorów na pewno Ci je przetłumaczy.
Trzymaj się i pamiętaj, nie wolno się poddawać!
Trzymaj się ciepło _itsme_
atthedisco

PostDział: Nowotwory przewodu pokarmowego   Wysłany: 2012-01-10, 19:20   Temat: Proszę o pomoc - Zwężenie...
No to dobrze, chociaz zapalenie oskrzeli trzeba tez wyleczyc ..
Kiedy maja byc wyniki ?
atthedisco

PostDział: Nowotwory przewodu pokarmowego   Wysłany: 2012-01-07, 21:37   Temat: Proszę o pomoc - Zwężenie...
Myślę że musicie jak najwięcej dawać Tacie miksowanych zupek bo z Twojego opisu Twój Tata niknie w oczach.. asia19 na pewno Ci pomoże :*
atthedisco

PostDział: Nowotwory przewodu pokarmowego   Wysłany: 2012-01-07, 15:05   Temat: Proszę o pomoc - Zwężenie...
Niech Tata je jak najwięcej zupek zmielonych bo w końcu nie będzie miał siły na nic.. Niestety nie jestem z Łodzi i nie wiem gdzie tam wykonać jakieś badania, ale skierowanie na TK musicie mieć od specjalisty np. gastrologa, on już Wam na skierowaniu napisze czego ma być TK. I jeśli dostaniecie skierowanie o walczcie o jak najszybszy termin. Jeśli okaże się to guz łagodny i tak pewnie TK trzeba będzie zrobić aby lekarze wiedzieli jak duży jest guz itd I pewnie czeka Tate operacje ze względu na to ze Tata nie może jeść, więc kiedy będą już wyniki hist-pat, weźcie wszystkie badania itd i szukajcie dobrego chirurga i onkologa.
atthedisco

PostDział: Nowotwory przewodu pokarmowego   Wysłany: 2012-01-06, 22:56   Temat: Proszę o pomoc - Zwężenie...
Witam, wybłagajcie gastrologa o skierowanie na prześwietlenie płuc, to badanie jest bardzo ważne. Tak, czekanie jest najgorsze, ale w tej chwili nic innego juz nie pozostaje.
I tak, Twoj Tata zwraca pokarm ze wględu na zwężenie przez ktore nie można było także sprawdzić żołądka.. Nowotwory przełku lub żołądka maja to do siebie że wykrywane są kiedy zaczynają doskwierac jakieś objawy, czyli kiedy choroba już jest w jakimś stopniu zaawansowana o czym powie badanie hist-pat.
USG wyszło dobrze, także teraz pozostaje czekac na wynik.

Skocz do:  

logo

Statystki wizyt z innych stron